MuscleMeat

snelle vraag (pita's)

michaelVL

Cool Novice
Lid sinds
16 apr 2012
Berichten
109
Waardering
2
Lengte
1m89
Massa
70kg
Vetpercentage
12%
Hallo

witte pitabroodjes zijn slecht en volkoren pitá''s zijn goed , maar bij die van mij staat tarwe pitabroodjes , zijn die lage GI ? ik had het opgezocht er stond 50.

lage GI = 55 of minder
middel GI= 60 tot 80 (volgens mij)
hoge GI = tot 100 (hoger
 
Wat is nu je vraag? Je geeft zelf al antwoord?
 
Het is ook een snelle vraag, he.
 
Snelle antwoord:
witte pitabroodjes zijn slecht en volkoren pitá''s zijn goed , maar bij die van mij staat tarwe pitabroodjes , zijn die lage GI ? ik had het opgezocht er stond 50.

lage GI = 55 of minder
middel GI= 60 tot 80 (volgens mij)
hoge GI = tot 100 (hoger
 
  • Like
Waarderingen: mat
Zo'n beetje alle pita's zijn toch van tarwe?
 
GI is way too overrated & er zijn geen ''goede'' of ''slechte'' koolhydraten, je hebt nog veel te leren.
 
Ik zou het houden op:
Witte pita - Hoge GI
Tarwe pita - Middel GI
Volkoren pita - Lage GI
Net zoals met brood... Wit, Bruin, Volkoren
 
Ik zou het houden op:
Witte pita - Hoge GI
Tarwe pita - Middel GI
Volkoren pita - Lage GI
Net zoals met brood... Wit, Bruin, Volkoren

Ik snap dit niet helemaal hoor. Tarwe pita zegt toch niks? Het hoofdingrediënt van bijna alle soorten brood (uitgezonderd bijv. roggebrood) is tarwe(meel). Dat er tarwe bij wordt gezegd voegt dus helemaal niks toe behalve dat het wel gezond klinkt kennelijk.

Verder is 'bruin brood' geen beschermde term en is het vaak net zo slecht als wit brood en gewoon gekleurd.
 
Ik snap dit niet helemaal hoor. Tarwe pita zegt toch niks? Het hoofdingrediënt van bijna alle soorten brood (uitgezonderd bijv. roggebrood) is tarwe(meel). Dat er tarwe bij wordt gezegd voegt dus helemaal niks toe behalve dat het wel gezond klinkt kennelijk.

Verder is 'bruin brood' geen beschermde term en is het vaak net zo slecht als wit brood en gewoon gekleurd.

Bloem wordt gemaakt van uitsluitend het binnenste deel van de graankorrel. Alle overige vezeltjes worden er na het malen uitgezeefd, waardoor er een wit graanpoeder overblijft. Bloem wordt gebruikt voor de bereiding van witbrood.

Voor bruin brood wordt tarwemeel gebruikt waarbij de zemelen en kiemen (buitenkant korrel) gedeeltelijk zijn uitgezeefd. De kleur van "meel" is daardoor heel lichtbruin.

Volkorenbrood wordt gemaakt van volkorenmeel, de gehele tarwekorrel is vermalen en het brood bevat vaak halve en hele tarwekorrels. De kleur van "volkorenmeel" is daardoor lichtbruin. Doordat het grootste deel van de vitamines, mineralen en voedingsvezel zich in de buitenste laag van de korrel bevindt, is volkorenmeel het meest rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels.

Meergranenbrood kan zowel van bloem als van meel of volkorenmeel gemaakt zijn.

http://www.brood.net/default.asp?id=791&pid=faq&catid=43&vraagid=77
 
Gezond en ongezond zijn een verschil, slecht en goed zijn onzin

Als jij hier logica in ziet dan weet ik het ook niet meer, ik ga geen semantische discussie houden hier. Jij kan wel geen waardeoordeel willen vellen over gezond of ongezond maar op z'n minst zou je het kunnen betrekken op bodybuilding waar het hier over gaat en dan zijn er wel degelijk goede en slechte koolhydraten voor een bepaald moment. Na een training zijn snelle koolhydraten gewenst, langzame koolhydraten zijn (voor zover ik zo snel kan bedenken) in alle andere situaties beter.

Dan zouden we het nog kunnen hebben over dat hij om 22:20 post en een snel antwoord wil en dat het ontzettend waarschijnlijk is dat hij op dat moment niet net een workout achter de rug had maar waarschijnlijk aan het stappen was of gewoon wat wilde snaaien, maar goed dat blijft een veronderstelling.
Maar het gaat dus altijd wel over goed en slecht voor een bepaalde situatie dus jouw 'er is geen goed of slecht'-opmerking is redelijk irrelevant en komt nogal belerend over samen met je 'je hebt nog veel te leren'.
 
Als jij hier logica in ziet dan weet ik het ook niet meer, ik ga geen semantische discussie houden hier. Jij kan wel geen waardeoordeel willen vellen over gezond of ongezond maar op z'n minst zou je het kunnen betrekken op bodybuilding waar het hier over gaat en dan zijn er wel degelijk goede en slechte koolhydraten voor een bepaald moment. Na een training zijn snelle koolhydraten gewenst, langzame koolhydraten zijn (voor zover ik zo snel kan bedenken) in alle andere situaties beter.

Dan zouden we het nog kunnen hebben over dat hij om 22:20 post en een snel antwoord wil en dat het ontzettend waarschijnlijk is dat hij op dat moment niet net een workout achter de rug had maar waarschijnlijk aan het stappen was of gewoon wat wilde snaaien, maar goed dat blijft een veronderstelling.
Maar het gaat dus altijd wel over goed en slecht voor een bepaalde situatie dus jouw 'er is geen goed of slecht'-opmerking is redelijk irrelevant en komt nogal belerend over samen met je 'je hebt nog veel te leren'.

Hé, succes met je doelen, als jij je zo druk gaat maken over ''GI'', veel succes.
 
Bloem wordt gemaakt van uitsluitend het binnenste deel van de graankorrel. Alle overige vezeltjes worden er na het malen uitgezeefd, waardoor er een wit graanpoeder overblijft. Bloem wordt gebruikt voor de bereiding van witbrood.

Voor bruin brood wordt tarwemeel gebruikt waarbij de zemelen en kiemen (buitenkant korrel) gedeeltelijk zijn uitgezeefd. De kleur van "meel" is daardoor heel lichtbruin.

Volkorenbrood wordt gemaakt van volkorenmeel, de gehele tarwekorrel is vermalen en het brood bevat vaak halve en hele tarwekorrels. De kleur van "volkorenmeel" is daardoor lichtbruin. Doordat het grootste deel van de vitamines, mineralen en voedingsvezel zich in de buitenste laag van de korrel bevindt, is volkorenmeel het meest rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels.

Meergranenbrood kan zowel van bloem als van meel of volkorenmeel gemaakt zijn.

http://www.brood.net/default.asp?id=791&pid=faq&catid=43&vraagid=77

Ahh bedankt, weer wat geleerd :)
Neemt trouwens niet weg dat veel 'bruin' brood gekleurd wordt en net zo ongezond is als witbrood. Ik neem voor de zekerheid maar altijd volkoren want dat is in Nederland wel een beschermde naam. Sowieso vind ik dat veel lekkerder maar goed.
Overigens is wit brood dus nog steeds gemaakt van tarwe (het meest gebruikte graan voor brood), alleen maar een beperkt deel ervan. Dus eigenlijk zegt de aanduiding 'tarwe' nog steeds niks en zou dat net zo goed op witbrood kunnen staan en de producent zou niet eens liegen toch?
 
Laatst bewerkt:
Witbrood is gemaakt van bloem (fijngezeefd meel), volkorenbrood van volkorenmeel; door de vele vezels is dit beter voor de spijsvertering.
Bruinbrood is meestal gemaakt van 1 deel fijngezeefd meel en 2 delen volkorenmeel. Bruinbrood is dus gezonder dan witbrood, doordat er meer zemelen in het brood zitten dan bij witbrood.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Brood

Maar inderdaad, het beste kies je gewoon voor volkoren omdat je dan zeker weet dat je goed zit ;) :D
 
Witbrood is gemaakt van bloem (fijngezeefd meel), volkorenbrood van volkorenmeel; door de vele vezels is dit beter voor de spijsvertering.
Bruinbrood is meestal gemaakt van 1 deel fijngezeefd meel en 2 delen volkorenmeel. Bruinbrood is dus gezonder dan witbrood, doordat er meer zemelen in het brood zitten dan bij witbrood.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Brood

Maar inderdaad, het beste kies je gewoon voor volkoren omdat je dan zeker weet dat je goed zit ;) :D

Zal vaak wel kloppen inderdaad, maar mout wordt tegenwoordig vaak gebruikt om wit brood toch net even wat donkerder te maken dan het eigenlijk zou zijn. Zie bijv. http://vorige.nrc.nl/article1936247.ece of http://www.larakwant.nl/news/bruin-wat-wit-is of [Link niet meer beschikbaar]
Naast mout toevoegen kan het even lichtjes gebrand worden om 't wat donkerder te maken.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #18
haha ik weet alles al hoor , ik wou gewoon weten of dat iets uitmaakte ;)
xd
 
Ik zou me met dat gewicht niet zo druk maken over wit of bruin of whatever.
 
Terug
Naar boven