Had al gelijkaardige post gedaan in andere sectie van dit forum, maar wil het nu toch eens wetenschappelijker bekijken:
Op de B&F site staat dat hun Ultra fine oats "langzame energie" geven maar is dat wel zo?
Volledige havermout is idd een complexe koolhydraat, maar als je die zeer fijnmaalt, krijg je dan niet hetzelfde als instant oats met dus zeer hoge GI/GL en zeer snelle opname?
Op site van Harvard Medical School vond ik volgende:
Oatmeal, average: GI = 55, GL = 13
Instant oatmeal, average: GI = 83, GL = 30
bron: http://www.health.harvard.edu/newsweek/Glycemic_index_and_glycemic_load_for_100_foods.htm
Mag je dan concluderen dat die Ultra fine oats van B&F niet zo verschillend zijn van snelle carbs zoals gewone tafelsuiker en geldt hetzelfde voor Brinta wat ook zeer fijngemalen is.
Vraag is wel of "ultra fine oats" hetzelfde is als "instant oats" maar mij lijkt van wel.
Gaan die Brinta en Ultra fine oats dan, juist zoals suiker, bij je ontbijt een insulinepeak geven (met vetopslag als gevolg als je er ietwat genoeg van eet) en ook dat het qua energie vlug uitgewerkt zal zijn?
Kan iemand bovenstaande een beetje wetenschappelijk toelichten. Thanx
Op de B&F site staat dat hun Ultra fine oats "langzame energie" geven maar is dat wel zo?
Volledige havermout is idd een complexe koolhydraat, maar als je die zeer fijnmaalt, krijg je dan niet hetzelfde als instant oats met dus zeer hoge GI/GL en zeer snelle opname?
Op site van Harvard Medical School vond ik volgende:
Oatmeal, average: GI = 55, GL = 13
Instant oatmeal, average: GI = 83, GL = 30
bron: http://www.health.harvard.edu/newsweek/Glycemic_index_and_glycemic_load_for_100_foods.htm
Mag je dan concluderen dat die Ultra fine oats van B&F niet zo verschillend zijn van snelle carbs zoals gewone tafelsuiker en geldt hetzelfde voor Brinta wat ook zeer fijngemalen is.
Vraag is wel of "ultra fine oats" hetzelfde is als "instant oats" maar mij lijkt van wel.
Gaan die Brinta en Ultra fine oats dan, juist zoals suiker, bij je ontbijt een insulinepeak geven (met vetopslag als gevolg als je er ietwat genoeg van eet) en ook dat het qua energie vlug uitgewerkt zal zijn?
Kan iemand bovenstaande een beetje wetenschappelijk toelichten. Thanx