XXL Nutrition

[RECEPT] - Zelfgemaakte (glutenvrije) weight gainer...

omega369

Cool Novice
Lid sinds
13 mei 2012
Berichten
240
Waardering
2
Lengte
1m81
Hallo,

hierbij wil ik graag mijn zelfgemaakte (glutenvrije) weightgain recept meedelen, misschien wel handig voor degenen die allergisch zijn voor gluten...

200ml koemelk of sojamelk + 200ml water (ik gebruik sojamelk)
+ 75gr zilvervliesrijst-vlokken (van het merk Primeal, is te vinden in natuurwinkels)
+ 1 halfe theelepel gemalen gember
+ 10ml olijfolie
+ 20gr eiwitpoeder

Voedingswaarden ===|>

200ml sojamelk + 200ml water:
78kcal
6gr eiwitten
5gr koolhydraten waarvan 5gr suikers
3,4gr vetten waarvan 0,6gr verzadigd
1,4gr voedingsvezels

+ 1 halve theelepel gemalen gember (wegens maagzuur)

+ 10ml olijfolie:
88kcal
0gr eiwitten
0gr koolhydraten waarvan 0gr suikers
10gr vetten waarvan 1,5gr verzadigd
0gr voedingsvezels

+ 75gr Zilvervliesrijst-vlokken:
251,25kcal
5,25gr eiwitten
55,8gr koolhydraten waarvan 1,5gr suikers
0,75gr vetten waarvan 0,25gr verzadigd
3gr voedingsvezels

20gr eiwitpoeder:
76,8kcal
18,6gr eiwitten
0,4gr koolhydraten waarvan 0gr suikers
0,1gr vetten waarvan 0gr verzadigd
0gr voedingsvezels

5 TOTALEN SAMEN:
494kcal
29,9gr eiwitten
61,2gr koolhydraten waarvan 6,5gr suikers
14,25gr vetten waarvan 2,35gr verzadigd
4,4gr voedingsvezels

P.S.: let wel dat je "instant" zilvervliesrijst-vlokken aanschaft, dat staat op de verpakking. Met instant bedoel ik dat de rijst al voorgekookt/gebakken is. Op die manier kan je het direct mengen met water of melk. Die van Primeal is voorgekookt. Die van "De Halm" helaas niet...

Wat vinden jullie ervan?

Eet & drinksmakelijk:D
 
Laatst bewerkt:
Haha die zilvervliesrijstvlokken gebruik ik ook :). Is wel lekkerder als het gekookt/gebakken is (bijvoorbeeld door pannenkoekbeslag). Anders zijn de vlokken zo knapperig... tenzij je het lang laat staan.

---------- Post toegevoegd Fri 18 May 2012 om 22:05 ----------

Oh ik lees nu pas dat je het over die van Primeal hebt... Ik heb inderdaad die van De Halm. Is ook eetbaar hoor, maar dan moet je wel kauwen.

---------- Post toegevoegd Fri 18 May 2012 om 22:06 ----------

Je kunt natuurlijk in plaats van de rijstvlokken ook havermout gebruiken. Moet je wel glutenvrije havermout kopen; haver is van nature glutenvrij maar bij productieproces komen er sporen van gluten in terecht (door de machines). Alleen heb je dan weer het nadeel dat je met echte "vlokken" zit, wat niet weg te drinken is.
 
Heb je ook nl winkels waar je die rijstvlokken kan halen?
 
Reformhuizen
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #6
Ik heb het lichtjes aangepast...
 
Laatst bewerkt:
Terug
Naar boven