MuscleMeat

3d-printer voor voedsel

Computer geef mij een kop zwarte koffie

japanese-replicator.jpg
 
Dat argument slaat trouwens kant noch wal. Verspilling verminder je niet door ingrediënten te gebruiken die 30 jaar houdbaar zijn. Verspilling verminder je door natuurlijk gewoon minder te verspillen. Dus niet meer produceren dan nodig. Je kan wel leuk voedsel hebben wat vele jaren houdbaar is, maar wanneer de helft weg wordt gegooid (zoals overal gebeurd) dan heb je daar alsnog niets aan.

Tevens zie ik trouwens het nut er niet van in om een pizza te printen die 30 jaar lang houdbaar is. Leuk dat je pizza's kan printen die je over 30 jaar nog steeds kan eten, maar dit zal dus totaal geen toekomst hebben in elke keuken. Hoogwaardig voedsel maak je niet uit wat poeders, en voedsel wat 30 jaar lang houdbaar is heeft ook geen nut om in een keuken te staan. Waarom zou je elke dag voedsel printen wat jaren houdbaar is, als je ook gewoon elke dag vers voedsel kan eten?

Misschien dat het aanslaat in Amerika waar veel mensen lui en dik zijn, maar de huidige trend van gezond en biologisch voedsel gaat niet samen met print voedsel.

Begrijpend lezen.. De poeders zijn 30 jaar houdbaar, niet het eindproduct.

---------- Post toegevoegd 21 May 2013 om 22:05 ----------

Ik zie het uiteindelijke nut er wel van in. Het is nu natuurlijk nog rudimentair, maar als je je bedenkt dat alle normale voedsel uiteindelijk uit een beperkt (weliswaar groot) aantal bouwstenen bestaat..

Als de resolutie en aantal "kleuren" steeds hoger wordt kun je op een gegeven moment de meest complexe producten samenstellen die steeds minder goed van echt te onderscheiden zijn.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Naar boven