MuscleMeat

Whey + Melk = Minderwaardig product?!

Reflex90

Cool Novice
Lid sinds
18 mrt 2010
Berichten
32
Waardering
1
Lengte
1m89
Massa
82kg
Vetpercentage
15%
Eiwitten hebben een bepaalde aminozuuropbouw die vergeleken kan worden met de manier waarop het menselijk lichaam is opgebouwd. Hoe dichter dit overeenkomt met de menselijke aminozuuropbouw, hoe effectiever het product is. Een hoogwaardig eiwit, zoals een whey, moet dan ook zo goed mogelijk in tact blijven bij inname in het menselijk lichaam. Het is dan ook niet gewenst een eiwit poeder of aminozuren in te nemen met een andere, minderwaardigere bron van aminozuren. Een goed voorbeeld hiervan is melk. Melk heeft een veel lagere biologische waarde dan een whey preparaat. Als je een whey eiwit inneemt met melk, gaan de aminozuren uit beide producten competitie met elkaar aan. Hierdoor ontstaat een mix van deze aminozuren, waardoor er uiteindelijk een minderwaardiger product in het lichaam wordt opgenomen in tegenstelling tot als het bijvoorbeeld met water wordt ingenomen. Het feit dat het met melk wordt ingenomen is eigenlijk ontstaan in de sportscholen omdat de smaak gewoonweg beter is. Echter, is Nederland een van de weinige landen waar dit nog gebeurd. Water of vruchtensap is dan ook een veel betere methode voor inname. Vruchtensap is eigenlijk nog beter, omdat dit ook het insuline niveau in het lichaam verhoogt, waardoor de aminozuren beter de cellen in wordt getransporteerd.
(bron: fitnessnet.nl )

Waar of niet waar?
 
dit klinkt mij vrij onwaarschijnlijk :)
 
Is het wel zo dat vruchtensap de insuline level verhoogt? Aangezien het meeste van de suikers fructose zijn en in de lever omgezet moeten worden. Ik dacht niet dat hierdoor de insuline level omhoog gaat. En anders gebeurt dit nadat de whey is opgenomen dus heeft dat ook weinig zin.
Druivensuiker/ Glucose is natuurlijk een ander verhaal.


Denk dat het helemaal 'n beetje'n onzin verhaal is.
 
Laatst bewerkt:
Drink t om eerlijk te zijn meestal met water maarre... lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat de productwaarde verlaagd bij het mengen van de whey's met melk.
 
Het lichaam pikt die aminozuren eruit die het nodig heeft om een eiwitmolecuul te maken. Mix of geen mix, zolang de essentiele aminozuren er maar in zitten. Broodje aap verhaal dus.

Wat wel gebeurd is dat melk de opname van Whey iets vertraagd, verder maakt het niks uit.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #6
Ok, bedankt allemaal!
 
Terug
Naar boven