kun je dit wat verder toelichten?

Wat is er mis met de meervoudig onverzadigde?
Verzadigd word hier toch aangeraden met mate, maar moet dat dan meer gegeten worden?
Heel belangrijk voor je gezondheid is je omega3-6 ratio. Ideaal gezien is deze 1:1 tot 1:2. Hoe lager hoe beter. In meervoudig onverzadigde vetten zitten heel veel omega-6 vetzuren. Tegenwoordig wordt er veel plantaardige olie gebruikt, becel boter voor op brood, becel bakboter, frituurvet, + nog veel meer. Je krijgt dus heeeeeel makkeljik veel te veel omega-6 binnen, waar je je inname daarvan liever binnen de perken wil houden. Een lager omega3-6 ratio is gezonder. [1]
Daarnaast worden meervoudig onverzadigde vetten makkelijker geoxideerd, en dat is al helemaal niet goed voor je gezondheid. Bij enkelvoudig onverzadigde vetten is dat al minder, en bij verzadigde vetten al helemaal, waardoor het beter is om daarmee te bakken.
Verzadigde en dierlijke vetten hebben een slechte reputatie gekregen de laatste eeuw. Ze zouden een slechte invloed hebben op je cholesterol, en een verkeerd cholesterolgehalte (en/of) ratio zou slecht zijn voor je hart. We weten nu dat dit niet zo is. In feite zijn verzadigde vetten en dierlijke vetten heel gezond.
Is ook logisch vanuit een evolutionair perspectief. Onze ''roots'', de holbewoners, hadden alleen toegang tot voeding uit de natuur (met name vlees). Er wordt al sinds het begin van de mensheid op vlees geleefd.
En vergeet moedermelk niet (2/3 verzadigde vetten, 1/3 enkelvoudig onverzadigde vetten). Erg gezond voor baby's, en pasgeboren zoogdieren kunnen erg lang op alleen melk leven.
Waar slaat het dan op dat deze vetten niet goed voor ons zouden zijn?
Interessante link:
http://www.biblelife.org/saturated_fat.htm - stukje scrollen naar het "introduction" stukje, daar wordt van alles duidelijk gemaakt. Inclusief talloze referenties.
[1]
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12442909