AndroidHealthClinic

Rode wijn verlengt leven mogelijk niet

Schaduw

Dutch Bodybuilder
Elite Member
Lid sinds
18 jan 2010
Berichten
488
Waardering
24
Rode wijn verlengt leven mogelijk niet

Gepubliceerd: 26 januari 2010 10:05 | Gewijzigd: 26 januari 2010 13:52

Door onze redactie wetenschap

De vermaarde stof resveratrol uit rode wijn doet misschien minder voor de gezondheid en een langer leven dan tot nu toe werd aangenomen.

Het kan zijn dat de werking alleen in de reageerbuis plaatsheeft. Die mogelijkheid wordt geopperd in het vakblad The Journal of Biological Chemistry (8 januari) en besproken op de nieuwssite van Nature. Resveratrol zou enzymen activeren waarvan in afzonderlijk onderzoek is aangetoond dat ze het leven van gisten, wormen, vliegen en muizen kunnen verlengen. In het nieuwe onderzoek wordt aannemelijk gemaakt dat resveratrol dat alleen doet met enzymen die, omwille van het onderzoek, fluorescerend zijn gemaakt. Onder natuurlijke omstandigheden zou het effect uitblijven.

http://www.nrc.nl/wetenschap/article2467894.ece/Rode_wijn_verlengt_leven_mogelijk_niet
 
Haha ook weer achterhaald :P

Vond het altijd al een raar verhaal dat het gezond zou zijn om iedere dag wijn te drinken..
 
Ja sloeg op niets, trouwens het is nu algemeen bekend door iedereen dat 1 glas wijn goed zou zijn maar geef toe wie drinkt er nu maar 1 glas wijn?
 
Daar gaat het excuus van ieder menig wijndrinker.
 
Rode wijn verlengt leven mogelijk niet

Gepubliceerd: 26 januari 2010 10:05 | Gewijzigd: 26 januari 2010 13:52

Door onze redactie wetenschap

De vermaarde stof resveratrol uit rode wijn doet misschien minder voor de gezondheid en een langer leven dan tot nu toe werd aangenomen.

Het kan zijn dat de werking alleen in de reageerbuis plaatsheeft. Die mogelijkheid wordt geopperd in het vakblad The Journal of Biological Chemistry (8 januari) en besproken op de nieuwssite van Nature. Resveratrol zou enzymen activeren waarvan in afzonderlijk onderzoek is aangetoond dat ze het leven van gisten, wormen, vliegen en muizen kunnen verlengen. In het nieuwe onderzoek wordt aannemelijk gemaakt dat resveratrol dat alleen doet met enzymen die, omwille van het onderzoek, fluorescerend zijn gemaakt. Onder natuurlijke omstandigheden zou het effect uitblijven.

http://www.nrc.nl/wetenschap/article2467894.ece/Rode_wijn_verlengt_leven_mogelijk_niet

Het is werkelijk niet te geloven wat voor conclusies mensen kunnen trekken uit bepaalde aangetoonde verbanden: Om te laten zien dat rode wijn het leven niet verlengd in mensen, wordt één enkel stofje geïsoleerd uit de wijn en er wordt niet eens gekeken of mensen er al dan niet langer door leven. Nee hoor, we pompen gewoon een stofje in muizen en voilá.

Voor de mensen die nu denken dat opeens bewezen is dat rode wijn geen effect heeft, vraag ik om even aan te geven welk stuk van het onderzoek ze relevant vinden en waarom:

SRT1720, SRT2183, SRT1460, and resveratrol are not direct activators of SIRT1.

Sirtuins catalyze NAD+-dependent protein deacetylation and are critical regulators of transcription, apoptosis, metabolism and aging. There are seven human sirtuins (SIRT1-7) and SIRT1 has been implicated as a key mediator of the pathways downstream of calorie restriction that have been shown to delay the onset and reduce the incidence of age-related diseases such as type 2 diabetes. Increasing SIRT1 activity, either by transgenic overexpression of the Sirt1 gene in mice or by pharmacological activation by small molecule activators resveratrol and SRT1720, has shown beneficial effects in rodent models of type 2 diabetes indicating that SIRT1 may represent an attractive therapeutic target. Herein, we have assessed purported SIRT1 activators by employing biochemical assays utilizing native substrates, including a p53-derived peptide substrate lacking a fluorophore as well as the purified native full length protein substrates p53 and acetyl-CoA synthetase1. SRT1720, its structurally related compounds SRT2183 and SRT1460, and resveratrol do not lead to apparent activation of SIRT1 with native peptide or full length protein substrates, while they do activate SIRT1 with peptide substrate containing a covalently attached fluorophore. Employing NMR, surface plasmon resonance, and isothermal calorimetry techniques, we provide evidence that these compounds directly interact with fluorophore-containing peptide substrates. Furthermore, we demonstrate that SRT1720 neither lowers plasma glucose nor improves mitochondrial capacity in mice fed a high fat diet. SRT1720, SRT2183, SRT1460, and resveratrol exhibit multiple off-target activities against receptors, enzymes, transporters, and ion channels. Taken together, we conclude that SRT1720, SRT2183, SRT1460, and resveratrol are not direct activators of SIRT1.
Bron: Pacholec M. SRT1720, SRT2183, SRT1460, and resveratrol are not direct activators of SIRT1. J Biol Chem. 2010 Jan 8. [Epub ahead of print].
Volledige artikel: http://www.jbc.org/content/early/2010/01/08/jbc.M109.088682.long
 
Terug
Naar boven