He-di-ho,
Ik ben de laatste paar maanden wat serieuzer naar de gym aan het gaan en ik was vandaag eens aan het kijken naar mijn dieet, om nou eens wat beter erachter te komen wat ik allemaal in mijn lijf stop. Ik eet heel veel zilvervliesrijst, omdat het lekker én gezond is (en het tien dagen houdbaar is nadat het is gekookt. Ik heb gewoon altijd een bakje in de ijskast staan met voorgekookte rijst. Ideaal).
Nu ik echter naar de voedingswaarde aan het kijken was van rijst zag ik dat er echter maar 110-150 kCal's per 100 gram in zouden zitten. Dat leek me weinig, en toen ik mijn pak AH zilvervliesrijst erbij pakte stond daar op dat er 380kCal's (!!!) in zitten.
Is dat het verschil tussen rauwe en gekookte rijst? Gaat er zo veel verloren tijdens het kookproces?
Thanks.
Ik ben de laatste paar maanden wat serieuzer naar de gym aan het gaan en ik was vandaag eens aan het kijken naar mijn dieet, om nou eens wat beter erachter te komen wat ik allemaal in mijn lijf stop. Ik eet heel veel zilvervliesrijst, omdat het lekker én gezond is (en het tien dagen houdbaar is nadat het is gekookt. Ik heb gewoon altijd een bakje in de ijskast staan met voorgekookte rijst. Ideaal).
Nu ik echter naar de voedingswaarde aan het kijken was van rijst zag ik dat er echter maar 110-150 kCal's per 100 gram in zouden zitten. Dat leek me weinig, en toen ik mijn pak AH zilvervliesrijst erbij pakte stond daar op dat er 380kCal's (!!!) in zitten.
Is dat het verschil tussen rauwe en gekookte rijst? Gaat er zo veel verloren tijdens het kookproces?
Thanks.