MuscleMeat

De juiste principes?

@marina je hebt wel veel verstand over koken en eten en macro's en dergelijke. hoe kun je als je je voeding een beetje zat bent geworden ( elke dag kip, kip pasta, biefstuk pasta pasta kip biefstuk groente enzo enzo zat bent hoe kun je dan variatie maken en dan tog in je macro's blijven? ik wil graag cutten en zit zo een 300-500 kcal onder me onderhoud en wil wat meer variatie... heb je enkele tips voor me ?
 
je eet na 9uur pas weer om 18.00 uur sterf je dan niet ?
 
Zorg ook dat je goede bronnen van suikers in huis hebt en vermijd kristal suiker. Beperk suiker sowieso wat, maar als je lekkere dingen wilt bakken heb je toch wat nodig. Ik drink geen veredelde suikerwaters zoals cola en doe geen suiker in mijn 3 bakjes koffie maar wel regelmatig een scheutje honing door mijn Brinta, of wat ahorn/esdoorn siroop. En veel mensen zweren bij stevia. Vermijd nep suikers zo veel mogelijk (al denk ik niet dat af en toe wat binnenkrijgen heel schadelijk is). Natuurlijk is altijd het beste.
suikers.jpg
 
Zorg ook dat je goede bronnen van suikers in huis hebt en vermijd kristal suiker. Beperk suiker sowieso wat, maar als je lekkere dingen wilt bakken heb je toch wat nodig. Ik drink geen veredelde suikerwaters zoals cola en doe geen suiker in mijn 3 bakjes koffie maar wel regelmatig een scheutje honing door mijn Brinta, of wat ahorn/esdoorn siroop. En veel mensen zweren bij stevia. Vermijd nep suikers zo veel mogelijk (al denk ik niet dat af en toe wat binnenkrijgen heel schadelijk is). Natuurlijk is altijd het beste.

Waarom kristal suiker vermijden?
 
Omdat suikers geleidelijk in het bloed moeten worden afgegeven, wat kristalsuiker niet doet. Door te veel te hoge insuline pieken heb je een redelijke kans (vooral in combinatie met een slecht dieet) op type 2 diabetes. Daarnaast kun je een "suiker crash" krijgen bij te hoge pieken. Ipv dat je energie krijgt wordt je dan juist moe, slapjes en lusteloos. Waardoor je als snel weer zin in suikers hebt (voor sommige mensen een spiraal werking).
Als je toch per se klontjes suiker in huis wil hebben neem dan rietsuiker. Om dezelfde reden is het ook beter vruchtensappen te vermijden of te beperken. Suikers die aan vezels gebonden zijn worden veel geleidelijker afgegeven. Uitzondering is wat druivensuiker direct na het sporten (zo lang het niet te veel is).

Overigens zijn sterk bewerkte suikers (en vetten) de voornaamste reden van de overgewicht epidemie. In de VS en de UK lopen ze nog voor op ons, maar die kant gaan we ook al op. Het probleem is dat er op een gegeven moment zeer bewerkte suikers en vetten op de markt kwamen die er voor zorgden dat je hersens geen stoffen meer vrijgaf die er voor zorgen dat er signalen van verzadiging op treden. Dan eet je maar je krijgt nauwelijks een vol gevoel. Diabetes en overgewicht gaan hand in hand.


Total: 25.8 million children and adults in the United States—8.3% of the population—have diabetes
10.9 Million, or 26.9% of all people in the age group of age 65 years or older have diabetes

Percent of adults age 20 years and over who are obese: 35.9% (2009-2010)
Percent of adults age 20 years and over who are overweight, including obesity: 69.2% (2009-2010)
 
Mijn god...je kan dingen ook onnodig gecompliceerd maken...

---------- Post toegevoegd 9 September 2013 om 19:37 ----------

@marina je hebt wel veel verstand over koken en eten en macro's en dergelijke. hoe kun je als je je voeding een beetje zat bent geworden ( elke dag kip, kip pasta, biefstuk pasta pasta kip biefstuk groente enzo enzo zat bent hoe kun je dan variatie maken en dan tog in je macro's blijven? ik wil graag cutten en zit zo een 300-500 kcal onder me onderhoud en wil wat meer variatie... heb je enkele tips voor me ?

Leer koken!
 
Omdat suikers geleidelijk in het bloed moeten worden afgegeven, wat kristalsuiker niet doet. Door te veel te hoge insuline pieken heb je een redelijke kans (vooral in combinatie met een slecht dieet) op type 2 diabetes. Daarnaast kun je een "suiker crash" krijgen bij te hoge pieken. Ipv dat je energie krijgt wordt je dan juist moe, slapjes en lusteloos. Waardoor je als snel weer zin in suikers hebt (voor sommige mensen een spiraal werking).
Als je toch per se klontjes suiker in huis wil hebben neem dan rietsuiker. Om dezelfde reden is het ook beter vruchtensappen te vermijden of te beperken. Suikers die aan vezels gebonden zijn worden veel geleidelijker afgegeven. Uitzondering is wat druivensuiker direct na het sporten (zo lang het niet te veel is).

Overigens zijn sterk bewerkte suikers (en vetten) de voornaamste reden van de overgewicht epidemie. In de VS en de UK lopen ze nog voor op ons, maar die kant gaan we ook al op. Het probleem is dat er op een gegeven moment zeer bewerkte suikers en vetten op de markt kwamen die er voor zorgden dat je hersens geen stoffen meer vrijgaf die er voor zorgen dat er signalen van verzadiging op treden. Dan eet je maar je krijgt nauwelijks een vol gevoel. Diabetes en overgewicht gaan hand in hand.



Diabetes is vooral gelinkt aan een te hoge fructose inname, wat (ik meen te herinneren) over 50-60gr per dag is. Dus het is niet zo zeker dat je ze moet vermijden maar beperken.
 
Het blijven kcal die veel beter te besteden zijn
 
Hoi.

IK HEB WAARSCHIJNLIJK OOK EEN PAAR FOUTEN GEMAAKT

260 Carbs
418 Prot
138 Fat

heeft 3854 Kcal

Ja dat heb je inderdaad

179 Carbs
482 Prot
158 Fat

heeft 4165 Kcal

Beter rekenen

Vet omlaag tussen de 94 en 130
Carbs omhoog minstens 300
Eiwit omlaag naar +- 180/200
 
Ik neem aan dat je dit zegt op wat ik zei.


Heb die filmpjes niet bekeken want ik vind die gast nogal een clown, maar bedoelde meer in het algemeen, dat ik vind dat je je kcal beter uit andere bronnen kan halen dan tafelsuiker. Ok, als je 4000 kcal per dag moet eten en je eet 20g tafelsuiker per dag ofzo, dan zal het niet echt boeien maar over het algemeen..
 
Heb die filmpjes niet bekeken want ik vind die gast nogal een clown, maar bedoelde meer in het algemeen, dat ik vind dat je je kcal beter uit andere bronnen kan halen dan tafelsuiker. Ok, als je 4000 kcal per dag moet eten en je eet 20g tafelsuiker per dag ofzo, dan zal het niet echt boeien maar over het algemeen..

Of je het nu een clown vindt of niet is behoorlijk irrelevant voor de informatie die hij geeft. Persoonlijke gevoelens laat je beter achterwege als je informatie objectief wil bekijken.
 
Diabetes is vooral gelinkt aan een te hoge fructose inname, wat (ik meen te herinneren) over 50-60gr per dag is. Dus het is niet zo zeker dat je ze moet vermijden maar beperken.

Eh ik zei nergens dat je het moet vermijden. Mijn hele post ging over HOE je suikers binnen krijgt, niet het vermijden van fructose. Maar het gaat niet alleen om diabetes. Een geleidelijker afgifte zorgt dat je langer meer energie hebt. Met het dieet wat de meeste hier hebben zal diabetes niet snel een probleem zijn. En niet alles wat modern is of bewerkt is is slecht, maar whole foods zijn gewoon wenselijker (over het algemeen), en honing is een stuk voedzamer dan kristalsuiker. Filmpje heeft misschien ook een punt dat mensen zoals ik wat te hard tegen gas geven, maar vind je dat echt raar? Ziektekosten zijn al flink gestegen en die zullen de pan uit rijzen (niet zozeer door diabetes per se, maar door alle gevolgen van een flink overgewicht).
Mmmmm, honing.[Afbeelding niet meer beschikbaar]
 
Eh ik zei nergens dat je het moet vermijden. Mijn hele post ging over HOE je suikers binnen krijgt, niet het vermijden van fructose. Maar het gaat niet alleen om diabetes. Een geleidelijker afgifte zorgt dat je langer meer energie hebt. Met het dieet wat de meeste hier hebben zal diabetes niet snel een probleem zijn. En niet alles wat modern is of bewerkt is is slecht, maar whole foods zijn gewoon wenselijker (over het algemeen), en honing is een stuk voedzamer dan kristalsuiker. Filmpje heeft misschien ook een punt dat mensen zoals ik wat te hard tegen gas geven, maar vind je dat echt raar? Ziektekosten zijn al flink gestegen en die zullen de pan uit rijzen (niet zozeer door diabetes per se, maar door alle gevolgen van een flink overgewicht).
Mmmmm, honing.

Zorg ook dat je goede bronnen van suikers in huis hebt en vermijd kristal suiker.

En ik ga akkoord met dat 'whole foods' beter zijn dan bewerkte shizzle.

Heb je trouwens dat filmpje bekeken ivm insuline spikes?
 
Of je het nu een clown vindt of niet is behoorlijk irrelevant voor de informatie die hij geeft. Persoonlijke gevoelens laat je beter achterwege als je informatie objectief wil bekijken.
No shit, maar hij heeft het over effecten op lichaamscompositie (gains, vet verlies, etc). Dat is voornamelijk het geval van je kcal en e/k/v inname, acute onzin als insuline pieken enzo zijn vrijwel irrelevant zoals hij ook zegt.

Maar er is meer dan dat, er is namelijk ook zoiets als gezondheid. Als je je dieet wilt optimaliseren lijkt het mij verstandig om lege en mogelijk schadelijke kcals te beperken:

- geen vitamines/mineralen, iig niet in hoeveelheden/vormen waar je wat aan hebt
- geen vetten waar je wat aan hebt
- geen eiwit
- sub-optimale koolhydraat bron, het glucose deeltje kan spierglycogeen aanvullen maar het fructose deeltje kan alleen leverglycogeen aanvullen, en als deze voorraad vol is (wat normaal gesproken het geval is) wordt het omgezet naar triglyceriden.
- de metabole problemen waar fructose aan is gelinkt
- hoger G.I., niet relevant voor lichaamscompositie maar dit beschadigt wel bloedvaten (--> hart- en vaatziekten) en ogen (--> minder goed zicht), ook al wordt het effect wat gedempt icm een voltallige maaltijd, is het nog steeds niet de beste keuze

Daarom zei ik, als je 4000 kcal eet per dag en een beetje daarvan komt uit tafelsuiker is het een minder groot probleem, als je 2500-3000 kcal per dag eet is het veel en veel beter te besteden.
 
Wij zullen ook niet veel woorden wisselen, om u duidelijk te maken, dat het de plicht
van een Christen is, veel in geloofsoefening met de beloften werkzaam te zijn. Het is
duidelijk uit Psalm 62:9: Vertrouwt op Hem te aller tijd, o gij volk. En ook uit de
praktijk van die dierbare wolk van getuigen, in Hebreeën 11 vermeld, die in hun tijd de
beloften hebben omhelsd.
Wij wilden echter wel, dat u zou overwegen, dat het voor een Christen gemakkelijker is,
de geestelijke beloften te geloven dan de tijdelijke. Het is gemakkelijker op Christus te
vertrouwen tot eeuwige zaligheid, dan op Hem te vertrouwen voor ons dagelijks brood,
wanneer wij in moeilijkheden verkeren.
 
No shit, maar hij heeft het over effecten op lichaamscompositie (gains, vet verlies, etc). Dat is voornamelijk het geval van je kcal en e/k/v inname, acute onzin als insuline pieken enzo zijn vrijwel irrelevant zoals hij ook zegt.

Maar er is meer dan dat, er is namelijk ook zoiets als gezondheid. Als je je dieet wilt optimaliseren lijkt het mij verstandig om lege en mogelijk schadelijke kcals te beperken:

- geen vitamines/mineralen, iig niet in hoeveelheden/vormen waar je wat aan hebt
- geen vetten waar je wat aan hebt
- geen eiwit
- sub-optimale koolhydraat bron, het glucose deeltje kan spierglycogeen aanvullen maar het fructose deeltje kan alleen leverglycogeen aanvullen, en als deze voorraad vol is (wat normaal gesproken het geval is) wordt het omgezet naar triglyceriden.
- de metabole problemen waar fructose aan is gelinkt
- hoger G.I., niet relevant voor lichaamscompositie maar dit beschadigt wel bloedvaten (--> hart- en vaatziekten) en ogen (--> minder goed zicht), ook al wordt het effect wat gedempt icm een voltallige maaltijd, is het nog steeds niet de beste keuze

Daarom zei ik, als je 4000 kcal eet per dag en een beetje daarvan komt uit tafelsuiker is het een minder groot probleem, als je 2500-3000 kcal per dag eet is het veel en veel beter te besteden.

Hij zei dat je aan 1500-2000kcal al alles kan hebben wat je nodig hebt aan essentiële voedingstoffen en dan wat wiggle ruimte hebt om te eten wat je wil. Ook zullen er maar weinigen hier onder de 2000kcal per dag eten. Gezondheid bij zo'n lage consumptie van fructose is imo verwaarloosbaar, zeker als je geen sedentary lifestyle hebt.
 
Hij zei dat je aan 1500-2000kcal al alles kan hebben wat je nodig hebt aan essentiële voedingstoffen en dan wat wiggle ruimte hebt om te eten wat je wil.
Ja om te overleven en/of acute tekorten te voorkomen misschien maar voor optimale gezondheid/gains/etc is dit bullshit
 
Ja om te overleven en/of acute tekorten te voorkomen misschien maar voor optimale gezondheid/gains/etc is dit bullshit

Hij zegt van niet, ik weet niet of je het volledige filmpje hebt afgekeken maar hij reageert enorm vaak op vragen/meningen zeker als die iets wat intelligent geformuleerd zijn. Dus ik zou zeggen (mits je wil natuurlijk) vertel hem je mening en voer een discussie, wel doe je dit beter in één van z'n nieuwste video's comments of via pm.
 
Hij zegt van niet, ik weet niet of je het volledige filmpje hebt afgekeken maar hij reageert enorm vaak op vragen/meningen zeker als die iets wat intelligent geformuleerd zijn. Dus ik zou zeggen (mits je wil natuurlijk) vertel hem je mening en voer een discussie, wel doe je dit beter in één van z'n nieuwste video's comments of via pm.
Hij komt van hetzelfde forum waar ze IIFYM preken en zeggen dat je al je vitamines/mineralen wel in voldoende hoeveelheden en optimale vormen binnenkrijgt als je wat groentes en fruit aan je dieet toevoegt, waar ze denken dat de ADH ervan per definitie de perfecte hoeveelheid is, waar ze denken dat een persoon die 2000 kcal per dag nodig heeft dezelfde vitamine/mineralen behoeftes heeft als iemand die 4000 kcal nodig heeft, waar ze denken dat een carb een carb is, blabla

Not even gonna try. Teveel ignorant bishes daar, Jason *hold on let me show you guys a bicep pose* Blaha included
 
Terug
Naar boven