ajaxdegrote
Novice
- Lid sinds
- 7 jun 2007
- Berichten
- 17
- Waardering
- 0
OK beste leden van het forum,
Na veel lezen, lezen, nadenken, lezen, slapen, trainen, eten, eten, slapen, trainen,...
Ben ik hier terug met nog wat enkele vragen:
1)Cardio combineren met bulk, is dit nu eigenlijk aan te raden of niet?zoja, hoeveel?
2)Alleen cardio op niet-trainingsdagen of elke keer als warming-up?
3)hoe zit het met voedingsrichtlijnen voor en na training?
Er zijn grote discussies over al dan niet het gebruik van dextrose en of je al dan niet een halfuur moet wagten na je workout voor je je whey shake moet innemen.
4)Wat doen jullie direct na een training? (in bulkfase)
5)Zijn de kcalmeters van loopbanden in een fitnesscenter vrij betrouwbaar?Of moet ik dat met een korreltje zout nemen?
6)Hoe kun je het dan WEL te weten komen hoeveel je ongeveer verbrandt? (dus het aantal kcal dat je in een sessie verbruikt.Volgens die loopbanden verbrand ik in 1 uur al zo'n 700 kcal...
6)Rippetoe of stronglifts?
welke routine/oefeningen zou ik moeten volgen wanneer ik 5X per week naar de gym wil gaan?=>Wat ik dus eigenlijk ECHT wel wil doen?Of raden jullie me tog aan om maar 3 a 4 keer per week te gaan?zoals ik al heb laten merken; de motivatie is er.
7)Wat vinden jullie van een frequentere afwisseling tussen bulk en cut?bijvoorbeeld 4weken stevig bulken en 1 week cutten en terug 4weken bulken en terug 1 week cut, enzovoort.Of heeft dat helemaal geen nut?
8)Nou, mijn ma heeft voor mij speciaal een hele berg platte kaas (= de "kwark" waar jullie Nederlanders over praten) gekocht.Nou valt het me potverdomme op dat die "kwark" (van het merk DANONE) niet zo eiwitrijk is als het hoort te zijn (maar 5,9 gram eiwit en 4,9 KH per 100gram (!))
Normaal hoort het tog rond de 11 a 12 te zijn?
Misschien ga ik eens beter naar een alternatieve supermarkt op zoektocht naar "goede" kwark (welke merken kopen jullie?)
9)Is "cottage cheese" aan te raden?(bevat tog veel eiwit)
10)ben beginnen squatten, benchen, deadliften, chinnen en dippen.(military presses heb ik ook al gedaan)
Ik voel me er eerlijk gezegd maar "zwak" in.Bij de bench press kan ik, ondanks weinig gewicht (20kg) quasi niet "evenwicht" vinden in mijn armen.Het gewicht is niet te zwaar, maar mijn uitvoering is gewoon helemaal niet stabiel.De instructeur zag me daar (hij zal wel moeten gelachen hebben met mij...) bezig en zei dat ik tog maar moest verder doen met de bench press Smith (de bench press vast aan een bank)
Squatten ben ik mee begonnen en de uitvoering is denk ik wel goed.Zal binnenkort eens een video van mij posten.Maar zoals ik zei; het gewicht is egt LAAG (mijn 5RM= 42,5 kilogram)
bbenchpress in smith 5RM= 40 kg
benchpress los= 25kg
Na veel lezen, lezen, nadenken, lezen, slapen, trainen, eten, eten, slapen, trainen,...
Ben ik hier terug met nog wat enkele vragen:
1)Cardio combineren met bulk, is dit nu eigenlijk aan te raden of niet?zoja, hoeveel?
2)Alleen cardio op niet-trainingsdagen of elke keer als warming-up?
3)hoe zit het met voedingsrichtlijnen voor en na training?
Er zijn grote discussies over al dan niet het gebruik van dextrose en of je al dan niet een halfuur moet wagten na je workout voor je je whey shake moet innemen.
4)Wat doen jullie direct na een training? (in bulkfase)
5)Zijn de kcalmeters van loopbanden in een fitnesscenter vrij betrouwbaar?Of moet ik dat met een korreltje zout nemen?
6)Hoe kun je het dan WEL te weten komen hoeveel je ongeveer verbrandt? (dus het aantal kcal dat je in een sessie verbruikt.Volgens die loopbanden verbrand ik in 1 uur al zo'n 700 kcal...
6)Rippetoe of stronglifts?
welke routine/oefeningen zou ik moeten volgen wanneer ik 5X per week naar de gym wil gaan?=>Wat ik dus eigenlijk ECHT wel wil doen?Of raden jullie me tog aan om maar 3 a 4 keer per week te gaan?zoals ik al heb laten merken; de motivatie is er.
7)Wat vinden jullie van een frequentere afwisseling tussen bulk en cut?bijvoorbeeld 4weken stevig bulken en 1 week cutten en terug 4weken bulken en terug 1 week cut, enzovoort.Of heeft dat helemaal geen nut?
8)Nou, mijn ma heeft voor mij speciaal een hele berg platte kaas (= de "kwark" waar jullie Nederlanders over praten) gekocht.Nou valt het me potverdomme op dat die "kwark" (van het merk DANONE) niet zo eiwitrijk is als het hoort te zijn (maar 5,9 gram eiwit en 4,9 KH per 100gram (!))
Normaal hoort het tog rond de 11 a 12 te zijn?
Misschien ga ik eens beter naar een alternatieve supermarkt op zoektocht naar "goede" kwark (welke merken kopen jullie?)
9)Is "cottage cheese" aan te raden?(bevat tog veel eiwit)
10)ben beginnen squatten, benchen, deadliften, chinnen en dippen.(military presses heb ik ook al gedaan)
Ik voel me er eerlijk gezegd maar "zwak" in.Bij de bench press kan ik, ondanks weinig gewicht (20kg) quasi niet "evenwicht" vinden in mijn armen.Het gewicht is niet te zwaar, maar mijn uitvoering is gewoon helemaal niet stabiel.De instructeur zag me daar (hij zal wel moeten gelachen hebben met mij...) bezig en zei dat ik tog maar moest verder doen met de bench press Smith (de bench press vast aan een bank)
Squatten ben ik mee begonnen en de uitvoering is denk ik wel goed.Zal binnenkort eens een video van mij posten.Maar zoals ik zei; het gewicht is egt LAAG (mijn 5RM= 42,5 kilogram)
bbenchpress in smith 5RM= 40 kg
benchpress los= 25kg
Laatst bewerkt:




:


