MuscleMeat

Benchpresslog from lazy huggybear

Bezoekers in dit topic

Heb jij in je trainingen net zoveel press werk als pull werk gedaan, met zelfde intensiteit en volume?
 
Heb jij in je trainingen net zoveel press werk als pull werk gedaan, met zelfde intensiteit en volume?

Met dezelfde intensiteit en volume zeker weten niet…onder “PULL” versta ik overigens in mijn geval de tegenovergestelde beweging van het bankdrukken, en dat is dan de horizontale row.
Mijn 1 RM is als ik gezond ben met bankdrukken tussen 180-200kg…en met dit zelfde gewicht een row maken zit er voor mij niet in, daarbij denk ik overigens dat ik geen uitzondering ben.
Want de mogelijkheid dat iemand bij een row met hetzelfde gewicht een (stricte) rep kan maken als bij de benchpress lijkt me eerder een uitzondering dan de regel.
Daarnaast is de row een oefening die men normaliter met een hoger volume en lagere intensiteit doet dan b.v. kniebuigen, bankdrukken of deadliften.

Ik train overigens inmiddels al zo’n 35 jaar en dit is overigens mijn eerste serieuze schouderblessure.
De kennis die er tegenwoordig beschikbaar is over training en blessurepreventie was er 10-15 jaar geleden nog niet zo.
Tegenwoordig kun je op internet veel informatie vinden en is er ook veel lectuur verschenen (in Nederlands is helaas bar weinig beschikbaar over krachtsport, als je het vergelijkt met wat in het Engels verkrijgbaar is). Uiteraard heb ik wel, zeker de laatste jaren veel aandacht besteed agonisten/antagonisten training en naast het bankdrukken dan rows (met bands) gedaan waarbij het volume dan hoger en de intensiteit lager is dan bij het bankdrukken. Vervolgens ook consequent band pulls gedaan als blessure preventie. Ik denk dat deze blessure ontstaan is door een bepaalde overbelasting, waarbij ik de oorzaak niet alleen bij de krachtsport maar ook bij mijn werk zoek (ik ben een keyboard warrior) daar ik al zo’n 20 jaar administratief werk achter een pc doe en ook last heb van een bepaalde vorm van RSI (aan beide handen o.a. carpaaltunnelsyndroom) en wellicht is e.e.a. ook leeftijdgerelateerd. Het is een feit dat met het stijgen van de jaren de blessure gevoeligheid ook toeneemt. Overigens is er helaas relatief weinig serieuze informatie verkrijgbaar voor de ideale trainingsmethoden voor krachtsporters die richting de 50 jaar (of daarover heen) zijn en nog competitie gericht willen trainen.
 
Wat lees ik nou allemaal Kompel..?
Wat een ellende maat...
Beterschap, en snel weer PR's pakken!
 
Wat lees ik nou allemaal Kompel..?
Wat een ellende maat...
Beterschap, en snel weer PR's pakken!
Thanks kompel :)...tja...hugyybear zit in de lappenmand...even afwachten wat er precies aan de hand is...hoop volgende week meer duidelijkheid te hebben. En hopen op betere tijden. Johnny we worden langzaam oud geloof ik ;)...alhoewel ik ben deze keer jaloers op jouw tripple met 140kg.:thumbs:
 
Training Thursday 8.12.2016

100 x shoulder circles & 100 reps Band Pulls.

Close Grip Bench Press: 20x20, 10x60, 10x80 & 5x10x100kg

Internal/External shoulder rotations

Comment: de close grip gaat goed, het is al een hele tijd geleden dat ik die nog eens gedaan heb…denk dat het een blijver wordt…
b.v. als extra oefening na het regulier bankdrukken of gewoon een dag in de week wide grip en een andere dag close grip…
nog eventjes over nadenken…voorlopig is dit de manier waarop ik nog kan trainen.
Goed opwarmen met shoulder circles en band pulls voor het trainen en na het trainen internal en external shoulder rotations gedaan.

Filmpje laatste set 10x100 Close Grip https://youtu.be/SURvkUjOZxk

Filmpje Internal shoulder rotation https://youtu.be/hEBTJ_TwbuQ

Filmpje External shoulder rotation https://youtu.be/v2clq5Dl3lo



Revieuw Swissbar.

Doordat je de swissbar met een neutrale handgrip moet gebruiken is deze bijzonder schoudervriendelijk en zullen je schouders niet in een bepaalde rotatie gedwongen worden zoals bijvoorbeeld tijdens het bankdrukken bij een reguliere barbell. Je kunt de swissbar ook gebruiken voor rows, hammercurls, triceps extensions, diverse presses.
Of het allemaal ook prettig aanvoelt is overigens zeer persoonlijk(!)
Het is vooral even wennen…en waarschijnlijk zul je in het begin niet met de kilo’s zult kunnen werken zoals je dat gewend bent met een reguliere barbell.
De goedkopere versie is verkrijgbaar voor 130 euro, de duurdere versies rond de 200 euro. Verschil is duidelijk de afwerking en de belastbaarheid…de goedkopere versie is belastbaar tot 150-180kg en de duurdere versie tot 350kg.Hou er rekening mee dat door de constructie de Swissbar NIET in elke halterbank zal passen.
Staan de haltersteunen korter dan 210cm uit elkaar past deze er waarschijnlijk niet in(!). Afstand tussen de haltersteunen moeten zo’n 215cm zijn.
En dat vermelden de verkopers niet, wellicht om de simpele reden dat ze de halter zelf nog nooit uitgeprobeerd hebben?
Mijn tip…meten is weten….meet de afstand tussen je haltersteunen op en probeer zo’n swissbar eens ergens uit (als je de mogelijkheid hebt), zonde als je 130-200 euro uitgeeft aan een barbell waar je dan niets mee kunt, toch?
 
Diagnose IMPINGEMENT

Woensdag bij een schouderspecialist geweest en deze heeft het impingement syndroom vastgesteld.

Dit is overigens de meest voorkomende schouderklacht…op 1000 personen krijgen hier 25 last van.
Impingement betekend inklemming en hiermee wordt bedoelt dat de pijnklachten die
veroorzaakt worden komen doordat weefsel ( pezen, slijmbeurzen, kapsel ) in de schouder bekneld raken en daardoor ontstoken raken en opzwellen en zelfs (deels) kunnen scheuren. De ruimte tussen schouder(dak) en (de kop van de) bovenarm bedraagt ideaal 1.2cm ofwel 12mm. Bij mij is dit slechts 0.3cm ofwel 3mm. Dit is dus maar 25% van de ruimte die er ideaal gezien zou moeten zijn.
Dit is overigens aangeboren. Krachtsport is dus niet de oorzaak, maar heeft het proces wellicht wel versneld door een bepaalde (over)belasting. Vroeg of laat zou ik er sowieso last van hebben gekregen.
Het is hoofdzakelijk een ouderdomsverschijnsel. Vanaf het 40e levensjaar gaat de kwaliteit van de pezen achteruit en worden deze dikker en minder elastisch.

De orthopeed heeft een cortisonspuit gezet (daar voel je overigens niets van ondanks alle horrorverhalen die daar de ronde over gaan) en ontstekingremmers voorgeschreven die ik nu tweemaal dagelijks neem (Ibuprofen 600mg). Ik mag me arm/schouder tot kerst NIET belasten om de medicijnen de kans te geven de ontstekingen weg te nemen.
Ik hoop dat dit en de fysiotherapie zal helpen. Zo niet zal een operatie vroeg of laat onvermijdelijk zijn (waarbij men dan operatief meer ruimte maakt tussen schouder en bovenarm).
Het zou me overigens niet verbazen als ik ditzelfde probleem ook aan mijn linkerschouder in de toekomst zal krijgen.

Ik heb verder geen last van pijn, maar soms een irritant gevoel en wat me het meeste irriteerd is dat ik momenteel niet mag trainen.
Nouja, er zijn ergere dingen…dit is me eerste serieuze blessure en komt wel weer goed (ga ik vanuit). I’ll be back!



upload_2016-12-16_12-5-28.png



Prettig weekend!
 
Ik wens allen
ZALIG KERSTFEEST & VOORSPOEDIG NIEUWJAAR! :engel:

Veel progressie in 2017, dat vele PR's mogen sneuvelen, blessures voorkomen worden en last but not least fair play in de (kracht)sportwereld voorop moge staan! :yes:
 
Russische officials erkennen bestaan dopingsysteem voor sporters

Russische officials hebben voor het eerst toegegeven dat er in hun land jarenlang een grootschalig dopingprogramma was voor sporters.
"Het was een institutionele samenzwering", zegt Anna Antseliovich, de huidige directeur van het Russische antidopingagentschap, dinsdag in de The New York Times.

Er wordt echter ontkend dat het om een door de staat gestuurd programma ging. Volgens de Russische officials zouden president Vladimir Poetin en zijn naaste medewerkers er niets mee te maken hebben gehad. Poetin zelf noemde de dopingbeschuldigingen begin deze maand een lastercampagne tegen Rusland.

WADA
Volgens de The New York Times hadden de Russische officials tijdens de vele interviews een meer verzoenende toon richting het mondiale antidopingagentschap WADA, dat dit jaar twee vernietigende rapporten uitbracht over dopinggebruik in de Russische sportwereld. De rapporten van onderzoeker Richard McLaren concluderen dat er een door de staat gestuurd en gesubsidieerd dopingprogramma was in Rusland rond de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji. Het tweede rapport berichtte zelfs over meer dan duizend betrokken sporters.McLaren reageerde dinsdag voorzichtig optimistisch op het feit dat er Russische officials zijn die niet langer zijn conclusies bestrijden. "Maar ze proberen de schade te beperken. Je kunt de feiten op verschillende manieren uitleggen. Het wordt nu een soort woordenstrijd. Rusland heeft verder kritiek op het op grote schaal verlenen van dispensatie voor “gezonde” sporters in het “Westen” die daardoor verboden medicijnen zouden kunnen nemen die hen een voorsprong op andere sporters verschaft.


Medische attesten van topsporters stuiten op kritiek: Nadal en Wiggins moeten zich verantwoorden

De toptennisser die vlak na de US Open een ontstekingsremmer voor zijn knie krijgt toegediend. Of de toprenner die een paardenmiddel tegen hooikoorts neemt in de Tour. Illegaal of niet, Rafael Nadal en Bradley Wiggins moeten zich verantwoorden voor hun medicijngebruik.Russische hackerscollectief Fancy Bears sprak stoere taal toen het de eerste tranche met medische informatie van topsporters online zette. "Wacht maar op het sensationele bewijs van bekende sporters die verboden middelen nemen", klonk het. Die belofte hebben de hackers nog niet waargemaakt. Wel hebben ze een debat op gang gebracht over de vrijbrieven waarmee topsporters als Nadal, Wiggins, Froome en Farah spuiten, pillen en zalfjes konden gebruiken die voor sporters normaal gesproken verboden zijn.ADVERTENTIEAl tientallen jaren woedt er in de sport een discussie over het gebruik van de medische attesten. Tegenstanders vinden dat het verlenen van dispensatie dopinggebruik vereenvoudigt en zelfs aanmoedigt. Een betere legitimatie voor het zetten van een spuit is er niet dan een verklaring waarmee de arts zich pal achter zijn sporter schaart.

Hardliners pleiten voor een rigoureuze oplossing. Een sporter met astma zou niet moeten sporten, zoals iemand met slechte ogen ook geen piloot moet worden.
Te kort door de bocht, redeneren anderen. De voorzitter van de internationale atletiekbond, Seb Coe, pleitte er deze week daarom voor de attesten te handhaven. Hij viel de sporters bij die er hetzelfde over denken, simpelweg omdat ze niet zonder medische dispensatie kunnen. Een attest stelt bijvoorbeeld olympisch kampioen Mo Farah en drievoudig Tour-winnaar Chris Froome in staat af en toe een pufje tegen astma te nemen.De Fancy Bears zijn hun publiciteitsoffensief begonnen om de Amerikaanse sport in diskrediet te brengen. Ze hebben de steun van de Russische president Poetin. Hij beweert dat sporters "die gezond leken verboden medicijnen namen die hen een voorsprong gaven in wedstrijden".Dat valt niet af te leiden uit de gegevens die online zijn gezet. Wel worden sporters van naam gedwongen openheid van zaken te geven over een deel van hun leven dat zonder de digitale inbraak bij antidopingagentschap WADA waarschijnlijk voor altijd onbesproken was gebleven.

Wiggins onder vuur
Een van hen is daarbij al als een leugenaar ontmaskerd. In zijn autobiografie in 2012 bezwoer Bradley Wiggins dat hij nog nooit een injectienaald van dichtbij had gezien, behalve toen hij zijn vakantievaccinaties kreeg of kampte met diarree of uitdroging. Hij vergat de injectie te vermelden die hij in de Tour de France van 2011 kreeg. De dispensatie om zijn hooikoorts onder controle te krijgen, trekt de aandacht. Triamcinolone acetonide is een zwaar medicijn met zoveel bijwerkingen dat het Britse ministerie van Gezondheid heeft gewaarschuwd voor de langetermijneffecten ervan. Aan dat advies had de Tour-winnaar van 2012 kennelijk geen boodschap.Sindsdien ligt Wiggins ook in eigen land onder vuur. 'It looks bad Brad', kopte een krantenartikel waarin journalist David Walsh hem ter verantwoording roept. Walsh verdedigde Wiggins' toenmalige Team Sky nog met verve toen hij er een tijdlang mocht rondkijken, maar lijkt door de onthullingen van zijn geloof gevallen.Walsh legt in The Sunday Times zelfs een verband tussen Wiggins en Armstrong. Dat verband heet triamcinolone acetonide. Lang voordat Wiggins het kreeg toegediend, nam Armstrong het al aan het begin van zijn eerste gewonnen Tour in 1999. Hij testte positief op het middel, maar ontsnapte dankzij een gelogen en te laat ingeleverde doktersverklaring.In het wielrennen zijn de medische attesten schering en inslag geweest, zeker tot sportbonden vanaf 2004 de opdracht kregen om panels van artsen te formeren die zich over de attesten moesten buigen. Zo is althans de stellige overtuiging van de onderzoekscommissie die de UCI instelde om het eigen verleden in kaart te brengen. Voor renners was het kinderspel om verboden middelen te legitimeren, blijkt uit de getuigenissen van Lance Armstrong, Michael Rasmussen en Tyler Hamilton. De ploegartsen zaten in het complot en de UCI had de kennis niet om uit te zoeken of het medicijngebruik gerechtvaardigd was. Meestal was dat niet het geval. Zo gingen er volgens Iwan Spekenbrink, de teambaas van Giant-Alpecin, jaren geleden verhalen rond over ploegen waarvan alle negen renners met een attest voor cortisonengebruik aan de start van een wedstrijd verschenen. Allen waren 'geblesseerd' geraakt en konden zo ontstekingsremmer gebruiken.Tennisser Rafael Nadal zei, nadat zijn behandeling in 2009 tegen knieklachten bekend was geworden: "Er bestaan heel veel dingen die verboden zijn. Maar als je toestemming krijgt om het te gebruiken, is het niet verboden meer."
 
Trainingen week 2 / 2017

Na een periode van zo’n 3 maanden op een zeer laag pitje getraind te hebben (waarvan de laatste maand helemaal geen training) vanwege schouderimpengement en deels ingescheurde bicepspees vorige week dan weer de training weer mogen hervatten :). De pees zou inmiddels hersteld moeten zijn.

Bankdrukken doe ik momenteel met een zogenaamde “pinky-grip”, d.w.z. de pink op de merklijn van de halter. Een widere grip (wijsvinger op de merklijn, wat de maximale toegestane breedte is op wedstrijden voelt nog niet zo lekker). Vooral bij de excentrische beweging (het laten zakken) als de halter de borst toucht is mijn arm nog iets gevoelig (een irritant gevoel, niet echt pijn). Een widegrip met de slingshot gaat overigens wel goed. De slingshot ontlast toch wel onderin de beweging wat in mijn geval prettig is. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om 3x5 RAW te doen aangevuld met 3x5 (met hetzelfde gewicht) met de Slingshot.

Training Monday 09.01 @ Homegym
Exercise for overall shoulder health & warming up:
Band Pulls: 100 reps with theraband tube black.

Primary Exercise
Bench Press: 20x20, 10x60, 8x90 & 5x5x120kg
Secundary Exercise for Muscle Balance (home gym):
Seated Rows with 45mm Band: 100 reps

Training Thursday 12.01 @ homegym
Exercise for overall shoulder health & warming up:
Band Pulls: 100 reps with theraband tube black.

Primary Exercise
Bench Press: RAW 20x20, 2x10x70, 5x100 & 3x5x125 / Slingshot 3x5x125kg.
Secundary Exercise for Muscle Balance:
Seated Rows with 45mm Band: 100 reps

SCHULTERHORN: :thumbs: verder train ik dagelijks met de shoulderhorn (ofwel Shoulder Balance Trainer) en doe dan 4 setjes met een licht gewicht (maximaal 5kg) en 15-20 reps. Verkrijgbaar bij de firma Aktiflex in Duitsland…ik kan het volledig aanbevelen…als je een stevige jongen bent bestel dan wel de Schulterhorn Strong, die is extra breed en stevig en kan wat meer hebben dan een normale uitvoering.

.
upload_2017-1-16_16-22-44.jpg


Tevens doe ik dagelijks bandpulls en nog paar andere oefeningen waarbij de nadruk absoluut niet ligt op het trainen van maximaal kracht (alhoewel het die uiteindelijk wel ten goede komt) maar op high volume/low intensity. Zie hieronder enkele voorbeelden:


upload_2017-1-16_16-26-6.png
 
Laatst bewerkt:
N beetje vertrouwen terugwinnen rene dat komt het goed toch, misschien wat high repjes ter afsluiting voor n betere doorbloeding
Die bandpulls kun je ook met een bar of plastic pijp cq bezemsteel en dan steeds wat smaller pakken voor n betere mobiliteit in je delts...prima oefening
Wat doe je dan voor oefening met die shoulderhorn?
 
Band pulls zijn inderdaad goed om te doen echter doen wij ze vrijwel nooit wanneer we voor het eerst in onze levens beginnen met krachtsport. We gaan ze vaak pas doen wanneer we fysieke klachten hebben en dan werken deze oefeningen niet altijd meer helaas. Dit komt omdat de fysieke klachten niet voort komen uit een zwakte maar uit restricties (triggerpoints e.d.) en beperkte mobiliteit. Deze pulls gaan dat helaas niet oplossen en kunnen zelfs nog de klachten verergeren wanneer je te enthousiast met de bands aan de slag gaat.

De juiste stappen die hierin genomen moeten worden imo zijn het verwijderen van alle restricties die dit gebied negatief kunnen beïnvloeden. Met name borst en nekspieren zijn boosdoeners. Mensen die veel bankdrukken zijn hier heel gevoelig voor. Daarnaast gewrichtsmobiliteit oefeningen doen voor een hele lange periode (liefst de rest van je leven).
Wanneer dit alles is opgelost kun je goed aan de slag met bands om de rotator cuffs te versterken.
 
N beetje vertrouwen terugwinnen rene dat komt het goed toch, misschien wat high repjes ter afsluiting voor n betere doorbloeding
Die bandpulls kun je ook met een bar of plastic pijp cq bezemsteel en dan steeds wat smaller pakken voor n betere mobiliteit in je delts...prima oefening
Wat doe je dan voor oefening met die shoulderhorn?

Klopt, met een beetje vertrouwen en geduld komt het wel weer goed (denk ik) :)

Bandpulls met een bar, plastic pijp of bezemsteel is bij mijn weten niet mogelijk, waarschijnlijk bedoel jij dislocations?

https://www.youtube.com/watch?v=02HdChcpyBs Shoulder Dislocations

Bandpulls bedoel ik o.a. volgende mee: https://www.youtube.com/watch?v=dI3jB_cfLwg

Van de oefeningen die ik doe met de Schulterhorn heb ik een filmpje gemaakt: https://youtu.be/5e687kluywo
 
Band pulls zijn inderdaad goed om te doen echter doen wij ze vrijwel nooit wanneer we voor het eerst in onze levens beginnen met krachtsport. We gaan ze vaak pas doen wanneer we fysieke klachten hebben en dan werken deze oefeningen niet altijd meer helaas. Dit komt omdat de fysieke klachten niet voort komen uit een zwakte maar uit restricties (triggerpoints e.d.) en beperkte mobiliteit. Deze pulls gaan dat helaas niet oplossen en kunnen zelfs nog de klachten verergeren wanneer je te enthousiast met de bands aan de slag gaat.

De juiste stappen die hierin genomen moeten worden imo zijn het verwijderen van alle restricties die dit gebied negatief kunnen beïnvloeden. Met name borst en nekspieren zijn boosdoeners. Mensen die veel bankdrukken zijn hier heel gevoelig voor. Daarnaast gewrichtsmobiliteit oefeningen doen voor een hele lange periode (liefst de rest van je leven).
Wanneer dit alles is opgelost kun je goed aan de slag met bands om de rotator cuffs te versterken.

Helemaal mee eens :thumbs: ...als men begint met krachtsport heeft men meestal alleen maar interesse in hoe men zo snel als mogelijk sterker wordt...en zolang men geen blessures heeft wordt er weinig aan preventie gedaan. Op dit gebied laat de gemiddelde krachtsporter nog veel liggen en is dus veel te winnen, zeker met het oog op de toekomst.
Toen ik voor ruim 30 jaar begon met krachtsport waren er helaas nog geen bands en ook geen foamrollers. Wellicht heb je concrete voorbeelden van gewrichtsmobiliteit oefeningen (ik denk hierbij dan b.v. aan oefenen met o.a. foamrollers).
 
Ik zit dan te denken aan onconventionele trainingsmethoden. Ik ben daar enkele weken geleden zelf mee gestart en merk in korte tijd verbetering.
Denk aan gewrichtsmobiliteit yoga en trainen met kettlebells en clubbells. Deze gewichten trekken aan je gewrichten in plaats van druk op het gewricht uit te oefenen. Het trainen met dumbbells en barbells zorgt dat bij veel oefeningen je gewrichten in elkaar gedrukt worden waardoor op lange termijn en zeker latere leeftijd fysieke ongemakken ontstaan. Krachttraining waarbij er getrokken wordt aan je gewrichten zal een positief effect hebben en daardoor de mobiliteit verbeteren.
Bekijk anders mijn log maar eens, ik heb een intro geschreven waarin ik dieper inga op deze materie.
 
Laatst bewerkt:
Ik zit dan te denken aan onconventionele trainingsmethoden. Ik ben daar enkele maanden zelf mee gestart en merk in korte tijd verbetering.
Denk aan gewrichtsmobiliteit yoga en trainen met kettlebells en clubbells. Deze gewichten trekken aan je gewrichten in plaats van druk op het gewricht uit te oefenen. Het trainen met dumbbells en barbells zorgt dat bij veel oefeningen je gewrichten in elkaar gedrukt worden waardoor op lange termijn en zeker latere leeftijd fysieke ongemakken ontstaan. Krachttraining waarbij er getrokken wordt aan je gewrichten zal een positief effect hebben en daardoor de mobiliteit verbeteren.
Bekijk anders mijn log maar eens, ik heb een intro geschreven waarin ik dieper inga op deze materie.

Bedankt :) ik zal het in je log eens nalezen.
 
Shoulder Dislocations staat bekend als de bezemsteel oefening die is echt goed
Schulterhorn ok duidelijk nu nog met steun en straks bij een beter herstel wellicht zonder dat hulpstuk?
Ik gebruik die oefeningen altijd als warming up dus preventief
Langzaam gaat het weer goed komen Rene..dus das mooi man!!
 
Shoulder Dislocations staat bekend als de bezemsteel oefening die is echt goed
Schulterhorn ok duidelijk nu nog met steun en straks bij een beter herstel wellicht zonder dat hulpstuk?
Ik gebruik die oefeningen altijd als warming up dus preventief
Langzaam gaat het weer goed komen Rene..dus das mooi man!!
Shoulder dislocations doe ik tegenwoordig ook. :thumbs:

Wat trainen met de Schulterhorn betreft...het is eigenlijk juist de bedoeling dat je die oefening "ondersteund" uitvoert. Zo isoleer je namelijk de spieren (rotatoren) waarvoor de oefening bedoelt is zonder dat andere spieren een groot deel van het werk overnemen. Ook zonder Schulterhorn zou je de uitvoering het beste kunnen doen door je onderarm te laten rusten op een stoel, tafel of bank ( in de sportschool ).
 
Shoulder dislocations doe ik tegenwoordig ook. :thumbs:

Wat trainen met de Schulterhorn betreft...het is eigenlijk juist de bedoeling dat je die oefening "ondersteund" uitvoert. Zo isoleer je namelijk de spieren (rotatoren) waarvoor de oefening bedoelt is zonder dat andere spieren een groot deel van het werk overnemen. Ook zonder Schulterhorn zou je de uitvoering het beste kunnen doen door je onderarm te laten rusten op een stoel, tafel of bank ( in de sportschool ).

AHa ok das n goede tip thnxs
 
Trainingen week 4

Training Monday 23.01.2017 @ homegym
Exercise for overall shoulder health & warming up:
Band Pulls: 100 reps with theraband tube black.

Primary Exercise
Bench Press with index finger on ring:
20x20, 2x10x70, 5x100, 5x130, 1x160 & 3x3x140 RAW + 3x5x140 with Slingshot

Secundary Exercise for Muscle Balance (opposite movement from benchpress):
Wide Grip
Seated Rows with 45mm Band: 100 reps
Stretching with Band:Chest/Shoulder/Lat stretch.

Training Thursday 26.01.2017 @ homegym
Exercise for overall shoulder health & warming up:
Band Pulls: 100 reps with theraband tube black.

Primary Exercise
Paused Bench Press with pinky finger on ring: 20x20, 2x10x60, 8x90 & 5x5x110kg
Secundary Exercise for Muscle Balance (opposite movement from benchpress):
Wide Grip Seated Rows with 45mm Band: 100 reps
Stretching with Band:Chest/Shoulder/Lat stretch.


Comment:
Het gaat gestaag beter. Bij de excentrische fase (het laten zakken van de halter) voel ik wel nog altijd wat ongemak maar ik heb na 3 maanden weer eens een gewicht van 150+ (160) gedrukt. Zie filmpje: https://youtu.be/sQSDbJSJZsM

De zwaardere training op maandag ga ik voor een max out (heavy single, gestaag opbouwen, daarbij geen risico’s nemen) en backof sets met een brede grip (wijsvinger op de lijn).
De training op donderdag staat in het teken van ietsje meer volume, paused press en een smalle(re) grip (pink op de lijn). Hiermee ontlast ik mijn schouders en spreek de triceps wat meer aan.

Rekken met bands
Het opwarmen met de bands blijf ik consequent doen en ook het strectchen NA het trainen wil ik blijven doen. Tegenwoordig doe ik dat met een band…ideaal voor als je zelf wat minder lenig bent…zo ervaar je toch een goede rek in de spieren…gewoon de uiteindes van een band vastpakken, de band ergens aan bevestigen en dan vervolgens rekken. Van harte aanbevolen! Zie filmpje met enkele voorbeelden: https://www.youtube.com/watch?v=PR6t_A_ldvI

Last but not least blijf ik vrijwel elke dag (behalve op trainingsdagen) oefeningen met het Schulterhorn doen! Ik hoop dat al deze acties van mijn kant preventief zullen werken t.a.v. blessures.
Met wedstrijdgericht trainen en regelmatig trainen met (sub)maximale gewichten loop je altijd een bepaald risico maar ik hoop het op die manier te beperken.


Mailverkeer met dopingautoriteit n.a.v. cortisonspuit:

In december heb ik ten gevolge van schouderimpingement en een deels gescheurde en onstoken bicepspees een cortisonspuit bij de orthopeed gehad.
Derhalve voor alle zekerheid contact gehad met de dopingautoriteit hierover:

Vraag:
Ik doe mee aan wedstrijden bankdrukken van de Nederlandse Powerlifting Bond. Deze heeft een dopingbeleid waar ik volledig achtersta. Nu heb ik echter in oktober 2016 een blessure (peesontsteking / partiële ruptuur) door schouderimpingement opgelopen. In december heb ik een spuit van de behandelende ortopheed gekregen waarin cortison bleek te zitten. Dit blijkt een steroïdhormoon te zijn wat ontstekingsremmend zou werken en wellicht op de WADA Dopinglijst staat? Wat wordt er van mijn kant nu verwacht? In maart 2017 zou ik graag aan het NK willen meedoen maar het zou wel heel erg sneu zijn als ik bij een eventuele dopincontrole ten gevolge van deze injectie wellicht een positieve uitslag zou hebben.

Antwoord:
Injecties met corticoïden zijn niet verboden als het lokale injecties zijn. En ik begrijp uit uw mail dat dat het geval is. Maar misschien kunt u dat voor de zekerheid nog even navragen. Is dat het geval, dan hoeft u verder niets te doen. Officieel geldt de regel dat “glucocorticoïden zijn verboden wanneer oraal, intraveneus, intramusculair of rectaal toegediend”. Mocht dat het geval zijn (wat ik dus niet denk op basis van wat u schrift), dan kunt u daarvoor dispensatie aanvragen. Al vermoed ik dat een dergelijke eenmalige injectie in maart al uit het systeem is verdwenen en dus geen problemen meer oplevert.


PRETTIG WEEKEND ALLEN!
 
Mailverkeer met dopingautoriteit n.a.v. cortisonspuit:

In december heb ik ten gevolge van schouderimpingement en een deels gescheurde en onstoken bicepspees een cortisonspuit bij de orthopeed gehad.
Derhalve voor alle zekerheid contact gehad met de dopingautoriteit hierover:

Vraag:
Ik doe mee aan wedstrijden bankdrukken van de Nederlandse Powerlifting Bond. Deze heeft een dopingbeleid waar ik volledig achtersta. Nu heb ik echter in oktober 2016 een blessure (peesontsteking / partiële ruptuur) door schouderimpingement opgelopen. In december heb ik een spuit van de behandelende ortopheed gekregen waarin cortison bleek te zitten. Dit blijkt een steroïdhormoon te zijn wat ontstekingsremmend zou werken en wellicht op de WADA Dopinglijst staat? Wat wordt er van mijn kant nu verwacht? In maart 2017 zou ik graag aan het NK willen meedoen maar het zou wel heel erg sneu zijn als ik bij een eventuele dopincontrole ten gevolge van deze injectie wellicht een positieve uitslag zou hebben.

Antwoord:
Injecties met corticoïden zijn ten strengste verboden vooral als het lokale injecties zijn. En ik begrijp uit uw mail dat dit duidelijk het geval is.
Navragen heeft dan ook duidelijk geen zin, bovendien heeft u middels de uitleg in uw vraag eigenlijk al definitief schuld bekend: U bent een verkapte "de-orthopeed-heeft-het-gedaan- ik-wist-van-niets" gebruiker. Die hekelen wij het meest vanwege de tergende hypocrisie die daar achter schuil gaat.
In dit geval hoeft u dan ook verder niets te doen, sterker nog, uit kunt eigenlijk al niets meer doen, nu niet, nooit niet!. Officieel geldt dat “glucocorticoïden verboden zijn, wanneer subcutaan, oraal, intraveneus, intramusculair, rectaal of op welke andere manier dan ook toegediend”. Alleen al het vermelden en/of een discussie aan gaan over deze weerzinwekkende anabolica genaamd glucocorticoïden, wordt door de naturel-minnende PL bond als zeer onsportief en in het ergste geval crimineel gezien, of in ieder geval aanstootgevend daartoe. Dit is dus helaas ook het geval (mijn feitelijke constatering op basis van wat u schrift), en u komt daardoor in geen enkel opzicht meer in aanmerking voor dispensatie aanvraag. Ook al was het maar een dergelijke éénmalige injectie in maart (Wat ik betwijfel want ik ken uw type: De notoire veelpleger) u wordt hierbij permanent ergo levenslang uit ons competitie-systeem gehaald. U hoort er niet meer bij, u bént erbij.
Tevens zien wij ons genoodzaakt om uw naam uit alle competities waaraan u in het verleden heeft deelgenomen te verwijderen. Wij zullen aanvullend nog een onderzoek starten naar de omvang van alle prijzengelden welke u onrechtmatig heeft ontvangen en deze met rente terugvorderen.

Zie hier het antwoord dat Huggy kreeg in zijn ergste nachtmerrie. ;):kiss:
 
Laatst bewerkt:
Back
Naar boven