Dat argument slaat trouwens kant noch wal. Verspilling verminder je niet door ingrediënten te gebruiken die 30 jaar houdbaar zijn. Verspilling verminder je door natuurlijk gewoon minder te verspillen. Dus niet meer produceren dan nodig. Je kan wel leuk voedsel hebben wat vele jaren houdbaar is, maar wanneer de helft weg wordt gegooid (zoals overal gebeurd) dan heb je daar alsnog niets aan.
Tevens zie ik trouwens het nut er niet van in om een pizza te printen die 30 jaar lang houdbaar is. Leuk dat je pizza's kan printen die je over 30 jaar nog steeds kan eten, maar dit zal dus totaal geen toekomst hebben in elke keuken. Hoogwaardig voedsel maak je niet uit wat poeders, en voedsel wat 30 jaar lang houdbaar is heeft ook geen nut om in een keuken te staan. Waarom zou je elke dag voedsel printen wat jaren houdbaar is, als je ook gewoon elke dag vers voedsel kan eten?
Misschien dat het aanslaat in Amerika waar veel mensen lui en dik zijn, maar de huidige trend van gezond en biologisch voedsel gaat niet samen met print voedsel.