Fitness Seller

zoete aardappelen of gewone aardappelen?

  • Topic starter Nador
  • Startdatum
  • Reacties 10
  • Weergaven 5K
  • Volgers 5

Bezoekers in dit topic

Nador

Ripped Bodybuilder
10 jaar lid
Lid geworden
23 jan 2010
Berichten
3.907
Waardering
175
Welke is beter? Heb weleens gelezen dat zoete aardappelen beter zijn, maar waarom weet ik niet.
 
Zoete zijn beter. Kan ook niet zo snel zeggen waarom.
 
Zoete zijn langzamere KH dan gewone.
 
en dat is dan beter? Toch niet op elke moment van de dag, bv na het trainen zijn snelle kh toch beter? Zoute aardappelen en gewone aardappelen, is dat het ongeveer het zelfde als witte rijst vergelijken met bruine rijst?
 
Maakt niets wezenlijks uit.

Myth #2: "Sweet potatoes are better for you than white potatoes."

The origin: Because most Americans eat the highly processed version of the white potato—for instance, french fries and potato chips—consumption of this root vegetable has been linked to obesity and an increased diabetes risk. Meanwhile, sweet potatoes, which are typically eaten whole, have been celebrated for being rich in nutrients and also having a lower glycemic index than their white brethren.

What science really shows: White potatoes and sweet potatoes have complementary nutritional differences; one isn't necessarily better than the other. For instance, sweet potatoes have more fiber and vitamin A, but white potatoes are higher in essential minerals, such as iron, magnesium, and potassium. As for the glycemic index, sweet potatoes are lower on the scale, but baked white potatoes typically aren't eaten without cheese, sour cream, or butter. These toppings all contain fat, which lowers the glycemic index of a meal.

The bottom line: The form in which you consume a potato—for instance, a whole baked potato versus a processed potato that's used to make chips—is more important than the type of spud.
 
Laatst bewerkt:
hoe zit het dan met complexe kh en snelle kh? Het is toch wel zo dat zoete aardappelen uit complexe carbs bestaan?
 
hoe zit het dan met complexe kh en snelle kh? Het is toch wel zo dat zoete aardappelen uit complexe carbs bestaan?

Ik zeg net:

As for the glycemic index, sweet potatoes are lower on the scale, but baked white potatoes typically aren't eaten without cheese, sour cream, or butter. These toppings all contain fat, which lowers the glycemic index of a meal.

In ons land eet je meestal aardappels met groente, vlees en jus. De GI van die maaltijd zal niet hoger zijn dan die van een maaltijd met zoete aardapels

(en hee, als het ZOET heet, hoe goed kan het dan uberhaupt zijn ? Smaak is niet clean !!)
 
ooit al eens zoete aardappel gegeten? Geef mij maar de gewone :D
 
Ik zeg net:



In ons land eet je meestal aardappels met groente, vlees en jus. De GI van die maaltijd zal niet hoger zijn dan die van een maaltijd met zoete aardapels

(en hee, als het ZOET heet, hoe goed kan het dan uberhaupt zijn ? Smaak is niet clean !!)

In een fatsoenlijke schema zit geen jus. Zowiezo, als je kijkt na de GI index zie je dat witte aardappelen een stuk hoger zitten dan zoete aardappelen. Dat bij zoete aardappelen het woord zoet ervoor staat betekent niet opeens dat ze minder goed zijn, zou raar zijn als het woord de kwaliteit van het voedsel bepaalt.
 
In een fatsoenlijke schema zit geen jus. Zowiezo, als je kijkt na de GI index zie je dat witte aardappelen een stuk hoger zitten dan zoete aardappelen. Dat bij zoete aardappelen het woord zoet ervoor staat betekent niet opeens dat ze minder goed zijn, zou raar zijn als het woord de kwaliteit van het voedsel bepaalt.

In een fatsoenlijk schema zit juist wel jus, boter, vet en olie. Alleen in achterlijke schema's zit zoiets niet. (maar dat is mijn mening) Nee, jus mag niet want er zit vet in, maar ondertussen wel een glas olijfolie opdrinken want dat is goed voor je .. Hoe achterlijk kun je het krijgen.

(en dat van dat zoete was maar een geintje hoor)
 
en dat is dan beter? Toch niet op elke moment van de dag, bv na het trainen zijn snelle kh toch beter? Zoute aardappelen en gewone aardappelen, is dat het ongeveer het zelfde als witte rijst vergelijken met bruine rijst?

Klopt inderdaad, zo moet je het eigenlijk zien.
 
Back
Naar boven