MuscleMeat

Alternatief voor brood over de dag, en toch goed hard groeien

Vrouwen maken het echt altijd moeilijker dan het hoeft te zijn merk ik de laatste tijd op, altijd van die creaties maken terwijl het een zwart gat ingaat en een zwart gat uit komt hahaha. Sinds k ff thuis zit ivm lage rugklachten ben k wat normaler gaan eten en heb k heerlijke pasta recepten verzonnen haha. Wat rust en teveel vrije tijd al niet met je doet :$
Zo moeilijk is het niet. Je hoeft er geen eens voor te koken gezien het uit pot/blik komt. ;)
Het is iig sneller klaar dan pasta. ;) Maar een goede pasta met simpel alleen wat pesto en kip is ook zalig en makkelijk. Kost alleen wat meer tijd.
 
Rijst.
 
In de supermarkt kun je gewoon glutenvrij brood en pasta kopen. Niet zo moeilijk doen. Wel even je macro's opnieuw berekenen want de waarden wijken wel iets af van de gewone variant.
De jumbo heeft best lekker glutenvrij brood in het vriesvak liggen.

Ik vind zelf rijst altijd wel lekker, dus kan het prima 3 x per dag eten. Van rijstmeel kan je ook prima pitabroodjes en tortilla's maken voor de afwisseling.
 
rijstwafels.
 
In de supermarkt kun je gewoon glutenvrij brood en pasta kopen. Niet zo moeilijk doen. Wel even je macro's opnieuw berekenen want de waarden wijken wel iets af van de gewone variant.
De jumbo heeft best lekker glutenvrij brood in het vriesvak liggen.

Ik vind zelf rijst altijd wel lekker, dus kan het prima 3 x per dag eten. Van rijstmeel kan je ook prima pitabroodjes en tortilla's maken voor de afwisseling.

Geef eens een goed recept voor tortilla met als hoofdbestanddeel rijstmeel:)
 
Quinoa, bulgur,eieren, kaas kwark
 
Wat heb je precies met je darmen?
En als je wilt uitzoeken of je klachten door het brood komt, heeft zuivel minderen geen zin, wat wat als je klachten verminderen: door brood of door zuivel?
Langzaam elimineren.
Of heb je echt een allergie oid?
 
Die Rice Powder van body&fit, geeft dat niet een enorme suikerpiek zoals Dextrose?
Dan is het toch best te houden voor postworkout?
 
Boekwijtpannenkoeken maken met eieren en soja-,amandelmelk . Kan je eventueel nog besmeren met pindakaas oid
 
Idd en glutenvrij brood gemaakt uit mais en rijstbloem zal dat allicht ook doen. Beste ga je voor hele granen zoals gierst boekweit haver amaranth (geen graan maar nutriëntieel gezien een goede vervanger van brood). Of pasta, dat heeft een lagere glycemische index dan brood. Wordt trager afgebroken daar waar brood voorgemalen is en snel veel oppervlakte vrij heeft zodat de enzymen algauw aan de slag kunnen jouw voeding chemisch verwerken. Terwijl pasta eerst nog mechanisch verteerd moet worden. (dus die stukjes samen geplakt deeg helemaal afbreken voordat de sacharidase enzymen het zetmeel kunnen verwerken.) Niet voor niets dat zelfs volkorenbrood je bloedsuikerspiegel harder kan doen pieken dan snoeprepen. Glutenvrij brood ziet me der helemaal niet beter uit. Hoewel rijstmeel 1 voordeel heeft en dat is dat hij uit een lineair zetmeel bestaat genaamd amylose, dit wordt minder vlug afgebroken door amylase via hydrolyse dan amylopectine. Wat in tarwe zit. (en wellicht ook in mais, vandaar dat glutenvrij zeker niet gezonder hoeft te zijn, tenzij je gluten allergie hebt. overgevoeligheid) Boekweit scoort ook relatief hoog op de GI schaal, maar volkoren boekweit pasta zal niet de gevolgen hebben als voorgemalen koek wat als '''volkoren''' brood wordt verkocht. Peulvruchten als linzen, kikkererwten en bonen zijn ook redelijke KH bronnen. Ze zijn bovendien een mooie aanvulling op het aminozuur profiel van jouw granen (bv rijst die je 's avonds eet) en je kan al wat minder dode karkassen eten omdat ze relatief wat eiwitten opleveren. (goed voor het milieu en jouw budget). Kikkererwten zijn sowieso lekkerder dan flees met granen. ;)
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #31
Thx voor de info! Ik zal zeker verder kijken ben al aardig op weg in elk geval
 
couscous! (of hoe je het ook hoort te schrijven...) is echt ongelooflijk lekker als je het goed bereid.
 
couscous! (of hoe je het ook hoort te schrijven...) is echt ongelooflijk lekker als je het goed bereid.

Bevat ook gluten, is van tarwe ;)

---------- Toegevoegd om 19:45 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 19:44 ----------

Die Rice Powder van Body&Fit is gewoon pure rijstmeel, dus zeer slecht voor de maag want het is niet pre-cooked!

Dat kan toch niet echt rauw zijn, of wel? Rauwe rijst zou toch ook niet te eten zijn, zouden ze dat dan echt niet voorkoken oid?
 
brood is toch overrated?
 
Terug
Naar boven