XXL Nutrition

WW2 (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

DxpOxIEVYAIOJag.jpg

German boy walks on a road with hundreds of bodies from prisoners near the Bergen-Belsen extermination camp,May 1945
 
't Moet nogal gestonken hebben. En dan te bedenken dat er in en rond Stalingrad nog veel meer lijken begonnen te rotten toen de dooi intrad.

96-year-old Royal Navy veteran still haunted by the 'stench' of concentration camp

A former Royal Navy test pilot who helped interrogate the commandant of the Bergen-Belsen concentration camp at the end of the Second World War has said he still sometimes wakes up with the “stench” of the place in his nostrils.
 
rheyjCg.jpg


Soldiers of Destruction is een zeer interessant boek over de Totenkopf-Division.
 
A German liaison officer reported that the brigade's staff's working was 'outrageous', and he was happy not to have been wounded yet, because Slovak medical facilities were virtually from the Maria Theresa era.

Wie zegt dat ze geen gevoel voor humor hebben?
 
Complimentje voor de Nederlanders:

In soldierly terms, the Dutch volunteers were hardly distinguishable from their German counterparts on the Eastern Front.
 
Netflix serie over Mossad. Wordt verteld dat Skorzeny voor de Mossad heeft gewerkt.

Wist ik niet.
 
Wat ik hoorde praatte hij ook Engels zonder Duits accent
 
't Is een wonder dat ze dat horloge niet 'in beslag' namen.
 
eRdXLMq.jpg


Die schmiss kan tellen. Ze hebben hem goed geraakt.
 
27 Belgen krijgen nog altijd ‘Hitler-pensioen’
75 jaar na de Tweede Wereldoorlog krijgen 27 hoogbejaarde Belgen nog altijd een aanvullend pensioen uit Berlijn wegens “trouw, loyaliteit en gehoorzaamheid”. Dat is hen in 1941 zo gegarandeerd door Adolf Hitler zelf, bericht De Morgen.

Vandaag buigt de Kamercommissie Buitenlandse Zaken zich over een resolutie die werd ingediend door Olivier Maingain (DéFi) en twee PS-verkozenen. Daarin roepen ze de regering op “dit probleem dringend diplomatiek aan te pakken”.

“Bijna 70 jaar lang zijn door de Duitse Länder aanvullende pensioenen uitbetaald”, zegt onderzoeker Alvin De Coninck van de groep Herinnering, een vereniging van overlevenden en nabestaanden van de naziconcentratiekampen.

“De bevoorrechten waren inwoners van de Oostkantons en de Elzas, die na de inval door de nazi’s de Duitse nationaliteit kregen, maar ook Belgen die tijdens de oorlog toetraden tot de Waffen SS.”

“Ik stoot op aanvullende pensioenen van 425 tot 1.275 euro per maand”, zegt De Coninck.

“Jaren in een Belgische cel als gevolg van een straf voor collaboratie wordt beschouwd als arbeidsduur. Terwijl Belgen die tijdens de oorlog als dwangarbeider in Duitsland moesten gaan werken na de oorlog een schadevergoeding kregen van 50 euro per maand.”

Anno 2019 word ik hier echt ontzettend moe van. Het is ook weer niet vreemd dat dit uit socialistische hoek komt. Ik wil er ook graag aan toevoegen dat niet alle Belgen dienden in de Schutzstaffel en/of Wehrmacht.

De relevantie van Elzas(-Lotharingen) begrijp ik sowieso niet.
 
Hans-Jörg Hartmann in de klas van 1938: SS-Junkerschule Bad Tölz

Er zijn wel wat namen die een belletje doen rinkelen. Adolf Diekmann was betrokken bij Oradour-sur-Glane. :thinking:

atqMqMQ.jpg
Ben je wel eens in Oradour geweest?
Nee, niet van plan ook.
Dit zou jou misschien wel kunnen interesseren Stephen Graham.

Das Reich: The March of the 2nd SS Panzer Division Through France, June 1944

9780330509985.jpg


Within days of the D-Day landings, the Das Reich 2nd SS Panzer Division marched north through France to reinforce the front-line defenders of Hitler's Fortress Europe. Veterans of the bloodiest fighting of the Russian Front, 15,000 men with their tanks and artillery, they were hounded for every mile of their march by saboteurs of the Resistance and agents of the Allied Special Forces.

Along their route they took reprisals so savage they will live for ever in the chronicles of the most appalling atrocities of war. Max Hastings' Das Reich is a powerful account of their progress and a true military classic.
 
Bedankt.

Probeer me de euforie van A. voor te stellen toen hij Frankrijk had veroverd.
 
De gelukkigste dag van z'n leven. Al zei hij dat ook ten tijde van de Anglo-German Naval Agreement, en wederom na de Anschluss. Toen liet hij zelfs een traantje als ik me niet vergis.

Eén van zijn minder gelukkige momenten was vast augustus 1941 toen hij, in een moment van helderheid, leek te beseffen dat de invasie van Rusland zou uitlopen op een fiasco.
 

Er is wel een politiek aspect verbonden aan hun miskleun. Mussolini wist, na Ethiopië en Spanje, dat z'n leger niet klaar was voor oorlog. Ten tijde van het Staalpact, in 1939, had hij het over 1942/43.

Hij slaagde er nog in om Italië uit de oorlog met Polen te houden. Daarna zou hij van mening geweest zijn dat Italië mee moest gaan in Hitler's verhaal om hun positie niet te verzwakken.

(Italië capituleerde trouwens in 1943)
The Road to War: Italy (1989)

 
Back
Naar boven