- Lid sinds
- 16 okt 2002
- Berichten
- 1.493
- Waardering
- 1
Gegrilleerd tartaartje met paprikasaus (een lekkere vervanger voor het bekende stukje vlees met jus)
2 rode paprika's stukje ui, 1 teentje knoflook, 5 g margarine, 1½ dl bouillon (van tablet), 2 tartaartjes, peper, zout, 4 takjes selderij, 2 eetlepels yoghurt
Maak de paprika's schoon en snijd ze klein. Snijd het stukje ui klein. Verwijder van de knoflook het vliesje. Fruit de ui en het hele teentje knoflook in de margarine zacht. Voeg de paprika en de bouillon toe en kook dit 20 minuten.
Neem het knoflookteentje eruit. Pureer de massa in een keukenmachine of met een staafmixer.
Grilleer de tartaar in een hete grillpan of onder de grill in 8 minuten gaar en bruin. Strooi er peper en zout over.
Warm de saus goed door en maak hem op smaak met peper, zout en de kleingesneden selderij. Roer er van het vuur af de yoghurt door.
Voedingswaarde per persoon:
630 kJ / 150 kcal,
21 g eiwit,
6 g vet,
4 g koolhydraten,
100 g groente
Lekker met spitskool of sperziebonen en aardappelen.
2 rode paprika's stukje ui, 1 teentje knoflook, 5 g margarine, 1½ dl bouillon (van tablet), 2 tartaartjes, peper, zout, 4 takjes selderij, 2 eetlepels yoghurt
Maak de paprika's schoon en snijd ze klein. Snijd het stukje ui klein. Verwijder van de knoflook het vliesje. Fruit de ui en het hele teentje knoflook in de margarine zacht. Voeg de paprika en de bouillon toe en kook dit 20 minuten.
Neem het knoflookteentje eruit. Pureer de massa in een keukenmachine of met een staafmixer.
Grilleer de tartaar in een hete grillpan of onder de grill in 8 minuten gaar en bruin. Strooi er peper en zout over.
Warm de saus goed door en maak hem op smaak met peper, zout en de kleingesneden selderij. Roer er van het vuur af de yoghurt door.
Voedingswaarde per persoon:
630 kJ / 150 kcal,
21 g eiwit,
6 g vet,
4 g koolhydraten,
100 g groente
Lekker met spitskool of sperziebonen en aardappelen.