Met dextrose bedoelen jullie dan het merk ? zo die druivensuiker die in colruyt en dergelijke bij snoepwaren ligt?? oO
eerst lezen dan vragen

Monosachariden:
De monosachariden of enkelvoudige suikers, die niet door hydrolyse met verdunde zuren kunnen worden gesplitst in eenvoudiger verbindingen, zijn meerwaardige alcoholen, die tevens een aldehyd- of een ketonfunctie bezitten, resp. aangeduid als aldosen en ketosen. Op grond van het aantal koolstofatomen waaruit het molecule bestaat, worden de monosachariden tevens onderverdeeld in triosen (3), tetrosen (4), pentosen (5) en hexosen (6). De meeste monosachariden zijn hexosen; hiertoe behoren bekende suikers als glucose (een aldohexose ; glucose (v. Gr. glukus = zoet), ook druivensuiker of dextrose genoemd, een monosacharide met brutoformule C6H12O6 ) en fructose (een ketohexose ; fructose, ook levulose (v. Lat. laevus = links) of vruchtensuiker, een enkelvoudige suiker met de samenstelling C6H12O6 .
heb ik van horen zeggen


