- Lid geworden
- 30 mei 2008
- Berichten
- 222
- Karma
- 195
Allereerst, ik zit in Thailand stuk warmer en ik zweet als een gek als ik cardio doe of fitness en soms ook in mijn huis omdat ik er niet van houd de airco super koud te zetten. Probeer altijd een soort van comfortable tempratuur te vinden maar dat werkt niet altijd.
Nu ben ik aan het cutten maar ik gebruik eigenlijk nooit zout. Dat is niet echt opzet maar in mijn havermout en mijn salades en brood met kip gaat geen zout. Nu liep ik al een tijd te klagen over gebrek aan energie en slecht herstel. Ik doe TRT (niet bodybuilder doses maar hoog normale range). Dus ik had mijn herstel veel beter verwacht. Ik ging redelijk wat cardio doen (voornamelijk roeien bijna elke dag). Mijn T shirt is dan compleet nat.
Ieder geval ik begon me langzaam aan steeds slechter te voelen, weinig energie en herstel wilde maar niet. Ik bleef spierpijn hebben en kon me niet echt op mijn werk concentreren. Op een gegeven moment was het zo erg dat mijn gewicht omhoog ging en ik enorm water vasthield en niet echt meer plaste. Toen ging ik kijken op het internet en zag ik dat zout tekort een probleem kon zijn. Nadat ik zout begon te nemen (zon 2-3 G per dag) ging mijn gewicht naar beneden (het water kwam vrij) en nu merk ik dat ik bijna geen spierpijn meer heb. Ik heb ook weer energie en kan me op mijn werk concentreren.
Dit is voor mij best schokkend omdat ik eigenlijk altijd weinig zout at, nu merkte ik het extra door de extra cardio. Ik was altijd overtuigd van de mantra eet weinig zout ivm bloeddruk. Nu heb ik dus wat meer onderzoeken gelezen en videos op youtube en voor de meeste mensen (er zijn mensen die wel heel gevoelig voor zout en bloeddruk zijn) is het minder erg om teveel zout te eten als te weinig.
Nu zal het in Nederland wel wat meer meevallen omdat het wat kouder is over het algemeen en als je niet al je eten zelf maakt en wel van zoute dingen houd heb je het probleem niet. Maar ik dacht ik schrijf het toch even op want het zou toch kunnen dat er nog andere mensen ook last van hebben.
Het zal voornamelijk gelden voor mensen die zelf hun eten maken, niet voor mensen die vaak eten kopen.
*edit* ik zit denk ik nog laag met mijn 2-3 gram omdat zout en sodium niet hetzelfde zijn, zit maar iets van 38% sodium in zout. Ok, ik leer steeds meer.
Nu ben ik aan het cutten maar ik gebruik eigenlijk nooit zout. Dat is niet echt opzet maar in mijn havermout en mijn salades en brood met kip gaat geen zout. Nu liep ik al een tijd te klagen over gebrek aan energie en slecht herstel. Ik doe TRT (niet bodybuilder doses maar hoog normale range). Dus ik had mijn herstel veel beter verwacht. Ik ging redelijk wat cardio doen (voornamelijk roeien bijna elke dag). Mijn T shirt is dan compleet nat.
Ieder geval ik begon me langzaam aan steeds slechter te voelen, weinig energie en herstel wilde maar niet. Ik bleef spierpijn hebben en kon me niet echt op mijn werk concentreren. Op een gegeven moment was het zo erg dat mijn gewicht omhoog ging en ik enorm water vasthield en niet echt meer plaste. Toen ging ik kijken op het internet en zag ik dat zout tekort een probleem kon zijn. Nadat ik zout begon te nemen (zon 2-3 G per dag) ging mijn gewicht naar beneden (het water kwam vrij) en nu merk ik dat ik bijna geen spierpijn meer heb. Ik heb ook weer energie en kan me op mijn werk concentreren.
Dit is voor mij best schokkend omdat ik eigenlijk altijd weinig zout at, nu merkte ik het extra door de extra cardio. Ik was altijd overtuigd van de mantra eet weinig zout ivm bloeddruk. Nu heb ik dus wat meer onderzoeken gelezen en videos op youtube en voor de meeste mensen (er zijn mensen die wel heel gevoelig voor zout en bloeddruk zijn) is het minder erg om teveel zout te eten als te weinig.
Nu zal het in Nederland wel wat meer meevallen omdat het wat kouder is over het algemeen en als je niet al je eten zelf maakt en wel van zoute dingen houd heb je het probleem niet. Maar ik dacht ik schrijf het toch even op want het zou toch kunnen dat er nog andere mensen ook last van hebben.
Het zal voornamelijk gelden voor mensen die zelf hun eten maken, niet voor mensen die vaak eten kopen.
*edit* ik zit denk ik nog laag met mijn 2-3 gram omdat zout en sodium niet hetzelfde zijn, zit maar iets van 38% sodium in zout. Ok, ik leer steeds meer.