Jan Dries besluit: ‘We kunnen de sterke toename van hart- en vaatziekten dus niet alleen aan het gebruik van dierlijke vetten toeschrijven. De stijging van het eiwitgebruik na de Tweede Wereldoorlog heeft een veel grotere invloed gehad. Doorslaggevend is echter de sterke toename van stress ten gevolge van een te snel groeiende en veranderende samenleving.’
Cholesterol en vetten
Ik heb zelf eens een documentaire film gezien waarin de prof's twee ratten (of muizen) ten onderzoek stelden. Ze hebben een muis/rat een comfortabel leven gegeven (veel eten). De andere muis/rat kreeg weinig eten.
Het resultaat was dat de muis die minder eten had, langer geleefd heeft.
Maar het is niet zo evident, in het westen krijgt men meer eiwit te verbruiken, en leeft langer dan de volkeren in ontwikkelinglanden.
Cholesterol en vetten
Ik heb zelf eens een documentaire film gezien waarin de prof's twee ratten (of muizen) ten onderzoek stelden. Ze hebben een muis/rat een comfortabel leven gegeven (veel eten). De andere muis/rat kreeg weinig eten.
Het resultaat was dat de muis die minder eten had, langer geleefd heeft.
Maar het is niet zo evident, in het westen krijgt men meer eiwit te verbruiken, en leeft langer dan de volkeren in ontwikkelinglanden.


