isdatzo
Advanced Bodybuilder
- Lid sinds
- 16 apr 2007
- Berichten
- 1.073
- Waardering
- 116
Sinds een half jaar ben ik bezig met het zoeken naar informatie over de relatie tussen voedsel en kanker. Maar hiervoor ben ik vaak aangewezen op informatie die ik verkrijg uit zogenaamde "abstracts". Om zoveel mogelijk informatie te verzamelen, ben ik er enorm bij gebaat wanneer iemand me zou kunnen helpen die toegang heeft tot complete studies.
Er zijn een aantal titels die veel concrete informatie zouden kunnen toevoegen!!!
Over mijn site:
Grote hoeveelheden informatie worden dagelijks gepubliceerd over de relatie tussen variabelen van het dieet en het risico op kanker. Maar deze informatie wordt zelden (zeg maar gewoon nooit!) gepresenteerd in relatie tot de informatie die verder over deze variabele werd gepubliceerd. Daarom kan informatie op een suggestieve manier worden gebruikt die niet altijd de "wetenschappelijke waarheid" benadert.
Doel van mijn site:
Mensen objectieve en complete informatie presenteren over de relatie tussen variabelen van het dieet en het risico op kanker.
Data die ik hiervoor gebruik:
Ik ga een zgn. "systematic review" schrijven. Waarbij ik alleen gebruik maak van wetenschappelijk relevante informatie (meta-analyses, systematic reviews, randomized trials, cohort studies en case-control studies). Hiervoor gebruik ik alle studies die ik heb gevonden op Pubmed!
Waarom ik denk dat mijn systematic review iets gaat toevoegen:
-Er worden slechts weinig systematic reviews geschreven. Meestal worden "reviews" geschreven. Een review is een gepubliceerd stuk van iemand die niet naar alle beschikbare informatie heeft gekeken.
-Als er al een systematic review wordt geschreven gaat deze over 1 bepaalde vorm van kanker: bijvoorbeeld de relatie tussen groenten en darmkanker, maar niet in relatie tot longkanker. Mijn systematic review omhelst alle vormen van kanker. Hoewel ik eerst alleen begin met de meest voorkomende kankersoorten (long-, darm-, borst-, prostaat-, slokdarm-, alvleesklier-, en maagkanker).
-Groenten en fruit zouden de kans op bepaalde vormen van kanker kunnen doen afnemen. Maar welke groenten en fruit zijn hiervoor verantwoordelijk? En welke verhogen de kans?
Er zijn een aantal titels die veel concrete informatie zouden kunnen toevoegen!!!
Over mijn site:
Grote hoeveelheden informatie worden dagelijks gepubliceerd over de relatie tussen variabelen van het dieet en het risico op kanker. Maar deze informatie wordt zelden (zeg maar gewoon nooit!) gepresenteerd in relatie tot de informatie die verder over deze variabele werd gepubliceerd. Daarom kan informatie op een suggestieve manier worden gebruikt die niet altijd de "wetenschappelijke waarheid" benadert.
Doel van mijn site:
Mensen objectieve en complete informatie presenteren over de relatie tussen variabelen van het dieet en het risico op kanker.
Data die ik hiervoor gebruik:
Ik ga een zgn. "systematic review" schrijven. Waarbij ik alleen gebruik maak van wetenschappelijk relevante informatie (meta-analyses, systematic reviews, randomized trials, cohort studies en case-control studies). Hiervoor gebruik ik alle studies die ik heb gevonden op Pubmed!
Waarom ik denk dat mijn systematic review iets gaat toevoegen:
-Er worden slechts weinig systematic reviews geschreven. Meestal worden "reviews" geschreven. Een review is een gepubliceerd stuk van iemand die niet naar alle beschikbare informatie heeft gekeken.
-Als er al een systematic review wordt geschreven gaat deze over 1 bepaalde vorm van kanker: bijvoorbeeld de relatie tussen groenten en darmkanker, maar niet in relatie tot longkanker. Mijn systematic review omhelst alle vormen van kanker. Hoewel ik eerst alleen begin met de meest voorkomende kankersoorten (long-, darm-, borst-, prostaat-, slokdarm-, alvleesklier-, en maagkanker).
-Groenten en fruit zouden de kans op bepaalde vormen van kanker kunnen doen afnemen. Maar welke groenten en fruit zijn hiervoor verantwoordelijk? En welke verhogen de kans?


studies gaan vooral over ratten, ik post ze zo snel mogelijk


