Fitness Seller

Wie eet wel eens spinazie

  • Topic Starter Topic Starter
  • #66
nee, want boer - fabriek en dan wordt het meteen geblancheerd en ingevroren en ingevroren veroudert het verder niet. (dus wel dezelfde weg, maar het is bij jouw in de vriezer net zo vers als toen het bij de fabriek snel werd ingevroren)
ah op die fiets!!!! +1 dan

koop/krijg me verse spinazie zelf atijd bij de boer om de hoek :)
zelf afknippen jwt!
 
Jij hebt nog één en ander te leren over voeding. :)

Inderdaad!



Per 100 gram vers product (gemiddelde waarden):[bron?]

 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #69
Inderdaad!



Per 100 gram vers product (gemiddelde waarden):[bron?]


maar.. waarom eet niemand dan elke spinazie hier? Is toch dat je teveel ijzer binnen krijgt? En ja sommige stoffen kan je niet teveel binnen krijgen dus dit niet meteen lopen bashen graag :)
 
Uit dezelfde bron als de voedingswaarden (Wikipedia):

Nitrietvorming

Net als alle andere bladgroenten bevat spinazie nitraten. Het grootste gedeelte van het in het lichaam opgenomen nitraat wordt uitgescheiden. Een kleine fractie wordt door bacteriën echter omgezet in nitriet. Er zijn twee bezorgdheden met betrekking tot nitrieten in het lichaam. Enerzijds kunnen ze bij zuigelingen aanleiding geven tot een verstoord zuurstoftransport en cyanose (of blauwzucht). Anderzijds bevorderen ze de vorming van N-nitrosoverbindingen zoals nitrosaminen (bijvoorbeeld wanneer spinazie gecombineerd wordt met vis). Volgens sommige onderzoeken zouden nitrosaminen tevens kankerverwekkend zijn, maar andere onderzoeken spreken dat tegen.

Omdat er nog controversie bestaat over de mogelijke schadelijkheid van nitrieten, geldt (nog) het advies om niet vaker dan 2 x per week nitraatrijke groenten zoals spinazie te consumeren. Hier is nog een artikeltje over, met info over welke soorten groente en rauwkost nitraatrijk of -arm zijn:

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/51028-over-nitraat-en-nitriet-gevaarlijk-of-niet.html
 
Afwisseling is altijd beter, maar het bewaren in de koelkast voorkomt de meeste nitrietvorming in principe.
 
Afwisseling is altijd beter, maar het bewaren in de koelkast voorkomt de meeste nitrietvorming in principe.

+1

Ja klopt, iig wat de omzetting door bacteriën betreft. Die zijn een stuk minder actief bij 4 graden. :D

Staat ook in die artikelen.
 
Interessante materie, die artikelen ga ik eens bestuderen.
 
Terug
Naar boven