Fitness Seller

Jouw favoriete voedsel + bereiding !

pentje

Dutch Bodybuilder
Lid sinds
18 jun 2009
Berichten
454
Waardering
3
Lengte
1m85
Massa
91kg
Vetpercentage
15%
Hello,

Ik ben nu 3 weken goed aan het eten maar vind het eentonig worden. Om te voorkomen da tik afhaak zoek ik lekkere/goede maaltijden.

Dus daarom dit topic: Post jouw favoriete maaltijd en je bereiding!

Wat ik nu eet:

100 gr pasta (gewoon koken)
100gr kippenborst , stukjes gebakken. ( met wat olijfolie en knoflook)
100 gr ooosterse wokgroente (bij de kip in doen, lekker wat ketjap er door)


Waar ik op doel is dus de warme maaltijd voor in de middag.
 
250 gram basmati rijst (ongekookt gewogen)
150 gram kipfilet, gemarineerd met 1 eetlepel olijfolie en half boullionblokje
150 gram erwten en soya scheuten.

Nadat de rijst gekookt is, afgieten en kruiden met currypoeder.
Alles bijeen, smaken laten intrekken en genieten maar.
 
375 gram rijst
500 gram kip

Cajuun kruiden

verdelen in 3 bakken
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #4
oo curry poeder is ook een goede!
Heb nog nooit kip/rijst in combinatie gehad met erwten. ga ik zeker proberen!

Rijst ook te vervangen door tagliatelle?


Zie ook vaak broccoli, iemand daar nog leuke combis mee?

---------- Post toegevoegd Tue 19 Jun 2012 om 14:35 ----------

Ik eet overigens vaak 's avonds erwten met daar doorheen wat stukjes paprika/ui en wat gehakt. evt ook nog een paar krieltjes. Doe daar altijd wat curry bij. (saus)

Is dit ook een redelijke maaltijd of niet? *(eet 's avonds altijd wat de pot schaft)
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #6
Ja die ken ik ! ook erg handig idd en veel gerechten.

alleen kan ik soms niet alle ingerdienten vinden omdat hij natuurlijk niet bij de AH shopt. (bv speciale sauzen of kruiden)
 
nasi, wraps, spaghetti bolognese, gebakken aardappels met biefstuk, risotto, bami
Man je gaat toch niet iedere dag pasta met kip eten. varieer met je koolhydraten bronnen, verschillende groentes, vlees/vis, pas eens een sausje in je macro's
Beetje bourgonische bodybuilder man... lekkerrrrr
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #8
ja nou precies, ik eet nu al drie weken pasta met kip en wokgroenten. of zilvervliesrijst ipv pasta....

Ik heb nu ne tweer voor 4 dagen gemaakt, ga daarna eens even goochelen met kip en erwten.

Rundvlees is alleen zo duur...

En welke vis raad je me aan? (goedkoop)

---------- Post toegevoegd Tue 19 Jun 2012 om 15:09 ----------

Die smoothie op de site onder je bericht ga ik nu even maken ! haha
 
kik moet zeggen dat ik van koken houd, ben niet zo van het kilokoken. kook bijna eleke dag vers.

maar goed wlelicht als jullie je een keer vervelen.

dit is meer een "ik heb net getrained en het is zaterdag en ik wil lekker koken" maal.

benodigd:
grote ovenbestendige schaal
sateprikkerslengte ca 25 cm

een kale kip (is toch lekkerder dan met veren :o)

2 parpika's,
2 grote of 3 kleinere uitjes
1 grote bak champignons
2 knoflookteentjes

kruiden en smaakmakers voor de marinade:
- zout, (4seizoenen) peper grove korrel, kerrie, bascilicum, peterselie
eigenlijk wat je zelf lekker vind ,samle zoetige sambal is ook heerlijk)
- curry
- ketjap (of soja, maar mijn voorkeur gaat uit naar ketjap)
- twee eetlepels olijfolie

griekse rauwkost salade (apart en koel serveren op het laatst)

bereiding:

neem een lekkere grote klodder curry en doe deze in een grote schaal (waar de kip ook in past)
doe daar vervolgens de kruiden bij tezamen met de olijfolie.
roer dit goed door elkaar tot er een stroperige massa ontstaat.
rol de kip meerdere malen door de marinade en doe dit ook aan de binnenzijde van de kip.
laat de kip vervolgens 1 uur in de koelkast de marinade opnemen. (een halve dag is beter, maar het is net hoeveel tijd je hebt)

zet 5 minuten voordat je de kip uit de koelkast haalt, de oven op voorverwarmen en doe dit op 175 graden.
snij alvast 2 of 3 champignons, een half uitje, en een teentje knoflook zeer fijn. doe een eetlepel marinade bij de fijngesneden champignon en ui.
haal de kip uit de koeling en vul deze vanbinnen met het fijngesneden spul. (valt het eruit, neem dan een sateprikker punt en steek hem dicht)
steek de kip tweemaal aan de borstzijde met een mes en stop daarde teentjes knoflook in.
draai de kip nog een paar maal rond in de marinade en leg deze in de schaal.

leg de schaal in de oven en zet de timer op 30 minuten.
na dertig minuten de kip omdraaien en opnieuw marineren. (rubberen kwast á € 0,50 bij de marskramer of action helpt daar handig bij)
leg de kip nogmaals 30 minuten in de oven.

snij de ca 5 minuten voor de laatste dertig minuten de ui, champignons, en paprika in grove stukken en steek deze om en om op een sateprikker.
haal de kip uit de oven en zet de oven terug op 150 graden!

draai de kip nogmaals rond in de marinade en leg de sateprikkers ernaast.
zet het geheel terug in de oven en zet de timer nogmaals op 30 minuten.

na dertig minuten de kip eruit halen en laten rusten voor 15 minuten onder wat alufolie.
kun je vast de borden plaatsen en de griekse rauwkost in schaaltjes doen.

snij de kip in zijn geheel eenmaal doormidden. (haal ook even de teentjes knoflook uit sneetjes)

serveer me de satestokjes met groenten en ik zeg lekker kluiven:D


bon ape-tiet

DSC00821.jpg
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #10
Kijk hem eens even een bourgondisch bordje neer zetten dan.
Sowieso aanrader voor in de vakantie straks. Nu helaas minder tijd..
 
Terug
Naar boven