Blokkiej
Novice
- Lid sinds
- 10 feb 2010
- Berichten
- 8
- Waardering
- 2
- Lengte
- 1m67
- Massa
- 75kg
Al een poosje was ik op zoek naar een goed recept voor eiwitrijke pannenkoeken waar niet té veel koolhydraten en vetten in zitten voor als je aan het cutten bent.
Ook wilde ik ze eens per week bakken en dan gemakkelijk kunnen bewaren in de koelkast of meenemen naar school, werk, vriendje, sportschool etc.
Ik heb zelf maar wat geknutseld, en het resultaat mag er zijn
En dat kan ik jullie natuurlijk niet onthouden!
Ingrediënten:
- 6 kippenei eiwitten (200 gram)
- 30 gram havermout
- 200 gram franse magere kwark
- 1 dosering proteine poeder (21 gram precesion engeneerd milk&egg bijv.)
- naar eigen inzicht een paar druppels zoetstof
Bereidingswijze:
1. split de eiwitten van het eigeel, en gooi het eigeel weg
2. voeg de havermout bij het eiwit
3. voeg de kwark toe aan het mengsel
4. voeg de dosering proteine poeder aan het mengsel toe. (ik heb vanille gebruikt)
5. voeg tot slot wat druppels zoetstof toe
6. mix het geheel met een handmixer tot een gladde massa
7. gebruik bakspray of olijfolie om de pan in te vetten
8. bak de pannenkoekjes op gemiddeld vuur in ongeveer 2 minuten goudbruin
Uit 1 beslag haal ik 4 kleine maar dikke pannenkoekjes van ongeveer 100 gram per stuk.
per 100 gram bevat een pannenkoek:
- 11,66 gram eiwit
- 5,81 gram koolhydraten
- 1,04 gram vet
- 79 kcal per stuk
Deze waarden zijn berekend met havermout van quaker, middelgrote eieren, magere kwark van het ah huismerk en eiwit van precision engeneered... wanneer je andere producten gebruikt zijn uiteraard de voedingswaarden ook anders.
Je kan de pannenkoekjes warm eten maar ook koud als tussendoortje of als onderdeel van de laatste maaltijd oid... en ze blijven lang goed in de koelkast!
Eet smakelijk!!
Liefs Blokkiej
Ook wilde ik ze eens per week bakken en dan gemakkelijk kunnen bewaren in de koelkast of meenemen naar school, werk, vriendje, sportschool etc.
Ik heb zelf maar wat geknutseld, en het resultaat mag er zijn

En dat kan ik jullie natuurlijk niet onthouden!
Ingrediënten:
- 6 kippenei eiwitten (200 gram)
- 30 gram havermout
- 200 gram franse magere kwark
- 1 dosering proteine poeder (21 gram precesion engeneerd milk&egg bijv.)
- naar eigen inzicht een paar druppels zoetstof
Bereidingswijze:
1. split de eiwitten van het eigeel, en gooi het eigeel weg
2. voeg de havermout bij het eiwit
3. voeg de kwark toe aan het mengsel
4. voeg de dosering proteine poeder aan het mengsel toe. (ik heb vanille gebruikt)
5. voeg tot slot wat druppels zoetstof toe
6. mix het geheel met een handmixer tot een gladde massa
7. gebruik bakspray of olijfolie om de pan in te vetten
8. bak de pannenkoekjes op gemiddeld vuur in ongeveer 2 minuten goudbruin
Uit 1 beslag haal ik 4 kleine maar dikke pannenkoekjes van ongeveer 100 gram per stuk.
per 100 gram bevat een pannenkoek:
- 11,66 gram eiwit
- 5,81 gram koolhydraten
- 1,04 gram vet
- 79 kcal per stuk
Deze waarden zijn berekend met havermout van quaker, middelgrote eieren, magere kwark van het ah huismerk en eiwit van precision engeneered... wanneer je andere producten gebruikt zijn uiteraard de voedingswaarden ook anders.
Je kan de pannenkoekjes warm eten maar ook koud als tussendoortje of als onderdeel van de laatste maaltijd oid... en ze blijven lang goed in de koelkast!
Eet smakelijk!!
Liefs Blokkiej




