Het is niet veel raarder dan de manier waarop wij onse dieren slachten.
Riueel slachten thuis is verboden ,maar wiet kweken ook.
Moslims eten alleen vlees van dieren die ritueel geslacht zijn, zodat het bloed is weggestroomd.
Bij de rituele slacht wordt de halsslagader doorgesneden, waarna het dier doodbloedt.
Het duurt 10 tot 20 seconden voordat de hersendood van het dier intreedt wegens zuurstoftekort.
Bij de gewone slacht werkt men met een schietmasker.
Bij gebruik van een schietmasker worden door het binnendringen van een stalen pen de grote hersenen beschadigd en daarmee het zenuwstelsel.
Het deel van de hersenen dat de hartslag regelt wordt niet geraakt.
Elk op die manier toegepaste methode geeft het dier vanaf dat moment een zwaar hersenletsel en is absoluut NIET dood, sterker nog dat is helemaal niet gewenst.
Want als het dier daarmee gedood zou zijn kon het niet leegbloeden omdat het hart niet pompt.
Wanneer na het bedwelmen het dier de halslagaders niet doorgesneden worden kan het dier, weliswaar als een plantje, verder leven.
Op het filmpjes is het lossen van een nieuwe lading jonge vleeskuikens te zien.
De tienduizenden mest- of vleeskuikens worden uit kratten in de stal
gegooid.
Na zes weken komen aan het einde van de nacht de kippenvangers.
Zij grijpen in elke hand een aantal kuikens en gooien en
proppen deze in kratten.
Daarbij loopt een deel van de dieren bot- en
vleugelbreuk op .
De dieren worden ruw in de kratten gepropt, door
elkaar geschud.
Het krat wordt gesloten en een kuiken raakt beklemd tussen het
krat en de klep.
Tenslotte worden de kuikens in het slachthuis gelost op een lopend band naar de plaats waar zij handmatig met hun poten in haken
op de kop worden opgehangen
Ze gaan op weg naar de machine die hun zal onthoofden.
Eén kuiken probeert zijn lot nog te ontlopen, maar wordt uiteindelijk toch
meegevoerd in de stroom.
Dan het slachten van honden en katten is in sommige oosterse landen net zo gewoon als dat wij kip bereiden.
Heeft iemand nog trek in een
HOT-DOG ?