AndroidHealthClinic

Review Stacker W - NVE Pharmaceuticals

Beoordeling:
star9.png
9/10 ++ Aanrader
Soort supplement? Whey proteine 84% eiwit.Wat is de werking van dit supplement volgens de producent? Lang verhaal, maar in mijn eigen woorden komt het neer op een time released afgifte van verschillende soorten eiwitten, die allemaal een andere tijd nodig hebben om afgebroken te worden tot aminozuren. Zo pak je per shake 50 gram puur eiwit die vervolgens urenlang je spieren voedt.Voor welk doel gebruik je dit supplement vooral? Sneller herstel, meer tijd voor optimale spiergroei. Levert de bouwstoffen van de spieren.Hoe lang heb je het supplement gebruikt? 2 maandenHoe is de smaak van dit supplement? Uitstekend (= instant oplosbaar), geen fish eyes, natuurlijke smaak vruchten.Welke dosis heb je gebruikt? Iedere dag 1 dosering van 50 gram.Waar heb je het supplement gekocht? Benima Utrecht.Wat heb je voor dit supplement betaalt? Euro 54,95 voor 2,27 kgZou je dit supplement in de toekomst nog eens kopen? Ja, deze wordt als één van de weinige een standaard.Mijn review:
Jaren geleden was ik erg tenger en woog ik slechts 57 kg bij een lengte van 1,81. Alle reden dus om serieus wat te gaan doen aan het spierstelsel en zo'n 10 jaar geleden begon ik dus met krachtsport. Ik heb jarenlang getraind om gewoon boterhammen zonder iets bijzonders en na 4 jaar trainen (2 maal per week) was mijn gewicht al gestegen tot 72 kg. Toen begon het 'stilstaan' en ben ik gaan denken aan supplementen om sterker en gespierder te worden.

Vanaf 2001 ben min of meer gespecialiseerd geraakt in de whey. Ik heb er veel over gelezen en heb verschillende merken geproefd. Sommige hoog aangeschreven eiwitten, zoals die van PVL kreeg ik niet weg. Andere minder grote merken, zoals Sportslab Pro Whey bevielen mij wat beter qua smaak, maar deze vielen dan weer tegen qua oplosbaarheid. Ik ben dus lang op zoek geweest naar een whey met de volgende kenmerken: juiste samenstelling, goede smaak, goede oplosbaarheid. Een whey dat hier aan voldoet is voor mij 'de perfectie'. Ik dacht enigzins in de buurt gekomen te zijn van de perfectie met het product Nectar. Hier was ik al tevreden over, totdat Benima mij in begin juli wees op een nieuw product dat net vers vanuit de States in Nederland verkrijgbaar was, de Stacker W. Het was meer een impulieve actie dan wat anders, want in plaats van met een pot Nectar stond ik buiten met een pot Stacker W ;-) Waarom deze aankoop en hoe is het product nu...

Om de eerste vraag te beantwoorden, waarom Stacker W kan ik dit als volgt omschrijven. Ik wilde persé een whey waarbij er zowel snel als langzaam opneembare eiwitten gecombineerd worden. Stacker W is voor een groot deel isolaat (snel), voor een ander deel concentraat (groeistoffen) en voor een klein deel micellar (traag). Ik weet dat je lichaam niets kan met een hoog gehalte aan amino's in je bloed, dus een juiste afgifte is enorm belangrijk.
Mijn tweede en derde eis (smaak en oplosbaarheid) was een klein gokje. De verkoper gaf weliswaar aan dat de smaak natuurgetrouw is, maar dat neem ik altijd met een korreltje zout. Oplosbaarheid kon hij me al beter beargumenteren, omdat de Stacker W een instant oplosbaar product is. Dus enerzijds op basis van logisch nadenken en anderzijds op basis van vertrouwen in de verkoper de whey toch gekocht.

Wat is nu mijn persoonlijke mening? Ik ben super enthousiast!!! Eindelijk een product wat ik lekker vind, makkelijk wegdrink (echt lekker zelfs) en waarbij ik ook geen buikpijn of misselijkheid overhoud. Het gebruiksgemak is ideaal door 5 seconden te shaken en dan direct te gaan drinken. Omdat ik mijn gewicht niet meer controleer (ik weeg nu rond de 90kg) kan ik alleen zeggen wat het gevolg is geweest op mijn spierpijn. Totaal verdwenen. De eiwitten hebben dus hun weg gevonden naar de spieren en verlengen mijn herstel (groei) tijd.

Is er voor mij enig minpuntje aan Stacker W? Nee, niet voor mij. Maar wanneer je krap bij kas zit kan de prijs een obstakel zijn. Wil je gewoon een topwhey en speelt geld niet de grootste rol, dan zul je zeker niet teleurgesteld zijn in deze formule.

Eindscore
samenstelling 9/10
smaak 10/10
oplosbaarheid 10/10
prijs 7/10

Totaalscore 9/10

stacker-w.jpg
 
Ik durf niet te zeggen of en waar die nog verkocht wordt Skatemarvin.
Wij zijn gestopt met Stacker W en de RAW IRON whey is daar nu voor in de plaats gekomen. Deze heeft dezelfde goede waardes als de oude Stacker W: dus 84 gram eiwit per 100 gram poeder en een zeer laag vetgehalte.

ok bedankt. zie het mailtje via de site dan maar als niet gevraagd (van Marvin Burger..;))
 
Laatst bewerkt:
  • Topic Starter Topic Starter
  • #84
De nieuwe 2 kilo verpakkingen Stacker W bevatten 75% i.p.v. 84% eiwitten. Dit komt omdat er geen Isolaat meer wordt gebruikt in de Stacker W.

Mijn Stacker W 2,0 kg bevat wel degelijk isolaat en ook nog micellar caseine naast de gewone whey concentraat. Dus wat jij schrijft klopt niet helemaal.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #86
dan heb je een oude pot... lees dan toch kerel

Lees dan toch Kerel? Misschien moet jij je bril opzetten. De 2,0 kg versie bevat gewoon wei isolaat, wei concentraat en micellar caseine. Het staat zo'n 6x op het etiket en ook nog eens in verschillende talen.
dat jij liever je eigen merk verkoopt snap ik, maar wees wel gewoon eerlijk.
 
Lees dan toch Kerel? Misschien moet jij je bril opzetten. De 2,0 kg versie bevat gewoon wei isolaat, wei concentraat en micellar caseine. Het staat zo'n 6x op het etiket en ook nog eens in verschillende talen.
dat jij liever je eigen merk verkoopt snap ik, maar wees wel gewoon eerlijk.

Hoi Karel,

De oude Stacker W bevatte Whey Isolaat, daarna hebben ze het vernieuwd en was het alleen Whey Concentraat en zijn ze ook teruggegaan van 2,3 naar 2 kg. Het eiwit gehalte daalde ook drastisch van 84 naar 75 gram per 100 gram poeder. Op dat punt zijn wij afgehaakt omdat we niet meer achter het product stonden. Dit heb ik toen ook kenbaar gemaakt aan de producent.
Ik weet dat veel klanten en shops daar niet blij mee waren en zijn overgestapt naar andere merken dus het zou me niet verbazen als de formule inmiddels weer is veranderd.;)

Sportieve groeten,
Bas
 
Ik heb inmiddels contact gehad met de producent van de Stacker W en die heeft mij erop gewezen dat er wel Isolaat inzit en ook altijd in heeft gezeten. Wel is de sterkte aan concentraties en de verhouding gewijzigd, waardoor het eiwitpercentage lager werd. Verder was de mengbaarheid nu verbeterd en de smaak.
Dit om een eerlijk beeld van het product te geven.
 
Ik heb inmiddels contact gehad met de producent van de Stacker W en die heeft mij erop gewezen dat er wel Isolaat inzit en ook altijd in heeft gezeten. Wel is de sterkte aan concentraties en de verhouding gewijzigd, waardoor het eiwitpercentage lager werd. Verder was de mengbaarheid nu verbeterd en de smaak.
Dit om een eerlijk beeld van het product te geven.

ik heb ook een mail gehad bas.. maar als de fabrikant zelf dit opgeeft:
Minpunten nieuwe formule
- eiwitpercentage lager (gevolg eiwitcrisis)


Dan betekend dat dus dat er iig veel minder isolaat gebruikt wordt. Als er voorheen misschien 40% in zat, zit er nu mss maar 10% nog in. Dan is het goedkoper om te maken maar het eiwitpercentage zakt. Er kan wel whey isolaat op de pot staan maar dat kan best maar 2% zijn ofzo maar dan mag je het nog wel op de pot zetten..

veel isolaat zal er iig met een eiwitpercentage van rond de 74% niet inzitten.
 
Mijn Stacker W 2,0 kg bevat wel degelijk isolaat en ook nog micellar caseine naast de gewone whey concentraat. Dus wat jij schrijft klopt niet helemaal.

Lees dan toch Kerel? Misschien moet jij je bril opzetten. De 2,0 kg versie bevat gewoon wei isolaat, wei concentraat en micellar caseine. Het staat zo'n 6x op het etiket en ook nog eens in verschillende talen.
dat jij liever je eigen merk verkoopt snap ik, maar wees wel gewoon eerlijk.

staat er ook bij hoeveel isolaat erinzit? als je een beetje wat weet over proteine's en je ziet een eiwitpercentage van 74% dan kan je zelf wel raden hoeveel isolaat er inzit....

En blaas niet zulke onzin dat ik niet eerlijk ben.. huilebal!
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #91
staat er ook bij hoeveel isolaat erinzit? als je een beetje wat weet over proteine's en je ziet een eiwitpercentage van 74% dan kan je zelf wel raden hoeveel isolaat er inzit....

En blaas niet zulke onzin dat ik niet eerlijk ben.. huilebal!

Jij bent inderdaad niet eerlijk. Want als je wat over eiwitten weet kun je namelijk berekenen wat de verhouding tussen koolhydraten en eiwitten ongeveer is. Gewoon door het etiket te lezen.

100 gram (%) totaal
8,5 gram koolhydraten
1,5 gram smaakstoffen (bij benadering)
Blijft over 90 gram

90 gram zorgt voor 76 gram eiwit, die uit de volgende 3 bronnen komt:
wpc (80%)
wpi (90%)
mc (90%)

Een verhouding die kan kloppen is: 50 gr wpc - 25 gr wpi - 15 gr mc
50*0,8 + 25*0,9 + 15*0,9 = 76 (klopt dus).

Dan is de eiwitverdeling in percentages als volgt:
wpc 55%
wpi 28%
mc 17%

De verhouding tussen wpi en mc kan anders zijn. Maar bovenstaande toont wel aan dat het eiwit voor maximaal 55% uit wpc bestaat.

Dan liever een huilebalk dan een leugenaar.
 
Jij bent inderdaad niet eerlijk. Want als je wat over eiwitten weet kun je namelijk berekenen wat de verhouding tussen koolhydraten en eiwitten ongeveer is. Gewoon door het etiket te lezen.

100 gram (%) totaal
8,5 gram koolhydraten
1,5 gram smaakstoffen (bij benadering)
Blijft over 90 gram

90 gram zorgt voor 76 gram eiwit, die uit de volgende 3 bronnen komt:
wpc (80%)
wpi (90%)
mc (90%)

Een verhouding die kan kloppen is: 50 gr wpc - 25 gr wpi - 15 gr mc
50*0,8 + 25*0,9 + 15*0,9 = 76 (klopt dus).

Dan is de eiwitverdeling in percentages als volgt:
wpc 55%
wpi 28%
mc 17%

De verhouding tussen wpi en mc kan anders zijn. Maar bovenstaande toont wel aan dat het eiwit voor maximaal 55% uit wpc bestaat.

Dan liever een huilebalk dan een leugenaar.

en het is o gram vet dan, volgens mij zit er ook 4 gram vet nog in ? je berekening klopt echter niet... de carbs die erin zitten hoef je niet af te trekken van de 100gram.. die zitten in de bulkwhey. 90 gram zorgt niet voor 76 gram eiwit maar 100-1,5 gram = 98,5 gram product.... van die 98,5 gram is een deel vet en ook koolhydraten.. reken nu nog maar een keer.
 
en het is o gram vet dan, volgens mij zit er ook 4 gram vet nog in ? je berekening klopt echter niet... de carbs die erin zitten hoef je niet af te trekken van de 100gram.. die zitten in de bulkwhey. 90 gram zorgt niet voor 76 gram eiwit maar 100-1,5 gram = 98,5 gram product.... van die 98,5 gram is een deel vet en ook koolhydraten.. reken nu nog maar een keer.
sorry hoor maar dat is gewoon hetzelfde wat je nu voorsteld...
of je nou die 8.5 van kh en 1.5 van smaakstoffen samen neemt (dus 10 eraf haalt) of dat je eerst 1.5 eraf haalt en dus 98.5 overhoudt en dan daar die 8.5g kh af moet halen...wat is je punt??

het enige wat je nu zegt is dat hij geen vet eraf haalt en dat klopt maar je nieuwe voorstel van een berekening is hetzelfde principe als wat hij doet alleen moet hij dat vet meerekenen
 
100-1,5 gram = 98,5 gram.

Daarvan is 76 gram eiwit.. 76 gram van 98,5 = 77%.

Dus 77% van de 98,5 gram is eiwit.. een goede basis whey concentraat geeft al zo'n beetje 78% eiwit. Dus hoeveel isolaat zal hierin zitten?

Wij moeten voor onze whey maarliefst 40% whey isolaat met 93% toevoegen om aan een eiwitpercentage te komen van rond de 84% (droge stof).

Maar het rukt mij verder niet.. Maar dat ik een leugenaar ben is gewoon bullshit. Ik geef hier al jaren mijn oprechte mening.

Drink jij maar lekker je W sjeekie, maar begin niet met lulkoek omdat je nu toevallig een voorstander van die shake bent. Vind je die goed prima, dan neem je lekker die. iedereen blij.
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #96
@ XXL.

Als ik de shake "Whey Protein Instant" van jouw site pak, en daar (per 100 gram) 4 gram uit haal en dat vervang door 4 gram koolhydraten... Dan daalt het gehalte aan eiwit van 80 naar 76. En stijgt het gehalte aan koolhydraten van 3 naar 7.

Na het aanpassen van die 4 gram houd je een shake over met nog steeds een eiwitverhouding van 60% wpc en 40% wpi en een eiwitpercentage van 76%.

Vertaal dit naar Stacker W. Is namelijk precies dezelfde situatie.

Correct me if I am wrong, but I am confident to be right.
 
@ XXL.

Als ik de shake "Whey Protein Instant" van jouw site pak, en daar (per 100 gram) 4 gram uit haal en dat vervang door 4 gram koolhydraten... Dan daalt het gehalte aan eiwit van 80 naar 76. En stijgt het gehalte aan koolhydraten van 3 naar 7.

Na het aanpassen van die 4 gram houd je een shake over met nog steeds een eiwitverhouding van 60% wpc en 40% wpi en een eiwitpercentage van 76%.

Vertaal dit naar Stacker W. Is namelijk precies dezelfde situatie.

Correct me if I am wrong, but I am confident to be right.

Onze whey bevat trouwens 84 gram op de droge massa. Dat percentage vermeldt elke producent. Wij zijn zo eerlijk daar het percentage (80) bij te zetten wat je hebt op het product in de pot.

en zo als jij stelt werkt het niet.. koolhydraten worden niet appart toegevoegt die maken deel uit van de whey die je toevoegt. Lage kh waarden duiden vaak op een hoger percentage whey isolaat (omdat deze weinig kh bevatten).

Als je een kale whey concentraat pakt (100gram) zonder ook maar enige toevoeging. Heb je waarden van zo 78gram eiwit, 4 gram vet, 4 gram koolhydraten. Door toevoegingen daalt dan het eiwitpercentage (smaakstoffen, vulstoffen, zoetstoffen.....) , als je dit dan weer wilt opkrikken heb je whey isolaat nodig. Maar ook de toegevoegde whey isolaat bevat weer hoevel minimaal vetten en koolhydraten.

Je verhaal klopt gewoon niet hoeveel reken trucjes je ook uithaalt.

Ik zeg niet dat dit een slechte whey is ( het is trouwens niet echt een plain whey maar een blend), maar ik post vanwege uitlatingen die richting mij gedaan worden die ontterecht zijn.
 
Laatst bewerkt:
Ik koop nooit meer dure Whey in een pot die eruit ziet als een stuk vuurwerk. Doe mij maar gewoon een witte emmer met duidelijke taal (liefst in het blauw geschreven).
 
ik heb ook een mail gehad bas.. maar als de fabrikant zelf dit opgeeft:
Minpunten nieuwe formule
- eiwitpercentage lager (gevolg eiwitcrisis)


Dan betekend dat dus dat er iig veel minder isolaat gebruikt wordt. Als er voorheen misschien 40% in zat, zit er nu mss maar 10% nog in. Dan is het goedkoper om te maken maar het eiwitpercentage zakt. Er kan wel whey isolaat op de pot staan maar dat kan best maar 2% zijn ofzo maar dan mag je het nog wel op de pot zetten..

veel isolaat zal er iig met een eiwitpercentage van rond de 74% niet inzitten.

Hoelang duurt eiwitcrisis nog ? ben bang :janken:

ok ff normaal ^^, is dit tengevolge van de "kredietcrisis"?
 
Terug
Naar boven