- Lid sinds
- 12 jul 2010
- Berichten
- 4.888
- Waardering
- 373
- Lengte
- 1m85
- Massa
- 72kg
- Vetpercentage
- 13%

Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.


Blijkbaar eet je wel je spinazie want wat ben jij snel![]()
ah op die fiets!!!! +1 dannee, want boer - fabriek en dan wordt het meteen geblancheerd en ingevroren en ingevroren veroudert het verder niet. (dus wel dezelfde weg, maar het is bij jouw in de vriezer net zo vers als toen het bij de fabriek snel werd ingevroren)

Inderdaad!
Per 100 gram vers product (gemiddelde waarden):[bron?]
- Voedingswaarde: 20 Kcal / 85 KJ
- Water: 92,7 %
- Eiwit: 2,5 gr
- koolhydraten: 1,6 gr
- Vet: 0,4 gr
- Oxaalzuur: 800 mg
- Caroteen: 5 mg
- Vitamine B1: 0,1 mg
- Vitamine B2: 0,2 mg
- Nicotinezuur (Vitamine B3): 0,6 mg
- Vitamine B6: 0,2 mg
- Vitamine C: 40-150 mg
- Vitamine E: 2,5 mg
- IJzer: 3-4 mg
- Kalium: 450 mg
- Calcium: 130 mg
- Koper: 0,1 mg
- Magnesium: 23 mg
- Natrium: 65 mg
- Fosfor: 45 mg
- Zink: 0,22 mg

Nitrietvorming
Net als alle andere bladgroenten bevat spinazie nitraten. Het grootste gedeelte van het in het lichaam opgenomen nitraat wordt uitgescheiden. Een kleine fractie wordt door bacteriën echter omgezet in nitriet. Er zijn twee bezorgdheden met betrekking tot nitrieten in het lichaam. Enerzijds kunnen ze bij zuigelingen aanleiding geven tot een verstoord zuurstoftransport en cyanose (of blauwzucht). Anderzijds bevorderen ze de vorming van N-nitrosoverbindingen zoals nitrosaminen (bijvoorbeeld wanneer spinazie gecombineerd wordt met vis). Volgens sommige onderzoeken zouden nitrosaminen tevens kankerverwekkend zijn, maar andere onderzoeken spreken dat tegen.
Afwisseling is altijd beter, maar het bewaren in de koelkast voorkomt de meeste nitrietvorming in principe.
