MuscleMeat

Wetenschappelijke sites?

ergogenics.org
voedingengezondheid.com
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #4
..
 
Laatst bewerkt:
melfff zei:
www.pubmed.org --> wetenschappelijke artikels, overwegend vs
www.medline.com --> wetenschappelijke artikels, met name europa
Pubmed geeft gratis toegang tot verschillende databases met biomedisch onderzoek waarvan Medline de grootste is. Het onderscheid dat je maakt tussen Pubmed en Medline en Amerikaanse en Europese artikelen begrijp ik niet zo goed.
 
Sorry, ik had een foutje gemaakt.
Ik bedoelde www.embase.com voor de europese artikels
 
Hebben jullie ook nog leuke wetenschappelijke sites?

Ik kijk zelf altijd op:
http://www.sciencedaily.com
(heel uitgebreid!)
en
http://www.fitness-science.org
Nog even een berichtje wil je meer weten over cacao we hebben in de USA nu een Blog geplaatst waar straks alle study's op komen te staan http://gourmethealthychocolates.com De cacao die ik gebruik is als enige ter wereld niet boven de 31 graden verwarmd omdat wij niet met hitte de parasieten en bacteriën doden wat 99% van de cacao producten wel heeft ondergaan. 1 stukje van 10 gram komt daarom overeen met ongeveer de stoffen ( op enzymen na dan ) in 16kg melkchocola en 1.6 kg goede donkere chocola ( zonder witte suikers ) 1 stukje bevat net zoveel vitaminen en mineralen als 2 kg rauwe spinazie of 60 sinasappels of 166 tomaten even als vergelijking . of je nu 100% cacao hebt die is verhit tot 150 a 200 graden zijn de werkzame stoffen (net als je groente te lang kookt ) allemaal verdwenen.

In de EU mogen rauwe producten zoals nibs en rauwe cacao bonen etc etc niet worden verkocht als er bacteriën in zitten.

Het bedrijfje waar ik de cacao vandaan haal gebruikt geen hitte en gebruikt de nieuwste state of the art apparatuur om dit te doen.
zij zijn de enige ter wereld die dat doen in de cacao industrie.
met 1 doos doe je ongeveer 50 dagen en de producten zijn door de USDA CCOF en EKO gecertificeerd dus 100% gifvrij .

Alle andere cacao producten die zijn verhit bevatten een neurotoxin acrylamide hier een stukje over dit stofje in cacao http://voices.yahoo.com/acrylamide-chocolate-another-10217911.html succes wil je meer weten je kunt mij altijd mailen op Xocolatlvita@gmail.com

Fijne dag verder
 
Dacht wel niet dat DBB bedoeld was om reclame voor je producten op te maken (tenzij je sponsort).
 
Chocobynature zei:
1 stukje bevat net zoveel vitaminen en mineralen als 2 kg rauwe spinazie of 60 sinasappels of 166 tomaten even als vergelijking
Er zijn 13 verschillende vitamines en nog meer verschillende mineralen.
Het lijkt mij niet dat één stukje van 10 gram bevat: 2,1 gram calcium, 10,8 gram kalium, 1,2 gram fosfor en 1,1 gram magnesium.... Dat zit er namelijk in 2kg rauwe spinazie.

Wat is eigenlijk de voedingswaarde van een cacaoboon? En hoeveel cacaobonen zijn er nodig om een stukje chocolade te maken van 10 gram?
 
Terug
Naar boven