XXL Nutrition

Persoonlijke ervaringen met aas en haaruitval

Bezoekers in dit topic

pierrrre

Novice
Lid geworden
15 jan 2014
Berichten
14
Karma
0
Lengte
1m76
Massa
92kg
Vetpercentage
5%
Het oude bekende, zoals als je je zorgt maakt om je haar, niet kuren, die kennen we inmiddels al. en dat kom je tegen op meerdere fora.

er zijn mense die wille kuur maar toch zorge maken over hun haar

post hier je persoonlijke ervaringen met aas en haaruitval. Welke middele je hebt gebruikt etc.

Ik heb hierover een mooi artikel gevonden

De problematiek haarverlies is sterk overschat. De kans dat je er krijgt, zeker van een kuur is vrij miniem. Je moet er al een aanleg voor hebben, en dan moet je er nog voldoende op reageren. Meeste mensen zullen geen haarverlies leiden zelfs bij zware androgenen. Als je er toch aanleg voor hebt dan merk je dat in je eerste kuur, zonder dat je er veel erg in hebt, het is een geleidelijke aandoening, en niet echt zichtbaar na een kuur. Dus kun je eigenlijk vrij je eerste kuur plannen, en als je haarverlies lijdt, dan kun je kiezen om daarna niet meer te kuren, of te proberen ongezondere maar haarvriendelijker producten te gebruiken. Weet dat je dit niet wil horen, maar het is zo, dus lees het nog maar eens goed.

Deel II is hetgene jij wilt weten.

1.Qua haarverlies staan bovenaan uiteraard testosterone (vanwege specifieke DHt conversie) en trenbolone (omdat het androgeen even sterk is als DHT in ALLE weefsels). Buiten deze twee is er GEEN ENKEL product dat een extreem risico vormt voor haarverlies.

2.Producten die mild haarverlies KUNNEN veroorzaken methenolone (Primobolan, wat androgeen sterker is dan testosterone), Oxymetholone (Anadrol, hoewel het een ZEER zwak androgeen is kan het hydrolizeren naar DHT in minieme mate) , Stanazolol (Winstrol, heel onwaarschijnlijk omdat het de AR nagenoeg niet bind, maar het gebeurt) en de DHT analogen mestanolone/mesterolone (noemelijk zwakker dan DHT door alteraties, mestanolone iets sterker dan mesterolone)

3.Producten waarvan nagenoeg geen haarverlies te vrezen valt, maar die het toch ook kunnen veroorzaken zijn :

a.Deca-Durabolin omdat het omzet naar DHN, wat 10 maal zwakker is dan DHT
b.Dianabol wat niet alleen een zwak androgeen is maar ook totaal niet converteert.
c.Anavar (wel androgeen genoeg in hoge dosis, maar niet stabiel genoeg)
d.Boldenone, andorgener dan Dbol maar ook nagenoeg geen conversie naar DHB
e.ethylestronol omdat het gewoon niet aan een AR bind
f.clostebol (geen omzetting naar DHT)

Verder geld dezelfde regel voor verwante producten

Winstrol en furazabol (categorie II)
Deca en alle andere nandrolones, plus norethandrolone (categorie III)
Methenolone en 1-testosterone (categorie II)
Dianabol en formebolone (categorie III)

---------- Post added zo 12 jun 2011 at 16:36 ----------

Hier nog wat info ;

Twee geneesmiddelen worden voorgesteld: finasteride in een dosis van 1 mg per dag oraal, en minoxidil in een oplossing aan 2 of 5% voor lokale toepassing. Deze geneesmiddelen stimuleren het opnieuw groeien van de haren, en vertragen het verder uitdunnen, maar geen van beide middelen brengt alle haren terug, en het antwoord is zeer variabel. Een behandeling gedurende 6 à 12 maanden is vaak noodzakelijk om doeltreffend te zijn, en de behandeling moet onbeperkt worden verdergezet om het effect te behouden. Inderdaad verdwijnt het effect binnen de 6 à 12 maanden na stoppen van de behandeling, en de haardensiteit zal dan dezelfde zijn als deze vóór de behandeling.

Finasteride is een 5-α reductase-inhibitor verantwoordelijk voor de omzetting van testosteron in dihydrotestosteron. In drie gerandomiseerde dubbelblinde studies is aangetoond dat finasteride in een dosis van 1 mg per dag oraal gedurende één jaar het aantal haren significant verhoogt [zie ook Folia september 1998 ). Na twee jaar werd een progressieve toename van het aantal haren gezien bij 66% van de patiënten behandeld met finasteride ten opzichte van 7% in de placebogroep. De meest frequente ongewenste effecten zijn coïtusuele stoornissen; deze verminderen progressief tijdens een langdurige behandeling, en verdwijnen na stoppen van de behandeling. [N.v.d.r.: gezien het teratogeen effect van finasteride wordt aangeraden een condoom te gebruiken in geval van seksueelcontact met een zwangere vrouw of een vrouw in de vruchtbare leeftijd.] Finasteride lijkt het haarverlies niet te beïnvloeden bij mannen ouder dan 60 jaar die behandeld worden omwille van benigne prostaathypertrofie; dit zou te maken hebben met een lagere 5-α-reductase-activiteit ter hoogte van de hoofdhuid van oudere mannen.

Minoxidil stimuleert de haargroei door een niet goed gekend mechanisme. De doeltreffendheid van een oplossing van minoxidil aan 2% is aangetoond in een gerandomiseerde dubbelblinde studie gedurende 12 maanden bij 2.294 mannen met lichte tot matige alopecie. In een ander gerandomiseerd, placebo-gecontroleerd onderzoek is de doeltreffendheid van twee oplossingen van minoxidil, aan 2% en aan 5%, onderzocht bij 393 patiënten met lichte tot matige alopecie. De oplossing aan 5% was doeltreffender dan deze aan 2%. De minoxidiloplossing moet tweemaal per dag op de behaarde hoofdhuid worden aangebracht. De ongewenste effecten zijn irritatie, droogheid, desquamatie en roodheid van de hoofdhuid. Sensibilisatie kan optreden.

Wanneer men overschakelt van een behandeling met minoxidil naar een behandeling met finasteride, dient men minoxidil nog gedurende minstens 4 maanden verder te zetten om het haarverlies dat na stoppen van minoxidil optreedt, te vermijden. Er zijn geen studies beschikbaar over gelijktijdig gebruik van finasteride en minoxidil


Oja nog een nadeeltje bij gebruik van finasteride zakt uw libido ook wat naar beneden,toch bij mij was vroeger zo hitsig nu véél minder,tis maar dat je het weet,keuze is aan uDeca en Finasteride zeker niet doen, de combinatie kan haarverlies verergeren. Wanneer je vrees hebt voor haarverlies kun je nog wel middelen als minoxidil, nizoral en topical spironolactone gebruiken. Het beste werkt een combi van deze drie tijdens je kuur, en alle drie werken ze alleen op de hoofdhuid zodat je groei tijdens de kuur niet in gevaar komt.

5.DHT, nog zo een gevreesde metaboliet. Maar eenmaal je weet dat het eigenlijk een genuanceerd effect op de prostaat heeft en dat haarverlies zelden voorkomt, weet je dat je weinig te vrezen hebt hiervan, als man toch. Daarenboven is DHT bijzonder nuttig. Het is niet alleen het principiele androgeen in alle weefsels behalve spierweefsel, waarbij het een belangrijke rol speelt in kracht ontwikkeling (zenuwen) en verlaging van aromatizatie (vetcellen). Het is bijzonder effectief in het ondersteunen van vetverlies door activatie van HSL, inhibitie van LPL en verlagen van de dichtheid aan alpha2-receptoren presynaptisch (wat leid tot een verlaagde heropname van noradrenaline en dus een hoger basaal noradrenaline gehalte). En verder heeft het het enorme voordeel dat het de omzetting van estradiol in estrone voorkomt en de omgekeerde reactie bevordert.

DHT is een metaboliet van testosteron.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Soortgelijke topics

  • Eerste bericht heeft 1 afbeeldingen
  • Artikel
Reacties
0
Weergaven
7K
  • Eerste bericht heeft 2 afbeeldingen
  • Artikel
Reacties
0
Weergaven
27K
  • Eerste bericht heeft 3 afbeeldingen
  • Artikel
Reacties
0
Weergaven
8K
  • Eerste bericht heeft 4 afbeeldingen
  • Artikel
Reacties
0
Weergaven
19K
  • Eerste bericht heeft 3 afbeeldingen
  • Artikel
Reacties
0
Weergaven
6K
Back
Naar boven