No shit, maar hij heeft het over effecten op lichaamscompositie (gains, vet verlies, etc). Dat is voornamelijk het geval van je kcal en e/k/v inname, acute onzin als insuline pieken enzo zijn vrijwel irrelevant zoals hij ook zegt.
Maar er is meer dan dat, er is namelijk ook zoiets als gezondheid. Als je je dieet wilt optimaliseren lijkt het mij verstandig om lege en mogelijk schadelijke kcals te beperken:
- geen vitamines/mineralen, iig niet in hoeveelheden/vormen waar je wat aan hebt
- geen vetten waar je wat aan hebt
- geen eiwit
- sub-optimale koolhydraat bron, het glucose deeltje kan spierglycogeen aanvullen maar het fructose deeltje kan alleen leverglycogeen aanvullen, en als deze voorraad vol is (wat normaal gesproken het geval is) wordt het omgezet naar triglyceriden.
- de metabole problemen waar fructose aan is gelinkt
- hoger G.I., niet relevant voor lichaamscompositie maar dit beschadigt wel bloedvaten (--> hart- en vaatziekten) en ogen (--> minder goed zicht), ook al wordt het effect wat gedempt icm een voltallige maaltijd, is het nog steeds niet de beste keuze
Daarom zei ik, als je 4000 kcal eet per dag en een beetje daarvan komt uit tafelsuiker is het een minder groot probleem, als je 2500-3000 kcal per dag eet is het veel en veel beter te besteden.