XXL Nutrition

Gewichtheffen gym Den helder

Bezoekers in dit topic

Harold Pijcke

Novice
Lid geworden
7 mrt 2017
Berichten
1
Waardering
1
Lengte
1m82
Massa
87kg
Vetpercentage
26%
Er is een nieuwe gym voor Olympisch Gewichtheffen in Den Helder: North West Weightlifting, Duinbrink 49, Den Helder. Whatsapp 0683574846 voor informatie
 
Wereldkampioen opent gym voor gewichtheffen in Den Helder.
SPORT | 12 maart 2017 Door hppijcke01, Dichtbijmeeschrijver
636249370141052500.jpg

wk heinsheim (Foto: Harold Pijcke)
1 / 3
zoom_out.png

DEN HELDER - Wereldkampioen en tweevoudig Europees kampioen gewichtheffen bij de masters, Adela Pijcke, opent haar eigen gym voor gewichtheffen (North West Weightlifting in Den Helder).
Met ingang van heden heeft nu ook Den Helder haar eigen gym voor gewichtheffen: North West Weightlifting. Wereldkampioen en tweevoudig Europees kampioen gewichtheffen bij de masters, Adela Pijcke, zal daar de trainingen gaan verzorgen. De gym is gevestigd in de voormalige Nicolaaskerk in Nieuw Den Helder aan de Duinbrink 49. In hetzelfde gebouw is ook Crossfit Den Helder gevestigd, waardoor het gebouw steeds meer een multi-sport functie krijgt.

Er zijn voldoende sportscholen in Den Helder en de omliggende gemeenten, maar een gym specifiek gericht op gewichtheffen was er nog niet in de Kop van Noord Holland.

Er worden lessen krachttrainen en gewichtheffen gegeven voor alle doelgroepen. Gevorderde crossfitters en gewichtheffers kunnen bij North West Weightlifting hun Olympische lifts perfectioneren. Er is veel aandacht voor techniek en er kunnen uitgebalanceerde schema's worden gemaakt. Er wordt gewerkt met professionele halters en schijven van het meest gerenommeerde merk op het gebied van gewichtheffen. Verder is er zeer veel expertise en ervaring aanwezig met alles wat er voor en tijdens belangrijke wedstrijden bij komt kijken.

(Top)sporters uit andere sporten kunnen bij North West Weightlifting onder professionele begeleiding kracht trainen waarbij met name het omzetten van de aanwezige kracht in de juiste functionele beweging wordt aangeleerd. Bij gewichthef centra zie je vaak schaatsers, rugby-ers, judoka's, (kick)boxers, roeiers, etc. trainen. Zelf in sporten als voetballen is gewichtheffen in opkomst.

Gewichtheffen is niet aan leeftijd gebonden. Adela Pijcke is 51 jaar en doet mee aan internationale wedstrijden gewichtheffen. Daar zijn de oudste deelnemers over de tachtig jaar. Velen van hen zijn pas op latere leeftijd met de sport begonnen. Het is wetenschappelijk bewezen dat krachttraining op latere leeftijd de fitheid en de levenskansen aanzienlijk verbetert. Voordeel is ook dat ouderen wat minder mobiel zijn waardoor andere sporten voor hen moeilijker zijn.

Ook jongeren kunnen bij North West Weightlifting terecht. Zij krijgen een aangepast programma waarbij op verantwoorde wijze wordt getraind met gewichten. Er wordt nauwkeurig op gelet dat jongeren niet te zwaar belast worden.

Tot slot heeft Adela ervaring met het trainen van mensen met een beperking. Haar eigen dochter is verstandelijk en lichamelijk beperkt en wordt door haar getraind.

Dus kortom: iedereen kan terecht bij North West Weightlifting. Meer informatie is te vinden op de website www.northwestweightlifting.com of je kunt een email sturen aan info@northwestweightlifting.com

Wereldkampioen opent gym voor gewichtheffen in Den Helder.
 
Back
Naar boven