streetdisciple
Cool Novice
- Lid geworden
- 21 nov 2011
- Berichten
- 159
- Waardering
- 9
- Lengte
- 1m70
- Massa
- 74kg
- Vetpercentage
- 13%
Mijn vrouw vroeg aan me waarom ik geen kipfilet meer at, dus mijn antwoord was omdat de kipfilet heel erg droog was en kon met moeite het doorslikken, mits je mayonaise erbij eet.
Mijn vrouw had een oplossing voor me en dat is kipfilet marineren.
De reden van marineren is: yoghurt heeft een bepaalde zuurgraad en kip neemt deze zure smaak op waardoor de kipfilet zachter wordt... (volgens mijn vrouw)
ik had het een keer gedaan en sinds dien alleen maar gemarineerd kipfilet eten en kan ik zeker 5 x per week eten.
wat je nodig hebt is het volgende:
- kipfilet (lap)... ik haal mijn kipfilet altijd bij een marokkaans slager en ik vraag altijd of hij het in lapjes voor me snijd zodat de kipfilet goed gemarineerd wordt. brokjes kan ook prima!
- 200g grieks yoghurt met 10% vetgehalte, maar met gewone yoghurt kan het ook en soms doe ik het met halfvolle kwark met 3.2% vetgehalte.
- kipkruiden
- eventueel knoflook. ik gebruik altijd knoflook poeder van Lidl.
- water om yoghurt beetje te verdunnen.
Belangrijk!!!
- yoghurt moet niet te dik als kwark of te dun als melk zijn, beetje tussen in.
- marineer ong 500g kipfilet tegelijk
- 12uur kip in de yoghurt laten en maximaal 48uur.
- bewaar de gemarineerde kip in de koelkast en moet bakje goed dicht.
- bak de kipfilet in de koekenpan met 1 eetlepeltje olie
Als je vragen hebt hoor ik het graag!
Ik hoop dat ik jullie geholpen heb met het lekker maken van kipfilet!!! met dank aan mijn vrouw.
Mijn vrouw had een oplossing voor me en dat is kipfilet marineren.
De reden van marineren is: yoghurt heeft een bepaalde zuurgraad en kip neemt deze zure smaak op waardoor de kipfilet zachter wordt... (volgens mijn vrouw)
ik had het een keer gedaan en sinds dien alleen maar gemarineerd kipfilet eten en kan ik zeker 5 x per week eten.
wat je nodig hebt is het volgende:
- kipfilet (lap)... ik haal mijn kipfilet altijd bij een marokkaans slager en ik vraag altijd of hij het in lapjes voor me snijd zodat de kipfilet goed gemarineerd wordt. brokjes kan ook prima!
- 200g grieks yoghurt met 10% vetgehalte, maar met gewone yoghurt kan het ook en soms doe ik het met halfvolle kwark met 3.2% vetgehalte.
- kipkruiden
- eventueel knoflook. ik gebruik altijd knoflook poeder van Lidl.
- water om yoghurt beetje te verdunnen.
Belangrijk!!!
- yoghurt moet niet te dik als kwark of te dun als melk zijn, beetje tussen in.
- marineer ong 500g kipfilet tegelijk
- 12uur kip in de yoghurt laten en maximaal 48uur.
- bewaar de gemarineerde kip in de koelkast en moet bakje goed dicht.
- bak de kipfilet in de koekenpan met 1 eetlepeltje olie
Als je vragen hebt hoor ik het graag!
Ik hoop dat ik jullie geholpen heb met het lekker maken van kipfilet!!! met dank aan mijn vrouw.