XXL Nutrition

Genocidewet afschaffen of niet?


Moet de genocidewet afgeschaft worden?

 • Ja weg ermee!

  Stemmen: 6 50,0%
 • Nee laat maar zo

  Stemmen: 0 0,0%
 • Moet aangepast

  Stemmen: 6 50,0%
 • Interesseerd me niet

  Stemmen: 0 0,0%

 • Totaal stemmers
  12

Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 0)

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Waardering
3.170
Moet de genocidewet afgeschaft worden of niet?

Persoonlijk vind ik van wel - Belgie bereikt er niets mee, integendeel.

Hier nog enkele quotes:LOUIS MICHEL EN DE GENOCIDEWET

Lilliputter

"Het aftredende kabinet had voor zijn buitenlands beleid maar één doelstelling voor ogen: ons land opnieuw op de wereldkaart plaatsen. De verpersoonlijking van het paars-groene buitenlandbeleid is Louis Michel, die meer dan eens vergat dat ons land op wereldvlak niet meer is dan een lilliputter."

Olifant

"Michel ging op de internationale scène te keer als de spreekwoordelijke olifant in de porseleinwinkel: Oostenrijk werd de mantel uitgeveegd, in Congo zouden we de wapens het zwijgen opleggen en de Amerikanen moesten wegblijven uit Irak. Dat laatste is aan de overkant van de oceaan hard aangekomen."

Ongewenste ministers

"De Belgische minister van Defensie, André Flahaut, heeft zich met zijn ferme uitspraken aan het adres van de Amerikanen opgewerkt tot persona non grata (ongewenst). Ook met Louis Michel hebben ze het aan de overkant van de Grote Plas behoorlijk moeilijk. Maar het is voor paars uiteraard makkelijker Flahaut te laten vallen dan de leider van de MR. Hiertegenover staat dat als Michel in het Belgische kabinet opnieuw minister van Buitenlandse Zaken wordt, ons land de komende jaren door de VS allicht verder behandeld wordt als de paria van Europa."

Brokken

"Een klein land dat de wereld een geweten wil schoppen, bereikt niets en maakt integendeel alleen maar brokken. Het zal jaren duren voor die brokken gelijmd zijn."

Stefaan Huysentruyt in de Financieel Economische Tijd, 20.06.2003

Worm

"België blijft de Amerikanen tarten met de beruchte genocidewet. België is een rijk en welvarend land, maar politiek gezien is het een worm."

Monster

"De recente aanklachten tegen Bush en Blair treffen België en zijn regering meer dan de Amerikaanse en Britse politici. Met deze wet kan elke flauwe plezanterik België voor schut zetten. In de praktijk is die genocidewet een monster waarvan niemand beter wordt. Zo een wet wordt best afgeschaft."

Koppig

"Guy Verhofstadt houdt koppig vast aan de genocidewet, ook al bezorgt zij hem alleen maar problemen. Wellicht wil de premier de geschiedenis ingaan als een groot en humaan wereldleider. Hij vergist zich wanneer hij denkt dat deze genocidewet hem roem en respect zal opleveren."

Paul Janssens in Het Volk, 20.06.2003

Op de wereldkaart gezet

"Men kan inderdaad niet ontkennen dat Louis Michel ongeveer de hele wereld tegen zichzelf en tegen ons land in het harnas heeft gejaagd. Er zijn weinig staten waar 'Big Loulou' de les nog niet is gaan spellen. En dat wordt niet altijd even erg geapprecieerd. Zeker niet wanneer het opgeheven vingertje bij de minister van een klein landje hoort."

Dom

"Het kleine, gewetensvolle België dat niet zwicht voor de economische chantage van de grote boosdoener Amerika. De muis die brullend de olifant aanvalt. David die niet wijkt voor Goliath. Klinkt goed, toch? Maar wat kopen we ervoor? Dat de Navo misschien uit Brussel vertrekt? Economische schade? En wat bereiken we ermee? Dat we morgen nòg minder diplomatieke invloed hebben dan gisteren al het geval was?"

Politiekcorrecte wet

"Waarom koppig blijven vasthouden aan dat onding? Als we die genocidewet nu eens gewoon afschaffen? Het zou ons veel woede en leedvermaak besparen. En de wereld zou er niet fundamenteel slechter of onrechtvaardiger door worden. Maar neen, wat doen wij? Koppig vasthouden aan dat supersymbool van politieke correctheid."

Zielig

"Plat op de buik liggen we. En toch maar volhouden dat we flink rechtop staan. Een beetje een zielige David, dàt is België."

Paul Geudens in Gazet van Antwerpen, 20.06.2003


______________________________________

DE NAVO EN HET WERELDGEWETEN

Bocht

"De bocht is onvermijdelijk. Smadelijk, maar onvermijdelijk. Ons land kan, gezien de enorme Amerikaanse druk, niet anders dan de facto afstand doen van wat nog rest van de genocidewet."

Moeten Flahaut en Michel opkrassen?

"Het Belgische establishment is tot de conclusie gekomen dat het handhaven van André Flahaut als minister van Landsverdediging en zelfs van Louis Michel als minister van Buitenlandse Zaken niet in 's lands belang is. Het behoud van de Navo-hoofdkwartieren in België gaat voor."

Kandidaten genoeg

"Nu al worden in talrijke hoofdsteden, en heus niet alleen in Centraal-Europa, dossiers samengesteld, inclusief financiële lokkertjes, om het Navo-circus, met alles wat dat aan onrechtstreekse inkomsten en jobs opbrengt, naar zich toe te halen."

Gijzelaar van extreem-links

"De genocidewet steunde op een nobele gedachte. Straffeloosheid voor het zwaarste misdrijf dat mensen kunnen begaan, is stuitend. Maar de illusie dat je op basis van die stelling kunt afdwingen dat één klein land alle klachten van overal ter wereld moet behandelen, had van meetaf aan moeten worden doorgeprikt. Ze maakte het land tot gijzelaar van een handvol extreem-linkse zeloten. Het was een zware politieke fout om dat niet tijdig in te zien."

Bart Sturtewagen in De Standaard, 19.06.2003

Opgestoken vingertje

"Verhofstadt en Michel hadden de ambitie België opnieuw op de wereldkaart te plaatsen. Ze zijn daar in geslaagd. En hoe! Met de genocidewet hebben we onszelf gepromoveerd tot de nieuwe Hollanders met het opgestoken vingertje nadat zij -geleerd door het feit dat ze steevast naast internationale benoemingen en vestigingen grepen- hierop waren teruggekomen. En met ons Irak-standpunt stonden we niet alleen, zowat de hele wereld was tegen de Irak-oorlog. Maar waarom moesten we haantje de voorste zijn? Omdat wij Belgen de oorlog eventjes zouden tegenhouden? Of omdat er hier verkiezingen in aantocht waren? Het antwoord op deze vraag kennen we. De gevolgen ook."

Eric Donckier in Het Belang van Limburg, 18.06.2003

Wereldkampioen

"Waarin een klein land groot kan zijn. Aandachtige lezing van de internationale pers leert ons dat België aardig op weg is het wereldkampioenschap spelen met vuur te winnen."

Waanzin

"Den Haag beschikt over een allerwegen gerespecteerd juridisch apparaat om namens de Verenigde Naties recht te spreken over misdaden tegen de menselijkheid. Het hoogmoedige België heeft gemeend aan dat instrumentarium iets toe te moeten voegen: de genocide-wet. Klachten werden al geformuleerd tegen de vader van huidig president Bush, tegen de Israëlische premier Sharon en, waarom niet, tegen Tommy Franks, opperbevelhebber van alle soldaten die in Irak de kastanjes uit het vuur hebben gehaald."

Verhuis

"Amerika pikt dat niet langer. Het dreigt er zelf mee het Navo-hoofdkwartier uit Brussel weg te halen. De aanwezigheid van de Navo is goed voor een economische impuls van honderden miljoenen euro. Polen en Spanje beseffen dat ook en plooien zich dubbel om de prestigieuze buit naar zich toe te trekken. De lijst gegadigden wordt elke dag langer."

De échte problemen ...

"De maatschappelijke uitdagingen die ons te wachten staan, zijn bepaald geen klein bier. Bij de NMBS is het al hommeles. Van een mogelijk nog grotere omvang is een betere aansturing van De Post. Samen met de gezondheid van de staatskas, tewerkstelling, pensioenen, zorg, veiligheid en de integratieproblematiek heeft de regering Verhofstadt II toch al gauw een takenpakket bij mekaar dat parallel loopt met de verzuchtingen van het gros van de bevolking. Zouden Guy de Grote Roerganger en eerste luitenant Louis Michel zich daar niet beter op concentreren in plaats van gidsland voor de rest van de wereld te willen spelen?"

Mathias Danneels in Het Nieuwsblad, 19.06.2003
 

axestream

Freaky Bodybuilder
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
10 mrt 2003
Berichten
5.504
Waardering
5
Ja weg ermee, je maakt jezelf alleen maar belachelijk door de meeste idiote zaken in behandeling te nemen die verder niks met Beligië of Belgische burgers (onderdanen voor onze zuidelijke buren ;) ) te maken hebben. Wat ik wel jammer vind is dat het onder druk van de Amerikanen zou gebeuren. Ook het tribunaal in Den Haag staat ze niet aan.

Dat de Belgische wet aan alle kanten rammelt komt ze mooi uit, maar da's alleen maar een excuus.
 

Vince

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
9 nov 2002
Berichten
948
Waardering
0
Er bestaat natuurlijk geen twijfel rond de goede bedoelingen van deze wet en het gevoel voor rechtvaardigheid maar ik denk dat er een moment moet komen dat je idealisme opzij moet kunnen zetten. Hoe je het draait of keert, machtshebbers blijven steeds onaangeroerd. Het is gewoon ridicuul Bush of Frank te willen dagen voor een rechtbank. Dit vergt wel enige durf maar wijst ook op schraal diplomatiek inzicht en zeker in een economie die slabakt.

De genocide-wet moet blijven bestaan maar moet realistisch blijven. Ik ga voor geen van de 3 opties, wel voor een goed uitgewerkte, genuanceerde versie en dat is een versie waar ze eerst mee hadden moeten beginnen. Zo'n wet heeft tijd nodig en zal in de loop van de tijd stelselmatig aangepast worden.

Maar dat ons land zich belachelijk maakt..daar bestaat geen twijfel over. :rolleyes:
Maar dat Bush en Co oorlogsmisdadigers zijn... daar bestaat nog minder twijfel over.
 

bart82

DBB Goeroe
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
12 mei 2003
Berichten
8.593
Waardering
13
mis een 4e optie; Ik ben voor een aangepaste genocidewet!

dit gaat nu ook het geval zijn, op de genocidewet kan je voortaan enkel beroep doen als je de Belgische nationaliteit bezit en als de beklaagde eveneens Belg is.

prima oplossing als je het mij vraagt, krijg je geen tafferelen meer waar buitenlanders via België één of andere dictator willen berechten

:)
 

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Waardering
3.170
 • Topic Starter Topic Starter
 • #5
Optie staat erbij bart, heb ook metteen je stem erbij gezet.
 

bart82

DBB Goeroe
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
12 mei 2003
Berichten
8.593
Waardering
13
Originally posted by admin
Optie staat erbij bart, heb ook metteen je stem erbij gezet.
hey, van goede service gesproken!

alleen spijtig dat ik al gevote had voordat ik je reply las...

:D
 

Bovenaan