MuscleMeat

cutten

Een schema moet je zelf maken maar ik zal je al wat op weg helpen

Begin eerst met je energiebehiefte te berekenen.

http://www.giantpt.com/voeding/berek...aloriebehoefte

Als je wilt cutten (afvallen) moet je hier 250 tot 500 kcal onder gaan zitten, als je wilt bulken (aankomen) moet je hier 250 tot 500 kcal boven gaan zitten.

Eet:

- rond de 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht

- minimaal 1 - 1,5 gram vet per kg lichaamsgewicht (zorg dat dit tussen de 15 en 40% van je totale calorie inname komt)

- rest aanvullen met koolhydraten

Een handige site om je voedingsschema op te stellen, voedingswaarden te berekenen is http://www.myfitnesspal.com/

Post je schema dan op het forum zodat wij het kunnen beoordelen
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #3
Een schema moet je zelf maken maar ik zal je al wat op weg helpen

Begin eerst met je energiebehiefte te berekenen.

http://www.giantpt.com/voeding/berek...aloriebehoefte

Als je wilt cutten (afvallen) moet je hier 250 tot 500 kcal onder gaan zitten, als je wilt bulken (aankomen) moet je hier 250 tot 500 kcal boven gaan zitten.

Eet:

- rond de 2 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht

- minimaal 1 - 1,5 gram vet per kg lichaamsgewicht (zorg dat dit tussen de 15 en 40% van je totale calorie inname komt)

- rest aanvullen met koolhydraten

Een handige site om je voedingsschema op te stellen, voedingswaarden te berekenen is http://www.myfitnesspal.com/

Post je schema dan op het forum zodat wij het kunnen beoordelen
ok bedankt
 
Beste iamarmor,

Ik begrijp niet zo goed wat die 1 tot 1.5 gr vet per kg lichaamsgewicht goed kan doen? Bij het cutten is het toch de bedoedling om vet te verbranden? er zal wel een reden zijn... maar kan je mij dit even uitleggen aub?

En welke vetten zijn goed? Onverzadigde vetten, olijfolie? Vet in noten...?

Dankje
 
Beste iamarmor,

Ik begrijp niet zo goed wat die 1 tot 1.5 gr vet per kg lichaamsgewicht goed kan doen? Bij het cutten is het toch de bedoedling om vet te verbranden? er zal wel een reden zijn... maar kan je mij dit even uitleggen aub?

En welke vetten zijn goed? Onverzadigde vetten, olijfolie? Vet in noten...?

Dankje

Bij cutten is het bedoeling dat je een energietekort creëert om vet kwijt te raken en je hebt dus ook vet nodig. Van vet wordt je niet vet als je niet boven je behoefte gaat (je wordt pas vet als je meer eet dan je verbruikt want dan gaat je lichaam de kcal die je teveel hebt opslaan in de vorm van vet) Zorg dus gewoon dat het aantal vetten tussen de 1 en 1,5 gram per kg lichaamsgewicht zit (15 tot maximaal 40% van je energiebehoefte)

Goede vetten zijn onverzadigde vetten zoals noten, vette vis, ...

---------- Post toegevoegd 23 June 2013 om 20:10 ----------

Dit is een interessant artikel over voeding waarvan je heel veel zal bijleren (in het nederlands):
[Link niet meer beschikbaar]
 
Terug
Naar boven