MuscleMeat

voedingschema voor verlage

Ik zou zeggen eerst fatsoenlijk je titel en vraag stellen...
 
versta er geen kut van of wat bedoel je nou ?
 
goed verhaal, hierbij een lekker recept voor een citroencake voor jou:
https://www.laurasbakery.nl/smeuige-citroencake/

Naast koekjes zijn cakes mijn andere favoriete soort recept. Wanneer ik iets te lang geen cake meer heb gebakken begint het te kriebelen. Mijn hoofd loopt dan over van de ideeën en het liefst bak ik ze allemaal op één dag. Mijn inspiratie voor deze smeuïge citroencake kreeg ik in Lissabon. Toen ik daar begin januari was stond er in het hotel elke ochtend een etagere met stukjes citroencake bij het ontbijt. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ik bijna iedere ochtend een stukje cake op mijn bordje legde. De cake was heerlijk smeuïg, fris en zacht van smaak. Dat wilde ik thuis ook weer maken. Met succes, want dit met dit recept wordt hij zelfs nog lekkerder dan dat ik hem in Lissabon at. Ook verrassend, qua structuur en smaak komt hij best wel in de buurt van de goedkope hotelcakes die je in de winkel koopt. Die vind ik al lekker, maar deze smeuïge citroencake die je zelf bakt is echt helemaal fantastisch lekker.

INGREDIËNTEN SMEUÏGE CITROENCAKE
VOOR EEN 25 CM VORM, 12 PLAKJES
  • 220 gram boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 275 gram bloem
smeuige-citroencake-1a.jpg


BEREIDING
Klop de boter en suiker romig. Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel. Doe hetzelfde met de eieren. Voeg deze stuk voor stuk toe. Bakpoeder, baking soda, zout en bloem kun je tegelijk toevoegen, mix tot een mooi glad beslag. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.

Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in en bestuif deze met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en spreid het met een spatel gelijkmatig uit.



Bak de cake in 55-60 minuten op 175 graden gaar en goudbruin.

TIP: mocht de cake aan het eind van de baktijd te bruin worden terwijl hij nog niet gaar is: dek hem dan af met aluminiumfolie. Zo gaart hij wel door, maar wordt hij niet donkerder.

smeuige-citroencake-3a.jpg


Na het bakken laat je de cake zo’n 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna stort je hem op een rooster om verder af te laten koelen.

Eet smakelijk!
geniet ervan
 
Terug
Naar boven