MuscleMeat

dextrose voedings waarden???????

Brutez zei:
Vocht heeft er niets mee te maken. Bij de voedingswaarden word vocht nooit meegerekend. Op de verpakking bij de voedingswaarde staan alleen altijd de verteerbare koolhydraten (mono-, di-, en polysachariden). Vandaar dus 92gram en geen 100.
Dus volgens jou wordt altijd naar de droge stof gekeken ? Bij alle voedingswaarden ? Normaal wordt altijd vermeld dat het op droge stof is als het zo is. Moet je maar eens naar de voedingswaarden van een stuk vlees kijken :D .
 
Raistlin zei:
Dus volgens jou wordt altijd naar de droge stof gekeken ? Bij alle voedingswaarden ? Normaal wordt altijd vermeld dat het op droge stof is als het zo is. Moet je maar eens naar de voedingswaarden van een stuk vlees kijken :D .

In vocht zit niks dus dat kan je niet meetellen. Als je 100gr kip gaat bakken moet je niet denken dat je 31gr eiwitten binnen krijgt. Want na het bakken is het vocht weg en heb je nog 70gr kip ofzo over. Dus in plaats van 31gr eiwitten heb je er nog maar 22.
 
Volgens mij sla je de dingen wat door elkaar. Tuurlijk zit er geen 31 gram eiwit in 100 gram kip, eerder 20 gram. Maar da's dan wel zoals je het stuk vlees in de winkel koopt. De rest is voornamelijk vocht.

Als je het bakt en er blijft van je stuk van 100 gram nog 70 gram over zit daar nog een groot aandeel vocht in. En je hebt nog evenveel eiwit als voordien, alleen zijn de verhoudingen gewijzigd.

Mijn punt is dat de voedingswaarden die bvb op een stuk kip gegeven zijn zo zijn voor het rauwe product zoals je het koopt. Hoeveel vocht eruitgaat tijdens het bakken maakt geen ruk uit.

Het lijkt me toch duidelijk ? Al is het wat off-topic :D .
 
Je zit er echt volledig naast :)

Men kan geen voedingswaarden van rauwe kip geven omdat men niet weet hoeveel vocht erin zit. Dit is namelijk per merk anders (goedkope kip is veel vocht). De voedingswaarde van kip zijn dus altijd van bereide kip. Je kan dus wel 100 gram kip bakken maar als je er maar 70 gram van over houd heb je dus maar 70 gram kip. Het maakt dus alles uit hoeveel vocht er uit gaat tijdens bakken :)
 
Brutez zei:
In vocht zit niks dus dat kan je niet meetellen. Als je 100gr kip gaat bakken moet je niet denken dat je 31gr eiwitten binnen krijgt. Want na het bakken is het vocht weg en heb je nog 70gr kip ofzo over. Dus in plaats van 31gr eiwitten heb je er nog maar 22.

Men kan geen voedingswaarden van rauwe kip geven omdat men niet weet hoeveel vocht erin zit. Dit is namelijk per merk anders (goedkope kip is veel vocht). De voedingswaarde van kip zijn dus altijd van bereide kip. Je kan dus wel 100 gram kip bakken maar als je er maar 70 gram van over houd heb je dus maar 70 gram kip. Het maakt dus alles uit hoeveel vocht er uit gaat tijdens bakken

Maar het vocht telt wel mee voor het gewicht van de onbereide kip, op basis waarvan de voedingswaarde wel degelijk wordt gegeven. Er zit 20 gr eiwit in 100gr onbereid en diezelfde 20gr blijven over in 70gr bereide kip.
De fabrikant weet als het goed is hoeveel vocht er in zit en de voedingswaarden die de verschillende fabrikanten geven kunnen dus ook verschilen per kip.
 
Brutez zei:
Je zit er echt volledig naast :)

Men kan geen voedingswaarden van rauwe kip geven omdat men niet weet hoeveel vocht erin zit. Dit is namelijk per merk anders (goedkope kip is veel vocht). De voedingswaarde van kip zijn dus altijd van bereide kip. Je kan dus wel 100 gram kip bakken maar als je er maar 70 gram van over houd heb je dus maar 70 gram kip. Het maakt dus alles uit hoeveel vocht er uit gaat tijdens bakken :)
De voedingswaarden die een fabrikant opgeeft moeten wettelijk gezien op het product slaan dat ze afleveren. Als ze er water aan toevoegen moet ook op het etiket staan wat de hoeveelheid eiwit/vet/... per 100 gram GEKOCHT product is. Vaak vermelden ze het niet, maar als ze het doen zijn dat de regels.
 
Terug
Naar boven