AndroidHealthClinic

Vraagje voor de visoliekenners

Peiling Peiling Welke?

  • Flaxseed Oil Softgels

    Stemmen: 1 4,2%
  • Fish Oil

    Stemmen: 12 50,0%
  • Omega 3-6-9

    Stemmen: 7 29,2%
  • Andere.... (post welke)

    Stemmen: 4 16,7%

  • Totaal stemmers
    24

Sephirothsnake

Colossal Veteran
10.000 berichten
Lid sinds
12 sep 2006
Berichten
14.139
Waardering
30
Ik wil omega 3 (6-9...) gebruiken voor volgende doeleinden:

-sneller/beter vetverlies van mijn cardio
-gezondheid (strakhied) van mijn vel

Heb gelezen dat het daar goed voor is:

Zijn er zoveel verschillende soorten van die vetten.... welke raden jullie mij aan?



Bodybuilding.com - Optimum Flaxseed Oil Softgels - Natural Blend! On sale now!

Bodybuilding.com - Optimum Fish Oil - Omega-3's! On sale now!

Bodybuilding.com - NOW Omega 3-6-9 - Beneficial Oils! On sale now!


Of een andere.... liefst verkrijgbaar bij BB.com of ergens anders cheap..
 
Wat is de reden dat je deze vetzuren uit capsules wil halen?
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #3
zetpillen zijn niet zo mijn ding
 
ik heb gewoon zalm olie van bij kruidvat , weet niet echt wat daar allemaal i nzit :p
 
Als je wilt supplementeren, visolie. Omega 6 krijg je in principe al voldoende (of zelfs te veel) binnen uit dagelijkse voeding (tarwe, noten, margarine). Omega 9 maakt het lichaam zelf aan, is niet essentieel. Blijft dus over omega 3. Dit kan uit lijnzaadolie (flax seed oil) of visolie gehaald worden. Het lichaam kan de omega 3 in lijnzaadolie minder goed verwerken dan de omega 3 in visolie (het essentieel vetzuur in lijnzaadolie, ALA, dient eerst omgezet te worden in EPA en DHA, de vetzuren die daadwerkelijk een positief effect hebben).

Zoals rnbflavour zegt, je kan omega 3 uiteraard ook uit "natuurlijke" bronnen halen (vette vis), stuk goedkoper;)
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #8
Als je wilt supplementeren, visolie. Omega 6 krijg je in principe al voldoende (of zelfs te veel) binnen uit dagelijkse voeding (tarwe, noten, margarine). Omega 9 maakt het lichaam zelf aan, is niet essentieel. Blijft dus over omega 3. Dit kan uit lijnzaadolie (flax seed oil) of visolie gehaald worden. Het lichaam kan de omega 3 in lijnzaadolie minder goed verwerken dan de omega 3 in visolie (het essentieel vetzuur in lijnzaadolie, ALA, dient eerst omgezet te worden in EPA en DHA, de vetzuren die daadwerkelijk een positief effect hebben).

Zoals rnbflavour zegt, je kan omega 3 uiteraard ook uit "natuurlijke" bronnen halen (vette vis), stuk goedkoper;)

:thumbs: goede info


Hebben EPA en DHA op hun beurt ook een bepaalde functie?
Ik bedoel doen ze iets specefiek wat ik interessant kan vinden?
En moet ik naar bepaalde doseringen/verhoudingen kijken?
 
Hebben EPA en DHA op hun beurt ook een bepaalde functie?
Ik bedoel doen ze iets specefiek wat ik interessant kan vinden?
En moet ik naar bepaalde doseringen/verhoudingen kijken?

Geen idee wat EPA en DHA afzonderlijk doen. Alle visoliecapsules die ik tot nu toe tegen ben gekomen bevatten beide vetzuren (ze zijn ook beide essentieel, dus het zou niet erg nuttig zijn om maar een van beide te supplementeren), en ook altijd in de verhouding 3:2 (anderhalf maal zoveel EPA als DHA). Neem aan dat er wel een bepaalde logica is voor die verhouding;)
 
Ik ben het grotendeels met elmer123 eens. Als je er niet toekomt om wekelijks een paar keer vette vis op je bord te krijgen, vind ik supplementatie van omega 3 goed. Omega 6 en omega 9 kun je gemakkelijk uit je dieet halen. Maar nu om viscaps bij bb.com te bestellen , veel te ver gezocht... ga gewoon naar het kruidvat en vraag naar het merk Sunwell oid (goeie kwaliteit en verhouding EPA/DHA 3:2)
 
Vis bevat omega-3-vetzuren. Dit zijn essentiële vetzuren. Die benaming maakt duidelijk dat het gaat om vetzuren die we niet zelf in ons lichaam kunnen aanmaken. Toch zijn ze voor onze gezondheid onmisbaar: zonder deze vetzuren kan ons lichaam niet normaal functioneren. Dat betekent dat mensen ze via de voeding moeten opnemen.Er zijn twee soorten essentiële vetzuren: omega-3-vetzuren met als basisvetzuur alfalinoleenzuur en omega-6-vetzuren met als basisvetzuur linolzuur. Alfalinoleenzuur vinden we met name in vlaszaad, groene bladgroenten en walnoten; linolzuur vooral in zonnebloem-, maïs- en slaolie.

Alfalinoleenzuur wordt in ons lichaam slechts in beperkte mate omgezet in de omega-3-vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). EPA en DHA kunnen ook direct via ons voedsel opgenomen worden door consumptie van (vette) vis.

Verstoorde balans
Mensen kregen vroeger via de voeding meer omega-3-vetzuren binnen dan tegenwoordig. De verhouding tussen de inname van omega-3-vetzuren en omega-6-vetzuren lag tussen de 1:1 en 1:4. Deze balans is in de hedendaagse westerse voeding sterk verstoord. Leefgewoonten en industrialisatie van voedingsmiddelenproductie hebben ons voedsel beroofd van de noodzakelijke omega-3-vetzuren. Bewerkte oliën en vetten in bakkerijproducten, snoepgoed, koekjes, kant-en-klaarproducten, plantaardige margarines, bak- en braadproducten en frituuroliën hebben geleid tot een toenemende dominantie van omega-6-vetzuren.

Het promoten van linolzuur in de jaren zestig van de vorige eeuw heeft hier verder toe bijgedragen. De huidige verhouding tussen omega-3- en omega-6-vetzuren in de westerse voeding ligt tussen 1:16 en 1:20.

Het is deze verstoorde balans met een tekort aan omega-3-vetzuren die leidt tot veel westerse beschavingsziekten, zoals hart-en vaataandoeningen, depressie, gedragsproblematiek (ADHD), leermoeilijkheden (dyslexie), verminderde immunologische afweer (allergie, astma, eczeem), (mannelijke) onvruchtbaarheid en vroeggeboorte. Al deze aandoeningen staan in verband met deze verstoorde vetzuurverhouding. Daarom juist is het van groot belang de inname van omega-6-vetzuren te beperken en de inname van omega-3-vetzuren aan te moedigen.

Onnodige verwarring
overdaad schaadt, zowel bij een overschot van omega-6-vetzuren alsook bij een overschot van omega-3-vetzuren, Gedurende acht weken kregen onderzoeksvarkens (gemiddeld 60-80 kilo) 12 gram visvetzuren (EPA/DHA). Afhankelijk van de kwaliteit visolie betekent dat omgerekend 24 tot 48 visoliecapsules per dag. Ingebracht in harten buiten het varkenslijf leidde dat in het laboratorium tot hartritmestoornissen. Orthomoleculair bezien is dat niet verwonderlijk, nog afgezien van het feit dat inname van een dergelijke dosering kan leiden tot bloedstollingsstoornissen.

De stofwisseling in het menselijk lichaam -en ook in een varkenslijf- is een zeer ingewikkelde keten van processen. Het smeren van één schakel in een dergelijke keten kan leiden tot problemen, zoals ook in dit onderzoek is gebleken. Het menselijk lichaam vraagt een evenwichtig aanbod van diverse voedingsstoffen verkregen uit een met zorg samengestelde voeding. Excessen leiden tot ontsporingen.

Aanbevolen
Als richtlijn hierbij geldt een totaalgehalte aan EPA/DHA van rond de 500 milligram per dag.

Visoliecapsules zijn er in verschillende kwaliteiten. Een goede visoliecapsule bevat een hoge concentratie van de visvetzuren EPA en DHA. Dat heeft als voordeel dat kan worden volstaan met inname van slechts één of twee capsules per dag om deze aanbevolen.

NatuFit® Omega-3 forte bevat per softgel capsule van 585 mg:



Ingrediënten Hoeveelheid
Actieve Omega-3 vetzuren 77% 450 mg
waarvan:
EPA (39%, 228 mg)
DHA (26%, 152 mg)
Overige Omega-3 vetzuren (12%, 70 mg)
Overige vetzuren 22% 130 mg
Natuurlijke vitamine E (50% ADH) 1% 5 mg

:meal:
 
Laatst bewerkt:
ik heb die omega 3-6-9 van bb.com zit naar mijn idee alles in, heb ook CLA caps
 
nu nam ik overlaatst 2 capsules visolie en voelde mij er ganse dag ongemakkelijk door... is dit normaal int begin? moet ik eraan wennen? of kan ik er gwoon niet tegen?
 
braakneigingen, suf gevoel enzo... steeds wanneer ik een boer moest laten kwam er een vissmaak naar boven... tegen einde van de dag was het over nu durf ik er geen meer in te nemen...

Mmm, niet echt last van hier.
Misschien is het een kwestie van wennen, zou ook wel eens van merk tot merk kunnen afhangen..
 
Terug
Naar boven