XXL Nutrition

Rechtse Kerk Tweets (1 bezoeker)


Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

chrisk

-
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
24 aug 2009
Berichten
10.383
Waardering
3.330
Kwam deze van eind 2018 nog tegen en houd m even ter referentie voor als ik weer mensen tegenkom die zeggen dat we het goed hebben omdat we op degelijke wegen in de file kunnen staan naar zielloze 9-5 die nog net aan een hopeloos bestaan moet financieren:


Dit is besteedbaar inkomen, niet effectieve koopkracht. Hier moet je van leven, dus je wonen rijden eten zorg etc betalen. En de waarde van het pensioen zit er ook al bij in maar daar zul je tot die tijd niet van eten.

Nouja je weet wel wat de kosten nu zijn die je hier tegenover moet zetten. Bedenk maar wat een leven die 18k geeft.

Besteedbaar inkomen van huishoudens staat al bijna veertig jaar vrijwel stil
https://economie.rabobank.com/publi...el-stil/#02542dc4-f898-4b2b-b2a3-5f435cec90a3

Het besteedbaar inkomen van huishoudens staat al bijna veertig jaar vrijwel stil. ... De belangrijkste reden is echter dat de groei van het huishoudinkomen achterblijft bij de groei van de totale economie.
..
Een dalend arbeidsinkomensaandeel en een stagnerend huishoudinkomen kunnen er uiteindelijk toe leiden dat de maatschappelijke onvrede steeds groter wordt omdat de ongelijkheid dan toeneemt en modale huishoudens maar weinig profiteren van de economische vooruitgang. Dit kan protectionisme en populisme gemakkelijk in de hand werken. Meer aandacht voor oplossingsrichtingen van economen en beleidsmakers is daarom zeer gewenst.
:o

Bonus notes: Mooie arbeidsparticipatie/werkloosheid. Ohja en bijdrage EU is ook gebaseerd op die kunstmatig hoge BBP.

U wordt bedankt voor uw bijdrage!
 

Bovenaan