XXL Nutrition

Trump - Articles of Impeachment vs. COVID-19


Bezoekers in topic

Status
Niet open voor verdere reacties.

UnCompress

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
9 dec 2005
Berichten
23.909
Waarderingsscore
3.457
Trump slaat om zich heen op Twitter, richt pijlen op New York, China en WHO
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdagavond (Nederlandse tijd) in een serie tweets van zich afgebeten in de richting van China, de wereldgezondheidsorganisatie WHO en de eigen Amerikaanse staten. In enkele opmerkelijke tweets riep Trump onder meer op tot de 'vrijlating' van Minnesota, Michigan en Virginia, staten waar inwoners zijn opgedragen om zoveel mogelijk thuis te blijven.

In diezelfde tweets vroeg Trump ook om het tweede amendement te verdedigen, het in de Grondwet vastgelegde recht om wapens te dragen. Sinds de uitbraak van het coronavirus zouden veel Amerikanen extra wapens hebben gekocht.

Volgens Trump zijn er in China veel meer patiënten overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dan in de Verenigde Staten. Het Aziatische land stelde de laatste dagen onder meer het aantal doden in de zwaar getroffen stad Wuhan fors naar boven bij, van 2.579 naar 3.869. Het officiële dodental in China ligt op ruim 4.600, tegenover de bijna 33.000 sterfgevallen in de VS.

"China heeft zojuist een verdubbeling van het aantal doden door de onzichtbare vijand (coronavirus, red.) aangekondigd", aldus de Amerikaanse president, die in het eigen land onder vuur ligt vanwege de aanpak van de coronacrisis.

'Hoge werkeloosheid is te danken aan de Democraten'
Dat de Verenigde Staten inmiddels veruit het meeste aantal vastgestelde besmettingen én doden telt, ligt volgens Trump niet aan hem maar aan de Amerikaanse staten.

Volgens hem moeten regionale besturen meer middelen inzetten om te testen op het virus. Het verlies aan banen in het land, in de laatste vier weken vroegen 22 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering aan, zou veroorzaakt zijn omdat Democraten benodigde wetgeving tegenhielden, redeneert Trump.

De gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, kreeg vrijdagavond (opnieuw) een veeg uit de pan van Trump. "Cuomo zou meer tijd moeten besteden aan het bestrijden van het virus, dan het klagen erover", schreef Trump, die Cuomo eraan herinnerde dat zijn staat "meer geld, hulp en medische middelen heeft ontvangen dan iedere andere staat".

Overigens bestempelde Trump de eis van Cuomo, die veertigduizend beademingsmachines wilde om het virus te bestrijden, als "belachelijk". Volgens de president kreeg de staat, met bijna 125.000 besmettingen en ruim 10.000 doden, een fractie van dat aantal en was dat voldoende. New York had zelf beademingsmachines moeten verzamelen, vindt hij.

Cuomo reageerde schamper op de president, waarmee hij al weken in de clinch ligt, en vertelde Trump dat hij "meer tijd aan het land en minder aan zijn bedrijven en luchtvaartmaatschappijen moet besteden. Je hoeft mij niet uit te leggen dat ik een gouverneur ben."

Trump: 'Waarom negeerde de WHO berichten uit Taiwan?'
Trump richtte zijn pijlen ook nog kort op de wereldgezondheidsorganisatie, die hij beschuldigt van het verspreiden van "desinformatie". Woensdagbesloot Trump al de financiering richting de WHO stop te zetten, omdat de WHO volgens hem niet objectief naar de situatie in China had gekeken en tegenstrijdige berichten had genegeerd.

Daar voegde hij vrijdagavond een punt van kritiek aan toe. "Waarom heeft de WHO mails van Taiwanese gezondheidsautoriteiten genegeerd die hen alarmeerden over het feit dat het virus van mens tot mens overgedragen kan worden?", vraagt Trump zich af, die tevens het verspreiden van "misinformatie" en het "gebrek aan actie" aanhaalt.

Het nieuws dat het coronavirus van mens op mens overgedragen kon worden kwam op 20 januari naar buiten, ruim een maand nadat de eerste besmettingen in China waren vastgesteld. Een dag later werd een eerste coronapatiënt in de VS gesignaleerd. Sindsdien liep het aantal op tot bijna 675.000.
 

UnCompress

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
9 dec 2005
Berichten
23.909
Waarderingsscore
3.457
Wat een duts. :roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

Trump suggereert injectie van desinfectiemiddel, artsen wijzen op gevaar
De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens zijn dagelijkse persconferentie over de pandemie gesuggereerd dat het coronavirus misschien wel gestopt kan worden door een desinfectiemiddel te injecteren. Artsen stellen in een reactie met klem dat dit gevaarlijk is.

Tijdens dezelfde bijeenkomst suggereerde Trump ook dat het bestralen van coronapatiënten met uv-licht het virus zou verdrijven. Deze uitspraak baseerde hij op resultaten van een overheidsonderzoek waaruit zou blijken dat zonlicht het virus verzwakt.

Hetzelfde onderzoek zou ook aantonen dat bleek het virus in speeksel kan doden. Ook alcohol zou een dergelijk effect kunnen hebben. Nadat een medewerker van een testteam van Trump deze bevindingen had gedeeld, suggereerde de president coronapatiënten met desinfectiemiddel te injecteren.

"Dat klink als een interessante test", stelde de president. "Ik ben geen dokter. Maar ik ben een persoon met een hele goede je-weet-wel", voegde Trump er al wijzend naar zijn voorhoofd aan toe.

Artsen en experts reageerden furieus op het advies
Verschillende artsen wezen via sociale media op de gevaren van Trumps suggesties, die in sommige gevallen dodelijke gevolgen kunnen hebben.

"De suggestie dat het slim zou zijn om welk schoonmaakmiddel dan ook in je lichaam te injecteren, is gevaarlijk en totaal onverantwoord", aldus een viroloog bij NBC News. "Dit soort methoden worden vaak gebruikt door mensen die zelfmoord willen plegen."

Een hoofdarts van het San Francisco General Hospital waarschuwde in gesprek met Bloomberg News dat alleen al het inademen van bleekdampen de luchtwegen en longen kan beschadigen.
 
  • Haha
Waarderingen: mat

UnCompress

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
9 dec 2005
Berichten
23.909
Waarderingsscore
3.457
Verkiezingsupdate: Trump zakt in de peilingen en moedigt 'rebellie' aan
Welkom bij deze wekelijkse update in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Met deze week: Trump verliest in de peilingen terrein aan Biden in belangrijke swingstaten en grijpt terug op een oude favoriet.

De Amerikaanse week begon met een demonstratie bij het Capitool van de staat Washington in Olympia op zondag. Zo'n tweeduizend betogers riepen op tot 'rebellie' als de Democratische gouverneur Jay Inslee het verbod op het verlaten van de woning (behalve voor boodschappen, medische hulp of een ommetje) niet opheft. Drie Republikeinse leden van het Huis van Afgevaardigden - Jim Walsh, Vicki Kraft en Robert Sutherland - traden op als spreker tijdens de demonstratie.

Washington werd zo de achtste staat waar werd gedemonstreerd tegen de plaatselijke lockdown, na Michigan, Ohio, North Carolina, Minnesota, Utah, Virginia en Kentucky. Soms kwamen daarbij enkele tientallen mensen opdagen en soms waren het er duizenden. Er staan ook in andere staten betogingen op de agenda.

President Donald Trump wekte eind vorige week opzien door zijn aanhangers op te roepen zich te "bevrijden" van de strenge maatregelen tegen het coronavirus die in hun staat gelden. "LIBERATE MINNESOTA!" schreef hij op Twitter, gevolgd door dezelfde aansporing voor Michigan. In een derde bericht voor Virginia verwees hij ook naar het recht om wapens te dragen. " Bevrijd Virginia en bevrijd uw geweldige Tweede Amendement. Dat wordt belegerd!"

Campagne in tijden van corona
Hoewel de pandemie de presidentsverkiezingen van de voorpagina's heeft verdrongen, gaat de campagne in crisistijd gewoon door. Trump sprak zijn steun uit voor demonstranten in staten met een Democratische gouverneur, maar liet zich niet horen over betogingen in staten waar een Republikein aan het roer staat, zoals Texas en Ohio.

Voor het uitbreken van de coronacrisis hadden Trump en zijn campagneteam één verkiezingsstrategie op het oog: de vruchten plukken van de uitstekend draaiende Amerikaanse economie. Die bodem is op spectaculaire wijze weggeslagen door COVID-19. Daar komt bovenop dat Amerikanen niet onverdeeld positief zijn over het optreden van de federale regering in de crisis.

Trump kreeg in 2016 niet de meeste stemmen, maar had zijn overwinning te danken aan de kiesmannen die hij won in een aantal belangrijke swingstaten, waar hij beter presteerde dan zijn landelijke gemiddelde. De beste route naar zijn herverkiezing in november loopt via diezelfde staten. Recente peilingen in Florida, Michigan, Pennsylvania en Wisconsin, die in 2016 heel nipt werden gewonnen door Trump, wekken de indruk dat de president langzaam terrein verliest aan Joe Biden.

Geen economie? Immigratie!
In de zoektocht naar een nieuwe verkiezingsstrategie grijpt Trump terug op de thema's die de harde kern van zijn achterban van energie voorzien. Dat doet hij niet alleen door aan te haken bij de sentimenten van betogers met rode Make America Great Again-petten bij de verschillende staatsparlementen, hij valt ook terug op een oude favoriet: immigratie.

De president kondigde maandag aan dat hij alle migratie naar de VS tijdelijk zal stopzetten, in eerste instantie voor zestig dagen. Hij voegde woensdag de daad bij het woord. "Om onze geweldige Amerikaanse werkenden te beschermen, heb ik zojuist een decreet ondertekend dat migratie naar de VS tijdelijk opschort. Dit zal ervoor zorgen dat Amerikaanse werklozen van alle achtergronden vooraan in de rij voor banen staan, zodra onze economie weer draait", zei hij tijdens een persconferentie. Ook zou de maatregel de verspreiding van het coronavirus beperken en de druk op de gezondheidszorg verlichten.

Medische deskundigen trekken dat laatste in twijfel, omdat de VS momenteel al met afstand de grootste coronabrandhaard wereldwijd is. Andere critici wijzen erop dat immigratie onder de huidige maatregelen al zo goed als onmogelijk is. Het verbod is symboolpolitiek, zeggen zij.

Biden zoekt geld én een vicepresident
Trump mag zich dan in een lastige positie bevinden, aan Democratische zijde heerst geen onverdeelde feeststemming. De Democraten scharen zich nu achter één kandidaat, maar die blijft moeite hebben om zich tijdens de huidige crisis in de kijker te spelen.

De fondsenwervers van de Biden-campagne en de partij hebben ook aardig wat werk te doen. Biden begon april met 57,2 miljoen dollar in zijn oorlogskist, terwijl president Trump 244 miljoen dollar tot zijn beschikking heeft.

Ondertussen wacht iedereen vol ongeduld tot Biden een knoop doorhakt: wie wordt zijn running mate? Biden heeft alleen toegezegd dat hij een vrouw naast zich zal hebben en laat zich niet opjagen. "We beginnen het proces pas net", zei hij maandag tegen CBS. "We zullen spoedig het comité aanstellen dat dit gaat bekijken en door de achtergronden van de verschillende mogelijke kandidaten. Dat komt pas net op gang."

De speculaties over die kandidaten zijn niet van de lucht, en één naam sprong deze week meteen in het oog: Michelle Obama. "Ik zou geen seconde twijfelen", zei Biden maandag. "Ze is briljant en ze kent de kneepjes van het vak. Ze is een heel fijne vrouw. De Obama's zijn goede vrienden. Maar ik denk dat ze geen enkel verlangen heeft opnieuw in de buurt van het Witte Huis te wonen."

Oud-adviseurs en andere bekenden van de voormalige first lady lieten weten dat Biden er volgens hen niet naast zit: ze zou de baan absoluut niet willen.
 

UnCompress

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
9 dec 2005
Berichten
23.909
Waarderingsscore
3.457
Jim Jones zou trots zijn :roflol:
Trump zijn sekte beslaat de helft van de vs en nog wat aanhang buiten de vs.
Maakt niet uit wat hij zegt, alles is geweldig aan die man volgens hen. :roflol:
 

johnyjordaan

Colossal Veteran
Lid geworden
23 dec 2012
Berichten
15.271
Waarderingsscore
7.387
Lengte
1m64
Massa
74kg
Trump zijn sekte beslaat de helft van de vs en nog wat aanhang buiten de vs.
Maakt niet uit wat hij zegt, alles is geweldig aan die man volgens hen. :roflol:
was met obama de mooiprater nog erger,dat was pas een cult leider. Maar buiten mooi praten ook niet veel verwezenlijkt. Wel een paar oorlogen gestart samen met Hillary. Uiteraard om olie. But hey its Obama.
 

RonReves

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
20 nov 2019
Berichten
2.559
Waarderingsscore
2.320
Lengte
1m87
Massa
96kg
Vetpercentage
18%
Zijn vrouw is 50 geworden. Ik zou haar wel doen. Naja, Stormy zou ik ook gewoon doen.
 

UnCompress

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
9 dec 2005
Berichten
23.909
Waarderingsscore
3.457
Trump was vandaag huilie huilie. Geen persconferenties meer omdat iedereen me uitlacht. :sad:

Trump ziet af van persconferentie over coronavirus
De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteravond geen persconferentie gegeven. Sinds de start van de coronacrisis houdt hij dagelijks een persconferentie. Op Twitter laat Trump weten dat de dagelijkse bijeenkomsten zijn tijd niet waard zijn vanwege de kritiek die hij krijgt.

Trump zei vorige week onder meer dat de injectie van desinfecterende middelen COVID-19 mogelijk kan bestrijden. Medische deskundigen raden dat nadrukkelijk af.
 

apfelstrudel

Colossal Veteran
+10 jaar member
Lid geworden
15 nov 2008
Berichten
14.414
Waarderingsscore
11.776
Lengte
1m86
Massa
96kg
Vetpercentage
20%
Uncompress, you're fake news.


Interestingly, he never mentioned Lysol, Dettol, Chlorox or bleach yet the media, companies and individuals were quick to jump to conclusions and condemn the poor stressed head of state. ( we too included …and yes we do owe him an apology and we think it’s not fair for any media to publicly tear anyone down except when they are truly wrong.)Stable genius
 
Laatst bewerkt:

UnCompress

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
9 dec 2005
Berichten
23.909
Waarderingsscore
3.457
Ahh ok niks aan de hand dan. :roflol:
 

Mentat

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
19 jan 2015
Berichten
6.275
Waarderingsscore
6.119
Lengte
1m83
Uncompress, you're fake news.


Interestingly, he never mentioned Lysol, Dettol, Chlorox or bleach yet the media, companies and individuals were quick to jump to conclusions and condemn the poor stressed head of state. ( we too included …and yes we do owe him an apology and we think it’s not fair for any media to publicly tear anyone down except when they are truly wrong.)Stable genius

Ik weet nooit wie erger is Trump of de rest, ik ben altijd bang dat ze elkaar aanjagen.
 

UnCompress

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
9 dec 2005
Berichten
23.909
Waarderingsscore
3.457
Als je niet weet wie erger is dan is het eenvoudiger dat een persoon verdwijnt ipv de rest. :lol:
 

Schneider

Humongous Ruler
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
4 jul 2005
Berichten
58.812
Waarderingsscore
24.585
1588026149125.png
 

Schneider

Humongous Ruler
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
4 jul 2005
Berichten
58.812
Waarderingsscore
24.585
Do you know why Chelsea Clinton is so ugly?

Because Janet Reno is her father.
 

Mentat

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
19 jan 2015
Berichten
6.275
Waarderingsscore
6.119
Lengte
1m83
Wie is die Hillary en Obama waar jullie het toch steeds over hebben. Ouwe koeien man.
Hillary heeft gezorgd dat Trump president is en haar schaduw hangt zo boven de DNC dat ze er ook voor wel voor zal zorgen dat hij president blijft. Ze zal er eens mee kunnen beginnen zelf niet steeds de media op te zoeken over de vorige verkiezingen of de huidige president.

Bovendien heeft de DNC door de enorme ruk naar links nu als kandidaat een dementerende seniele aanrander. Bij deze man zijn er itt Kavenaugh of Trump daadwerkelijk aanwijzingen, maar dan vindt de NYT het vooral nodig om het over smaad te hebben.

Trump kan alleen verliezen door een somber economisch beeld door Corona.

Maar goed, dit soort posts horen meer in het VS-topic, dus ik ga weer lekker daarheen.
 

UnCompress

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
9 dec 2005
Berichten
23.909
Waarderingsscore
3.457
Trump is president geworden met minder stemmen dan Hillary. Dat soort dingen kunnen alleen in de vs.

Het gaat er wellicht moeilijk in bij jullie maar als Trump verliest dan zou dat het gevolg zijn van zijn eigen handelen. Hij mag wel sluw zijn en macht hebben maar de man heeft werkelijk een laag iq.

Hier ga je inderdaad weinig positieve berichten lezen over Trump dus beter dat je daar de man de hemel in kan prijzen.
 

Sterling

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
18 jun 2014
Berichten
2.831
Waarderingsscore
1.991
Lengte
1m78
Massa
87kg
Hoe kan je zo’n triest bestaan hebben dat je zo’n 4 jaar na de verkiezingen nogsteeds dagelijks jankend en schreeuwend moet verkondigen dat de verkeerde persoon president is geworden en dat het allemaal onterecht is. Hoe kan je dagelijks zoveel tijd hebben om allerlei bronnen af te gaan om weer zijn volgende foutje te vinden.
Echt waar, ik zou medelijden met je hebben, ware het niet dat dit waarschijnlijk het enige is wat je op de been houdt. Een doel in het leven, een roeping. Iedereen moet en zal weten wie er goed en slecht is in deze wereld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Naar boven