Hey BB-ers,
Ik zou graag jullie advies willen vragen omtrent het cutten. Ik zou graag mijn vetpercentage geleidelijk naar beneden willen brengen.
Het streven is om rond de 12/13% te gaan zitten in 6 maanden tijd (0.4/0.5kg per week). Ik weet niet of het haalbaar is op basis van het huidige percentage, maar dat hoor ik graag van jullie.
Stats:
Leeftijd: 30
Lengte: 170
Gewicht: 80
Vetpercentage: 23.6%, via een calculator (https://www.calculator.net/body-fat-calculator.html), zal niet helemaal accuraat zijn, maar wel een richtlijn.
Training
Ik volg drie keer per week het volgende schema:
https://xxlnutrition.com/nl/blog/full-body-schema-voor-massa
BMR berekening:
BMR: 66.47 + ( 13.75 x 80 ) + ( 5.003 x 170 ) - ( 6.755 x 30 ) = 1814 kcal
PAL: 1.3 x 1814 = 2358.2
TDEE: 1814 * 1.3 + 100 = 2458.2 kcal
Sups:
Voor het tracken van de macros gebruik ik myFitnessPall premium
Macros:
Qua macro’s dacht ik aan het volgende:
Koolhydraten: 45% 237gram
Eiwitten: 30% 158gram
Vetten: 25% 58gram
Op basis van 2106kcal
Voeding:
De tijden waarop ik ongeveer de maaltijden eet:
7:00 Ontbijt
12:15 Middag eten
19:00 Avondeten
Zo ziet een dag er qua voeding ongeveer uit:
Ontbijt:
Koolhydr. 30.2
Vetten: 45.9
Eiwitten: 35.5
0.5 Avocado 120kcal
3 eieren (gebakken) 294kcal
Olijfolie 24kcal
Donker volkorn 65 gram 159kcal
Halfvolle melk 250ml 72kcal
Middag eten:
Koolhydr. 73.1
Vetten: 10.5
Eiwitten: 65.3
Rijst: 75g 270kcal
Brocolli 200g 50kcal
Roasted chicken dices (200g) 258kcal
Halfvolle melk 72kcal
Voor training:
Banaan 124kcal
Na training:
Whey (20gram) 78kcal
Avondeten:
Koolhydr. 30.3
Vetten: 13g
Eiwitten: 42.2
Gebakken aardappels 168kcal
Biefstuk 150g 190kcal
Sperziebonen 150g 54kcal
Olijfolie 24kcal
Voor slapen:
Magere franse kwark 400g 196kcal
Hier komt dan nog koffie en water bij over de dag.
Qua voeding moet ik denk ik nog veel leren en kijken wat het beste werkt, mochten jullie nu al tips hebben, dan zijn deze van harte welkom. Bij deze gemiddelde dag zijn de eiwitten te hoog en koolhydraten te laag.
- Welke maaltijden zou ik kunnen toevoegen of veranderen om voor de juiste balans te zorgen en moet ik op trainingsdagen het aantal kcal veranderen?
- Is het slim om nog twee dagen cardio toe te voegen? Bijv 5-7km hardlopen en moeten die kcal er dan vanaf gehaald worden op de desbetreffende rustdag?
- Hoe/wat doen jullie met een cheatmeal? 1x per week of 1x in de 2 weken en eet je dan iets meer van je geplande maaltijd of pak je dan echt een cheatmeal?
- Heeft het omlaag brengen van je vetpercentage nog invloed op de prestaties en waar zou ik dan rekening mee moeten houden?
Ik zou graag jullie advies willen vragen omtrent het cutten. Ik zou graag mijn vetpercentage geleidelijk naar beneden willen brengen.
Het streven is om rond de 12/13% te gaan zitten in 6 maanden tijd (0.4/0.5kg per week). Ik weet niet of het haalbaar is op basis van het huidige percentage, maar dat hoor ik graag van jullie.
Stats:
Leeftijd: 30
Lengte: 170
Gewicht: 80
Vetpercentage: 23.6%, via een calculator (https://www.calculator.net/body-fat-calculator.html), zal niet helemaal accuraat zijn, maar wel een richtlijn.
Training
Ik volg drie keer per week het volgende schema:
https://xxlnutrition.com/nl/blog/full-body-schema-voor-massa
BMR berekening:
BMR: 66.47 + ( 13.75 x 80 ) + ( 5.003 x 170 ) - ( 6.755 x 30 ) = 1814 kcal
PAL: 1.3 x 1814 = 2358.2
TDEE: 1814 * 1.3 + 100 = 2458.2 kcal
Sups:
- Creatine
- Omega 3/6/9
- Multivit
Voor het tracken van de macros gebruik ik myFitnessPall premium
Macros:
Qua macro’s dacht ik aan het volgende:
Koolhydraten: 45% 237gram
Eiwitten: 30% 158gram
Vetten: 25% 58gram
Op basis van 2106kcal
Voeding:
De tijden waarop ik ongeveer de maaltijden eet:
7:00 Ontbijt
12:15 Middag eten
19:00 Avondeten
Zo ziet een dag er qua voeding ongeveer uit:
Ontbijt:
Koolhydr. 30.2
Vetten: 45.9
Eiwitten: 35.5
0.5 Avocado 120kcal
3 eieren (gebakken) 294kcal
Olijfolie 24kcal
Donker volkorn 65 gram 159kcal
Halfvolle melk 250ml 72kcal
Middag eten:
Koolhydr. 73.1
Vetten: 10.5
Eiwitten: 65.3
Rijst: 75g 270kcal
Brocolli 200g 50kcal
Roasted chicken dices (200g) 258kcal
Halfvolle melk 72kcal
Voor training:
Banaan 124kcal
Na training:
Whey (20gram) 78kcal
Avondeten:
Koolhydr. 30.3
Vetten: 13g
Eiwitten: 42.2
Gebakken aardappels 168kcal
Biefstuk 150g 190kcal
Sperziebonen 150g 54kcal
Olijfolie 24kcal
Voor slapen:
Magere franse kwark 400g 196kcal
Hier komt dan nog koffie en water bij over de dag.
Qua voeding moet ik denk ik nog veel leren en kijken wat het beste werkt, mochten jullie nu al tips hebben, dan zijn deze van harte welkom. Bij deze gemiddelde dag zijn de eiwitten te hoog en koolhydraten te laag.
- Welke maaltijden zou ik kunnen toevoegen of veranderen om voor de juiste balans te zorgen en moet ik op trainingsdagen het aantal kcal veranderen?
- Is het slim om nog twee dagen cardio toe te voegen? Bijv 5-7km hardlopen en moeten die kcal er dan vanaf gehaald worden op de desbetreffende rustdag?
- Hoe/wat doen jullie met een cheatmeal? 1x per week of 1x in de 2 weken en eet je dan iets meer van je geplande maaltijd of pak je dan echt een cheatmeal?
- Heeft het omlaag brengen van je vetpercentage nog invloed op de prestaties en waar zou ik dan rekening mee moeten houden?