Ik heb wijdverspreide resultaten gezien, in zowel wetenschappelijk en populistisch onderzoek als brainstorms van voedings'deskundigen' en complete idioten.
De een zegt dat eigeel goede cholesterol bevat maar dat verhitten dit omzet in "slechte cholesterol". Eieren rauw eten dus (--> salmonella).
De ander zegt cholesterol = bad.
Ook gelezen dat het geen **** uitmaakt.
Etcetera.
Ik heb toen besloten dat ik eigeel in mindere mate zal eten maar nooit rauw (salmonella schijnt niet zo'n groot probleem meer te zijn maar ik loop het risico liever niet). Dat wil zeggen dat ik op trainingsdagen alleen (2) eiwitten eet en op rustdagen 2 hele eieren (of een heel ei en een eiwit). Dat komt neer op een half tot een heel ei per dag. Volgens BB-standaards heel weinig, volgens de standaard van de gemiddelde mens nog steeds veel, geloof ik.
De een zegt dat eigeel goede cholesterol bevat maar dat verhitten dit omzet in "slechte cholesterol". Eieren rauw eten dus (--> salmonella).
De ander zegt cholesterol = bad.
Ook gelezen dat het geen **** uitmaakt.
Etcetera.
Ik heb toen besloten dat ik eigeel in mindere mate zal eten maar nooit rauw (salmonella schijnt niet zo'n groot probleem meer te zijn maar ik loop het risico liever niet). Dat wil zeggen dat ik op trainingsdagen alleen (2) eiwitten eet en op rustdagen 2 hele eieren (of een heel ei en een eiwit). Dat komt neer op een half tot een heel ei per dag. Volgens BB-standaards heel weinig, volgens de standaard van de gemiddelde mens nog steeds veel, geloof ik.



