Daarnaast moet niet vergeten worden dat in melk calcium zit en dit goed is voor je botten. (Calcium Plus melk aan de andere kant is gewoon marketing prietpraat, een liter halfvolle melk voldoet prima per dag)
"Ook het calcium verhaal rammelt, calcium uit melk wordt bijvoorbeeld slechter opgenomen dan calcium uit plantaardige bronnen. Betere calciumleveranciers vinden we in plantaardige producten als marmite, tahoe, miso, abrikozen, bramen, olijven, vijgen (+++), boerenkool, sesamzaad, amandelen etc. Goed door het lichaam opneembare calciumleveranciers zijn: donkergroene bladgroentes, bijna alle koolsoorten (vooral boerenkool, Chinese kool en broccoli), noten, zaden (vooral sesamzaad), gedroogde abrikozen en vijgen. Daarbij is het interessant om te weten dat de Britse voedingsdeskundige Shane Heaton op basis van uitgebreid literatuuronderzoek concludeert dat biologische producten gemiddeld ook nog eens 26% meer calcium bevatten dan gangbare . Tot slot levert ons drinkwater dan ook nog wat calcium, vooral in gebieden met hard water.
Gelooft u nog in sprookjes? Ik niet meer, we zijn te lang voor de gek gehouden door een overheid die het zo goed met ons voor heeft..."
(vd site van 'agp health')
schijnt zelfs dat de calcium uit zuivel juist kalk onttrekt aan de botten

)
Dit om botontkalking te voorkomen.
)