In dit topic stond de toelichting al, maar was het schema alweer 10 dagen oud, dus bij deze de nieuwste versie met oude toelichting

:
http://forum.dutchbodybuilding.com/f9/graag-feedback-mbt-mijn-voedings-trainingsschema-358847/
Ik ben een man, 27 jaar, 175 cm en rond de 75 kg. Ik ben 5,5 jaar geleden begonnen met afvallen toen ik op mijn top zat van 121 kg. Dit heb ik voornamelijk bereikt door veel te sporten. de laatste 2 jaar ben ik echter ook aan krachttraining aan het doen en ik merk nu dat ik een stuk gevormder ben. Het enige waar ik nog niet tevreden over ben is mijn onderbuik. Ik dacht dat dit weg te krijgen was door veel buik te trainen en veel cardio, maar zoals ik tijdens een gesprek met een voedingsspecialist heb geleerd krijg ik de gewenste resultaten alleen als ik mijn voeding aanpas. Dus heb ik me voorgenomen om tot 1 maart volledig gezond te leven en te kijken hoever ik kom. Een ander belangrijk gegeven is dat ik op 13 april de marathon van rotterdam ga rennen en daarvoor dus elke week een heel stuk ga rennen. Eergisteren bijvoorbeeld 30 km. Dit verbrandt logischerwijs veel Kcal maar gaat ook ten koste van spieren, daarom probeer ik dit verlies te beperken door veel krachttraining en eiwitten te eten
Dit wil niet zeggen dat ik erna stop, alleen wil ik dan wel weer eens een avondje op stap gaan en een lekker vettig hapje kunnen eten.
Bijgevoegd vinden jullie mijn voeding en trainingsschema
Ik zal een kleine toelichting bij deze sheet geven:
In het tabblad "waarden" heb ik alle waarden van de producten geschreven die ik momenteel gebruik. Deze zijn onderverdeeld in twee categorieën. De producten die ik per 100 gram reken (kolom A in het wit) en wat ik per stuks/portie reken (kolom A in het geel)
Vanaf 11 januari ben ik me meer bezig gaan houden met alle voedingswaarden van de producten en niet alleen calorieën, vandaar dat ik twee verschillende tabjes heb gemaakt van voor en na 11 januari. Het tabje "vanaf 11 januari" staat per tijdstip en dag wat ik heb gegeten, hoeveel en rond welk tijdstip. Eronder staat het totaal van Kcal, Eiw, KH en Vetten van die dag en daaronder in welke verhouding van elkaar. Onder het totaal van calorieën staat de berekening van het totaal genuttigde Kcal minus mijn energiebehoefte volgens een aantal websites (rondom de 2800 Kcal).
Kip brood en kalkoen brood wordt dus mee bedoeld: kip beleg en kalkoen beleg. niet op brood

dit was daar een misverstand

Ik eet momenteel geen brood, pasta, zilvervliesrijst of aardappels.
Wat mijn voornaamste aanpassingen zijn:
Meer vis eten
Biologische rijstwafels ipv gewone rijstwafels
Noten of olijfolie bij de banaan of in de kwark/smoothie met fruit doen
Minder fris drinken(van 0,5 liter cola light per dag naar een blikje om de dag)
Niet meer snoepen, snacken
Bakken in kokosolie of roomboter
Meer eieren eten
Pindakaas vervangen door hazelnootpasta
Bijna geen sojamelk meer drinken (aangezien ik deze pakken nog had staan, maak ik ze geleidelijk wel op natuurlijk, maar haal geen nieuwe meer)
geen aardappelen, pasta en rijst.
Benen trainen en meer oefeningen voor de rug omdat dit ook een grote spiergroep is.
Ook ben ik begonnen met zwemmen en dit wil ik 2 keer in de week gaan doen.
De eiwitten haal ik dus uit kwark, eieren, proteine shakes, kalkoen en kip
Ik zit momenteel goed qua eiwitten, dus deze blijf ik op peil houden
neem het merendeel van de koolhydraten in de ochtend, begin middag en probeer zoveel mogelijk complexe KH te nuttigen zoals banaan, biologische rijstwafels, havermout en brintapap.
Qua vet zit ik momenteel nog iets te laag, maar naarmate ik langzaam mijn Kcal ga opvoeren richting energiebehoefte zal ik er rekening mee houden dat ik dit doe door meer goede vetten te nuttigen zoals kokosolie, olijfolie, vette vis en noten.
ik zou graag horen wat jullie hiervan vinden en wat ik nog kan aanpassen.