- Lid geworden
- 7 okt 2002
- Berichten
- 55.010
- Waardering
- 3.205
Ja als je met tandpijn zit en niets hard kan bijten of normaal kan eten dan word je creatief in het maken van zachte maaltijden.
Zo heb ik al enkele recepten bedacht waaronder dit dessert. Het is eigenlijk een lekkere kwark maaltijd.
Wat heb je nodig?
6 eieren zonder dooier
2 bakjes magere kwark van 500 gram (of 1x 1kg)
2 grote scheppen eiwitpoeder (whey of blend) aardbei (ong. 60 gram)
enkele verse aardbeien
Een hele grote kom om alles in te mengen
Een grote plastic maatbeker
Een rubberen lepel om te schrapen/mengen
Een mixer met kloppers die op snelle stand kan
______________________________________
1. Doe de 6 eiwitten in de maatbeker (zorg dat er absoluut geen druppeltje eigeel bijzit) klop deze ong 2-3 minuten op tot je een schuimige witte massa hebt.
2. Neem nu de grote kom en doe er de kilo magere kwark in, voeg 2 grote scheppen eiwitpoeder aardbeismaak toe en meng het tot een geheel met de rubberen lepel. Mix daarna met de mixer tot een roze massa. (Mix niet direct anders vliegt het poeder door heel je keuken).
3. Lepel nu het opgeklopte eiwit in de grote kom en maak losse draaibewegingen zodat de kwark zich mengt met het opgeklopt eiwit, doe dit tot alles één moesachtige massa vormt.
4. Schep alles terug in de maatbeker, dek af met wat alu folie en laat min. 4 uur afkoelen in de koelkast.
5. Schep uit in glazen dessert kommetjes, afwerken met stukjes verse aardbei, smakelijk
Zo heb ik al enkele recepten bedacht waaronder dit dessert. Het is eigenlijk een lekkere kwark maaltijd.
Wat heb je nodig?
6 eieren zonder dooier
2 bakjes magere kwark van 500 gram (of 1x 1kg)
2 grote scheppen eiwitpoeder (whey of blend) aardbei (ong. 60 gram)
enkele verse aardbeien
Een hele grote kom om alles in te mengen
Een grote plastic maatbeker
Een rubberen lepel om te schrapen/mengen
Een mixer met kloppers die op snelle stand kan
______________________________________
1. Doe de 6 eiwitten in de maatbeker (zorg dat er absoluut geen druppeltje eigeel bijzit) klop deze ong 2-3 minuten op tot je een schuimige witte massa hebt.
2. Neem nu de grote kom en doe er de kilo magere kwark in, voeg 2 grote scheppen eiwitpoeder aardbeismaak toe en meng het tot een geheel met de rubberen lepel. Mix daarna met de mixer tot een roze massa. (Mix niet direct anders vliegt het poeder door heel je keuken).
3. Lepel nu het opgeklopte eiwit in de grote kom en maak losse draaibewegingen zodat de kwark zich mengt met het opgeklopt eiwit, doe dit tot alles één moesachtige massa vormt.
4. Schep alles terug in de maatbeker, dek af met wat alu folie en laat min. 4 uur afkoelen in de koelkast.
5. Schep uit in glazen dessert kommetjes, afwerken met stukjes verse aardbei, smakelijk