Fitness Seller

Olie-Futures in vrije val na aanslagen...


Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 0)

Jordees

Competitive Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
1.531
Waardering
12
Lengte
1m78
Massa
102kg
Vetpercentage
18%
Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Op de energiemarkten zijn de olie-futures donderdag in een vrije val geraakt nadat in Londen zes explosies waren gemeld. De Britse premier Blair sprak van terroristische aanslagen.De Amerikaanse future voor levering van een vat olie in augustus verloor tot 6,65% op USD 57,20. In Londen bereikte de Brent-future een laagste niveau op USD 55,55, zo'n 7,2% onder het niveau van gisteren.

Rond 13.45 uur staat de Nymex-future op een verlies van 3,7% op USD 58,99 en de Brent-future levert op dat moment 2,9% in op USD 58,10.

Handelaren meldden een sTe dip in de prijzen direct nadat melding werd gemaakt van de explosies. Net als na de aanslagen op de metro van Madrid en het World Trade Center in New York zullen consumenten de hand steviger op de knip houden en minder gaan reizen, zo verwachten analisten en economen. 'Dat betekent een eind aan de stijgende vraag naar olie', aldus een handelaar.

Londen werd vanochtend opgeschrikt door tenminste zes explosies. De Britse premier Blair stelde in een reactie enkele uren na de explosies dat het gaat om terroristische aanslagen. Er wordt rekening mee gehouden dat deze terroristische aanslagen waarschijnlijk gecoordineerd zijn en het werk kunnen zijn van het Al-Qaeda netwerk, eerder verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen in New York en Madrid.

De Britse omroep BBC meldt inmiddels op haar website dat de aanslagen zijn opgeeist door de terroristische organisatie van Osama Bin Laden. Volgens de omroep zou de claim op een website van Al Qaeda staan.

De aanslagen komen een dag nadat Londen door het IOC werd uitgekozen om de Olympische Spelen in 2012 te houden. Ook start vandaag de topontmoeting van de G8, de acht belangrijkste industrielanden ter wereld, in Schotland.

-----------------------------------------------------------------

hmmmm, zoals ik al eerder opmerkte, komt zo'n aanslag precies op een zeer goed moment. G8 die het over milieu gaat hebben, Live-aids tegen de armoede, Irak ellende, Iran, enz. enz.

En nu het sterk dalen van de olieprijzen, die record na record aan het breken waren.

Je zal bijna vermoeden.........
 

Big Byron

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 okt 2002
Berichten
1.308
Waardering
0
Je zal 'wat' hebben? Want dalende olieprijzen zijn namelijk wel voor de verandering ns positief. Als hierdoor de speculatieve vraag die ervoor zorgde dat de olieprijs maar kunstmatig hoog bleef stijgen doorbroken wordt, is er tenminste iets positiefs.

Ow, je weet toch - hoe hoger de olieprijs hoe meer geld voor de araben hé.
 

Santoz

Freaky Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
28 jan 2004
Berichten
5.259
Waardering
0
Jordees zei:
Je zal bijna vermoeden.........
Inderdaad...
Maar complottheorieën zijn nu nog een beetje voorbarig vind ik :)
 

Bovenaan