Fitness Seller

Methyltestosteron


Bezoekers in topic

Methyltestosteron.png


Methyltestosteron

IUPAC naam

(17β)-17-hydroxy-17-methylandrost-4-ene-3-one

Ook bekend als

Android, Testred, Virilon, Methyltestosterone, methyltest

Farmaceutische & Chemische gegevens

Moleculaire massa basis:

302.4558 g/mol

Biol. beschikbaarheid:

Hoog

Halveringstijd:

< 1 dag

Gebruik:

Toediening:

Oraal

Effectieve dosis:

25-50 mg / dag

Verkrijgbare dosissen:

1, 5, 10 en 25 mg tabs

Straatprijs:

25-50 $ per 100 tabs

Methyltestosteron is een 17-alfa-gealkyleerde orale anabole steroïde afgeleid van het geslachtshormoon testosteron, die vroeger vooral gebruik werd om mannen met een testosteron-deficiëntie te behandelen. Het werd ook gebruikt bij vrouwen voor de behandeling van borstkanker, borstpijn, zwelling als gevolg van de zwangerschap, en wanneer oestrogeen toegevoegd werd, kon het de symptomen van de menopauze behandelen. Tegenwoordig komt het zowel in de medische- als dopingwereld nog zelden voor.


Geschiedenis
De geschiedenis van methyltestosterone gaat terug naar ongeveer 1930, toen werd door wetenschappers de structuur van een aantal hormonen (estrone, testosterone en progesterone) ontdekt en begrepen. Ook werd al snel duidelijk hoe deze hormonen uit cholesterol gesynthetiseerd konden worden, het oraal geschikt maken van dit middel behelste slechts een kleine chemische aanpassing.

Medisch gebruik
In de medische wereld werd methyltestosteron voornamelijk gebruikt voor hormoonvervangingstherapie bij mannen. Tegenwoordig zijn er echter betere alternatieven, waaronder Andriol, Testosteron Enanthaat en Sustanon 250. Methyltestosteron kan ook voorkomen als veterinair medicijn.

Gebruik in bodybuilding
Methyltestosteron is 's werelds eerste orale synthetische steroïde. Men gebruikte bij de ontwikkeling de inmiddels beruchte 17-alpha-methyl wijziging om het basishormoon, testosteron, oraal actief te maken. Echter, in tegenstelling tot alle injecteerbare testosteronvarianten, is methyltest een vrij ruwe en niet erg gewaardeerde stof, voornamelijk als gevolg van de structurele wijziging. Methyltestosteron is tot testosteron, wat Dianabol (methandrostenolon) is tot Equipoise (boldenon). Aan de ene kant zorgt de 17-alfa-alkylering van de steroïde voor minder affiniteit voor het aromatase enzym, zodat minder oestrogeen gevormd wordt, maar zoals bij Dianabol, is het oestrogeen dat wordt gevormd 17-methyl-estradiol, wat veel krachtiger is. De effecten (opzwellen of 'bloating', ernstige waterretentie) zijn net zoals bij Dianabol aanwezig, maar in een nog grotere mate, omdat de basisstructuur twee keer meer de neiging heeft te aromatiseren. Met deze hoeveelheid van oestrogene effecten, vormt gynecomastie een zeer reële bedreiging en het gelijktijdig gebruik van een anti-oestrogeen is dan ook zeer aanbevolen.

De structuurwijziging verlaagt ook de affiniteit voor andere structuren. Eerst en vooral voor de androgeenreceptor. Dit biedt de gebruiker weinig voordelen. Vanwege de verminderde androgene activiteit, is de potentie van methyltestosteron zwakker dan die van testosteron, maar ook in termen van androgene bijwerkingen is hiermee niets gewonnen. Omdat testosteron is het belangrijkste androgeen is, zal zelfs met deze wijziging het risico op haaruitval, acne, prostaathypertrofie en een hele reeks andere bijwerkingen blijven bestaan.

200px-Acdhon_Metesto.jpg


Metesto Acdhon (Thailand)

Bovendien, waar Dianabol weinig tot geen conversie heeft naar een meer actief androgeen door middel van het 5-alpha-reductase enzym, heeft methyl-testosteron nog redelijke affiniteit voor dit enzym en converteert het naar het krachtige 17-methyl-dihydrotestosteron. Zoals bij elk krachtig androgeen, kunnen sommige mannen agressieve neigingen ontwikkelen tijdens het gebruik. Dit soort neveneffecten zullen zelfs de meest ervaren gebruikers een afkeer bezorgen voor methyl-testosteron, vooral wanneer er beter controleerbare injecteerbare producten beschikbaar zijn.

Het is net zoals Dianabol een zeer krachtige massabouwer en alles bij elkaar een effectieve steroïde wanneer het effect afzonderlijk wordt bekeken. Een dosis van 40-50 mg per dag voor een paar weken kan drastische veranderingen teweeg brengen. Maar aangezien veel gebruikers het opzwellen en de vetwinst bij Dianabol gebruik al een beetje teveel vinden om te tolereren, is deze steroïde niet erg gewild. Dianabol is meer beschikbaar, biedt zeer goede resultaten, en is relatief goedkoop. Er zijn dus heel wat redenen waarom methyltestosteron nog zelden wordt gebruikt. Het lijkt echter een comeback te maken als medisch hulpmiddel voor oligospermische mannen, maar dan vooral in de Verenigde Staten. Een reden hiervoor kan zijn dat er een geringe vraag naar is op de zwarte markt, waardoor artsen het liever voorschrijven door een kleinere kans op misbruik.

Zoals bij alle 17-alfa-gealkyleerde steroïden, moet er gewezen worden op de risico's op leverschade. Een methyl-testosteron product dat voor lange perioden gebruikt wordt kan ernstige hepatoxiciteit veroorzaken, dus gebruik wordt best beperkt tot 6, maximaal 8 weken, gevolgd door een stop-periode die even lang of langer duurt.

De meest gebruikers vinden methyl-testosteron niet de moeite waard om te proberen. De bijwerkingen zijn steeds aanwezig, en hoewel ze wellicht gemakkelijk kunnen worden bestreden met een combinatie van Arimidex en finasteride, lijkt het zinloos om te investeren in deze dure middelen wanneer de steroïde zelf spotgoedkoop is en er betere alternatieven zijn die geen of minder aanvullende medicijnen vereisen.

Bijwerkingen
 • Gynecomastie (ontwikkeling van borsten) als gevolg van oestrogeenvorming

 • Benigne prostaathypertrofie of BPH (vergroting van de prostaat)

 • Acne en vette huid

 • Erectiestoornissen (tijdelijk)

 • Hoge bloeddruk en afname van de goede cholesterol

 • Vergrote kans op hartaandoeningen

 • Bij mannen kunnen de testikels tijdelijk krimpen indien er geen voorzorg voor wordt getroffen (Pregnyl)

 • Opgezwollen gezicht door vasthouden van water (problemen in de osmoseregeling)

 • Toename van het lichaamshaar

 • Alopecia androgenetica (haaruitval)

 • Vermannelijking en onvruchtbaarheid (bij vrouwen)

 • Verhoogde agressie

 • Insomnia

 • Zware belasting voor de lever (schadelijk bij langer dan 2 weken gebruik en/of hoog doseren)
Stacken en gebruik
Gebruikers die kiezen voor methyltest zullen dit waarschijnlijk doen uit noodzaak en zullen het niet combineren met andere steroïden. Voor dergelijk gebruik zou 40-50 mg genomen in één dagelijkse dosis bij het ontwaken, voor een termijn van niet langer dan 8 weken ideaal zijn. Het is mogelijk dat sommige gebruikers ervoor kiezen om met deze steroïde hun kuur op te starten, zoals Dianabol ook wel gebruikt wordt. Het doel hiervan is om in de eerste weken van een kuur reeds resultaten te zien, in afwachting van de langwerkende geïnjecteerde testosteron, die bijvoorbeeld gestacked kan worden met boldenon of nandrolon.

200px-Brovel_Metil-Test.jpg


Metil-Test Brovel (Mexico)

In dat geval is 30 mg, opnieuw in één dosis 's ochtends, genomen tijdens de eerste 5 tot 6 weken van deze kuur voldoende om de nodige voordelen op te leveren. Vermits dit alleen nuttig is in bulk-stacks met aromatiserende steroïden, zullen de bijhorende neveneffecten ook ruimschoots aanwezig zijn. Men dient rekening te houden met een groot risico op haarverlies en prostaathypertrofie (vooral indien er een aanleg is bij de gebruiker), en aanverwante drugs, zoals Nolvadex, Arimidex en finasteride moeten bij de hand worden gehouden om de bijwerkingen snel te kunnen controleren.

Wanneer gynecomastie gevormd wordt, moet men onmiddellijk beginnen met een kuur van 20 mg Nolvadex per dag en daarnaast een kuur van 0,5 mg anastrozol (Arimidex). Na 3 tot 4 dagen, kan de Nolvadex worden gestaakt, maar de anastrozol dient te worden voortgezet voor een langere tijd. Sommige gebruikers hebben weleens Proviron vermeld als mogelijk hulpmiddel in deze situatie, maar aangezien DHT al voldoende aanwezig zal zijn bij het gebruik van methyltest, kan het mogelijk meer kwaad dan goed doen om nóg meer DHT-middelen toe te voegen (Proviron is een 1-methyl-DHT). Dus hoewel anastrozol vrij duur is, geniet het in dit geval de voorkeur. Bij de meeste andere steroïden raad men geen finasteride aan, omdat DHT vaak ook voordelen biedt voor de steroïdengebruiker (afgezien van de kans op haaruitval) en het blokkeren dus de resultaten tegengaat, maar in dit geval, en vooral in het begin van een langere testosteron-kuur, kan men het gebruik ervan best overwegen.

De onderdrukking van de natuurlijke testosteronproductie kan behoorlijk ernstig zijn, zodat het gebruik van HCG tijdens, en Nolvadex of Clomid na de kuur een noodzaak zijn.

Gebruikersmeningen
Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

Of start een nieuw topic.

Merken & producten
Berco

Testosteron (G)

40 mg/ml caps

Brovel

Metil-Test (MEX)

Onbekend

Casel

Afro (TK)

25 mg tabs

Ciba

Metandren (US)

10 or 25 mg tabs

Galenika

Androral (HU)

10 mg tabs

Test Lingvalete

5 mg sublingual drag

Goldline

Methyltestosterone (US)

10 mg tabs

ICN Pharm

Android (US)

5,10,25 mg tabs

Testred (US)

10 mg caps

Jelfa

Mesteron (PL)

10 mg tabs

Leciva

Agovirin (CZ)

10 mg drag

Medical SA

Longivol (ES)

1 mg tabs

Remek

Teston (GR)

25 mg tabs

Sahin

Hormobin (TK)

5 mg tabs

Schering

Oreton Methyl (US)

10 mg tabs

SIT

Testovis (I)

10 mg tabs

Star

Virilon time-released (US)

10 mg caps

Terapia

Metil Testosteron (Rumania)

10 mg tabs

Unitas

Testormon (PT)

10 mg tabs

Wyeth-Ayerst

Mediatric (US)

10 mg tabs
Referenties
 • 1: Lancet, August 6:261, 1977.

 • 2: Clin Endocrinol (Oxf). 2002 Aug;57(2):209-14.

 • Methyltestosterone
 

Naar boven