XXL Nutrition

Sticky Tweede Kamer/ NL Politiek (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

OP
A

Ano_040123

Massive Warrior
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
23.439
Karma
21.164
PvdA'er doet realistisch

PvdA-wethouder: ‘Het gaat mis met de inburgering in Nederland’
'Ze hebben geen idee wat onze normen en waarden zijn'


Het gaat mis met de inburgering in Nederland. Dat zegt integratiewethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) van Den Haag donderdag in het AD. “Ik zie om me heen dat nieuwe Hagenaars de taal niet kennen. Dat ze geen idee hebben van hoe de samenleving in elkaar steekt, van wat onze normen en waarden zijn.”

Als nieuwelingen in zijn stad het Nederlanderschap aanvaarden door een eed of belofte uit te spreken, staat hij vaak met zijn oren te klapperen: “Elke keer moet ik heel veel geduld hebben. Het gaat woord voor woord. Anders lukt het gewoon niet. En dan nog moet de eed vaak over. Zeggen ze: zo waarlijk helpe mij god allemachtig”.

“Er moet ingegrepen worden. Het oude inburgeringsbeleid moet terugkomen, want het huidige is failliet”, zegt de wethouder. “Als ik zie wat er is afgebroken, bekruipt me één gevoel: Rita Verdonk, wat mis ik je. Ze heeft een stevig inburgeringsbeleid neergezet met taalcursussen en maatschappelijke vorming. En ze heeft de uitvoering en de controle bij de gemeenten gelegd.”

Baldewsingh gaat met andere gemeenten bij het Rijk lobbyen voor een terugkeer naar het beleid waarin de gemeenten de inburgering regelden.

Nieuwkomers moeten sinds 2013 zelf hun inburgering regelen en betalen. Dat werkt niet, zegt Baldewsingh. Zijn oproep komt daags voor de tiende landelijke Naturalisatiedag, waarbij koning Willem-Alexander ook aanwezig is. De wethouder verwelkomt dan tientallen nieuwe Nederlanders.
 

bascross

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
2 sep 2005
Berichten
18.072
Karma
2.873
Lengte
1m97
Massa
108kg
Vetpercentage
14%
Als de Kamervoorzitter al geen fatsoenlijk Nederlands kan spreken, dan kan je van de rest ook niet veel verwachten.
 

Vieze jij

Huge Freak
Lid geworden
3 okt 2012
Berichten
7.073
Karma
9.796
Lengte
1m92
Massa
130kg
Vetpercentage
14%
Lol, een pedofiel krijgt nog minder negatieve reacties op zijn

Facebook dan onze nationale flapdrol Rutte
 
Laatst bewerkt:
OP
A

Ano_040123

Massive Warrior
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
23.439
Karma
21.164
Sinds 1945 heeft de PvdA in 13 kabinetten gezeten, de VVD in 17.
Tot heden 14.550 dgn voor PvdA, 15.397 dgn voor VVD.
De PvdA is wel dominanter geweest volgens mij, meer premiers en meer zetels?

CDA verslaat beiden, wanneer je de partijen voor de fusie meeneemt (ARP, CHU en KVP).
 
Laatst bewerkt:

Hermann Ehrhardt

Bund Wiking
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
58.621
Karma
21.787
Zal me niks verbazen als de vrijer van Jan Slagter het gaat overnemen nog voor de 2de Kamer verkiezingen.
 
OP
A

Ano_040123

Massive Warrior
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
23.439
Karma
21.164

Mark-Rutte-1-611x328.jpg

Mark Rutte (VVD) legt in 7 minuten en 12 seconden uit waarom Nederlands Nee een Europees Ja werd


 
Laatst bewerkt:
OP
A

Ano_040123

Massive Warrior
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
23.439
Karma
21.164
GroenLinks draait: Steunt Oekraïnedeal Mark Rutte
Partij zei donderdag nog tegen ratificatie te zijn - Update: Partij schrapt gelijk bindend referendum uit programma


GroenLinks steunt het het antwoord dat het kabinet voorstelt op het Oekraïne-referendum. Dat is goed nieuws voor het kabinet, dat op zoek is naar een meerderheid in de Tweede en vooral de Eerste Kamer.

De leden van de partij gaven de vertegenwoordigers in beide Kamers zaterdag op het verkiezingscongres opdracht vóór goedkeuring van het samenwerkingsverdrag met Oekraïne te stemmen, ook al is dat in het referendum van afgelopen voorjaar afgewezen. Met de bijlage bij het verdrag die premier Mark Rutte in Brussel heeft afgesproken is voldoende aan de bezwaren van de tegenstemmers tegemoet gekomen, vindt het congres.

Ook met de verwachte hulp van D66 heeft het kabinet in de Eerste Kamer nog geen meerderheid voor de goedkeuringswet. Met de steun van GroenLinks is zo’n meerderheid weer een stap dichterbij.

GroenLinks Tweede Kamerlid Rik Grashoff zei donderdag nog: “De fractie van GroenLinks vindt dat de verklaring die Rutte in Brussel heeft onderhandeld onvoldoende recht doet aan de uitslag van het referendum. De uitslag was nee, dan is het moeilijk uit te leggen dat het verdrag toch gewoon doorgaat met een aanvullende verklaring. Een verklaring die niet mede ondertekend wordt door Oekraïne zelf. We zijn altijd inhoudelijk voorstander geweest van Europese samenwerking met Oekraïne, desondanks vinden we niet dat Nederland na het referendum het Oekraïne-verdrag op deze manier alsnog zou moeten ratificeren. Investeren in samenwerking met Oekraïne moet en kan ook op andere manieren plaatsvinden.”

Zowel de Senaats- als de Tweede Kamerfractie vroeg de leden tevergeefs om hen niet op te dragen met het kabinetsvoorstel in te stemmen. Dat zij toch anders besloten is wel prima te begrijpen, zegt diezelfde Grashoff zaterdag tegen het ANP: “Het was ook voor ons een afweging die beide kanten kon uitvallen. Volg je je inhoudelijke oordeel over het verdrag of de uitslag van het referendum? We volgen nu natuurlijk gewoon de uitspraak van het congres.”


Lodewijk Asscher (PvdA): ‘Nederland heeft geen Marokkanenprobleem’
'Alleen een criminaliteitsprobleem'


Nederland heeft een criminaliteitsprobleem, geen Marokkanen-probleem. Dat zegt PvdA-leider Lodewijk Asscherzaterdag in een interview met het AD.

Wel is er volgens hem een specifiek probleem zolang Marokkaanse Nederlanders zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit. Maar “door de hele groep schuldig te verklaren doen we onrecht aan al die jongeren die hun best doen en er niet tussenkomen”, aldus de minister van Sociale Zaken. “Daarom ben ik extra fel op de Marokkaanse criminele asielzoekers die de boel in Ter Apel op stelten zetten. Zij verpesten het voor de Nederlandse Marokkanen. Zij moeten zo snel mogelijk het land uit.”

Op de opmerking dat Marokko nauwelijks onderdanen terugneemt antwoordt Asscher in het AD: “We zullen Marokko zover moeten krijgen dat ze meer mensen terugnemen. Als het moet, ga ik er morgen heen.”

Als het aan de nieuwe kopman van de PvdA ligt zal Nederland altijd klaarstaan voor slachtoffers van oorlog en geweld. “Maar daar hoort ook bij dat we heel streng zijn tegen degenen die misbruik maken van onze asielprocedure.”
 
OP
A

Ano_040123

Massive Warrior
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
23.439
Karma
21.164
INGEZONDEN - Nederland Deugland anno 2016
bestevaer100.png


Hoewel amper terug te vinden in de nieuwsberichten van de afgelopen tijd, wordt Nederland nog steeds overspoeld met 'vluchtelingen'. En dit zijn alleen nog maar de legale illegalen. Maar dan nu ook vooral vanuit Marokko. Asociaal tuig dat op zoek is naar meer meer meer economische rijkdom. Ze randen vrouwen aan of verkrachten ze, weigeren voor een buskaartje te betalen en zetten hele regio's op stelten met hun criminele activiteiten en onaangepaste gedrag. Na een aanranding worden ze voor straf uit een club of discotheek gezet, om zwartrijden (mag dat woord nog wel?) en geweld tegen de chauffeur of medepassagiers te voorkomen deelt de politie preventief buskaartjes uit. Dat die gasten briefjes van 500 eurie op zak hebben ontgaat de goegemeente. Dat de meeste hardwerkende Nederlanders die dingen soms zelfs nog nooit gezien hebben, laat staan in hun broekzak bij zich dragen? Ach, detail. Maar goed. Terug naar de zieligheidsindustrie.

200 meter op een gammel rubberbootje en hele vloten vol deugende gutmenschen komen je terstond redden van een lange dobber richting Griekenland of Italië en varen je eigenhandig naar het vrije westen. Onderweg mieter je je paspoort nog even overboord, want dan is de kans van slagen op een succesvol verblijf in Europa een stuk gegarandeerder. Op naar Nederland. En dan kom je hier aan. Per luxevervoer ga je naar een of andere opvanglocatie. Ja, die moet je dan wel delen met meerdere mensen, maar je krijgt een eigen kamer, al dan niet met je familie, een warm en zacht bed, schone lakens, 24/7 een dure bewaker, luxe catering, vermaak, gratis uitjes en natuurlijk alle medische zorg die je je maar wensen kunt. En natuurlijk niet te vergeten de 4G wifi van KPN. 4319,- voor 10 dagen voor 85-100 asieleisers. Alles per direct, gratis en ongelimiteerd en inclusief fietsen. De Nederlandse wet zegt dat statushouders binnen 14 weken na het verkrijgen van een al dan niet tijdelijke verblijfsstatus een sociale huurwoning moeten krijgen. Twee weken om je bij een gemeente in de maag te splitsen en 12 om een huis te vinden. Velen krijgen soms al in de eerste 10 dagen in NL bijvoorbeeld een kunstgebit/bril/gehoorapparaat aangemeten. Wat zeg ik? Soms zoeken ze ze zelfs uit op basis van medische hulpvragen. Dan gaan we ze per vliegtuig halen om ze hier de duurste behandelingen te geven (medische urgentie). En dan ben je een beetje gesetteld en dan wil je meer. Oplossing: meer gratis opleidingen voor zielige dobberdrommels.

En dan die stomme Hollanders. Bij het zien van zoveel goedheid zwelt de hele elitaire grachtengordel op van gepaste trots ivm zoveel deugdzaamheid. De rest van Nederland schaart zich daarachter, krabt zich nog eens achter de oren of stemt moedeloos dan wel fanatiek PVV. Het gezin als hoeksteen van de samenleving klinkt mooi, maar in de praktijk is het nauwelijks haalbaar. Om het hoofd boven water te houden hebben de meeste gezinnen niet meer dan 1 of 2 kinderen en vaak werken papa en mama allebei. We moeten immers eten en de huur/hypotheek moet betaald worden. Steeds hoger wordende zorgkosten, terwijl er steeds minder vergoed wordt. Je komt met pijn en moeite in de bijstand en wie denkt dat dat fijn je hand ophouden is voor gratis geld, die mag het van mij eens zelf proberen. Gemiddeld 10 jaar wachten op een fatsoenlijke sociale huurwoning is geen uitzondering meer. Gemeenten roepen vaak dat het korter is (A'foort bijv 5 jaar en een paar mnd.) maar klopt dat wel? Ja, op papier wel. Ze rekenen namelijk de statushouders mee die binnen 12 weken na aanmelding een sociale woning moeten krijgen. Zo kom ik ook wel op 5 jaar uit. Trek die statushouders er vanaf en de getallen zijn in eens een stuk minder florissant. Maar goed, waar was ik... Oh ja: en natuurlijk betaal je ervoor om op de wachtlijst te mogen staan. Vergeet je een rondje te betalen? Helaas pindakaas, dan begin je weer opnieuw. Je kunt je pas inschrijven als je 18 bent. In veel steden wacht je al een jaar of acht voor een klein appartementje.

Dan ben je dus 18. Je schrijft je in voor een woning. Je betaalt ervoor en je wacht ongeduldig op een eigen stekkie en meer vrijheid. Je bent net klaar met het voortgezet onderwijs en je wilt een studie gaan volgen om een goede baan te gaan vinden tussen al die tandartsen, apothekers, microbiologen en raketwerpgeleerden uit Aleppo en 'omstreken'. Papa en/of mama werken wel hard, maar de belasting is hoog, want al die zielige mensen moeten opgevangen worden, Brussel moet ook eten en Griekenland, Oekraïne, Afrika en Turkije willen ook wel wat. Je moet dus een lening aangaan om te kunnen studeren. Een lening moet je afbetalen en deze zou voortaan BKR geregistreerd moeten gaan worden. Een huis kopen is dus geen optie, want hypotheek & BKR-registratie gaan niet samen. En stel nou dat je vader en/of moeder een uitkering hebben. Beperkt WW. Liefst geen ZW, want dat kost teveel geld. Dat wordt dus de bijstand. Dan ben je 18, moet je geld lenen om een goede opleiding te kunnen volgen, moet je ondertussen ook geld gaan verdienen om je zorgkosten, kleding, gsm etc te kunnen betalen. Maar dan worden je vader en/of moeder gekort op hun inkomen wegens jouw inkomen. Feitelijk zou je dan na je 18de je ouders moeten onderhouden als zij om wat voor reden dan ook niet kunnen werken. Ze zullen maar chronisch ziek zijn.. Je kunt niet op jezelf, want je staat nog niet lang genoeg ingeschreven voor een sociale huurwoning en kopen was al geen optie. Je begint dus hoe dan ook met een achterstand en niet zo zuinig ook. Geen eigen huis, hele dure zorg en een mega studieschuld. Je tanden en je ogen vallen niet meer onder je basisverzekering. Ook fysiotherapie is lastig. Voor steeds meer medicijnen betaal je een eigen bijdrage, niet te verwarren met eigen risico, wat wettelijk bepaald is en ook steeds hoger wordt.

Ziet u het contrast al? Onze ouderen liggen dagenlang in hun eigen stront terwijl aan de overkant van de straat hele kuddes vrijwilligers, ambtenaren en zorgverleners staan te wachten op de volgende bus Nieuwe Nederlanders. Niet zelden moeten verzorgingshuizen voor bejaarden sluiten wegens gebrek aan financiën of veranderde wetgeving en worden deze leegstaande panden later gebruikt als AZC. Kinderen die te maken hebben met jeugdzorg worden sneller uit huis geplaatst, want het inschakelen van de juiste hulp is te duur. Bij een gedwongen UHP komen de kosten (deels) bij justitie te liggen. Vooral als het gaat om een gesloten plaatsing. Ambtenaren moeten na een 6-daagse cursus beslissingen gaan nemen waar een gespecialiseerde arts jarenlang voor gestudeerd heeft, een eed voor heeft afgelegd en BIG-geregistreerd is, zodat een tuchtcommissie kan oordelen wanneer iets mis gaat.

En dan zijn al die mensen hier. Ze voelen zich in de eerste plaats Marokkaan/ Turk/ Afghaan/ Syriër/ Eritreër/ etc. en heel misschien daarna eens Nederlander (afhankelijk van wat er te halen valt). Zelfs na meerdere generaties komt het gevoel een Nederlander te zijn pas achteraan. En dan krijg je dus mensen als Sylvana Simons, Quinsy Gario, Tunahan Kuzu of Selcuk Öztürk. Alle oerHollandsche Nederlanders worden via het onderwijs opgeleid tot racisten. Joden zijn vies, homo zijn is een enge ziekte, Zwarte Piet is racisme, Hollandse helden zijn monsters en Geert Wilders moet dood. Oh ja, en zijn achterban verdient ook TBS. Walgelijke uitspraken, maar tot aan de veroordeling van Geert Wilders dacht ik wel dat dat gezegd mocht worden. En het gekke is: dat mag ook nog steeds. Alleen Geert Wilders en die hele zaal in Den Haag zijn strafbaar. Geen idee hoe dat strafrechtelijk zit met het veroordelen van een hele zaal mensen waarvan niemand verder is aangeklaagd, maar dat zal ook wel aan mij liggen.

Nederland is nu officieel een bananenrepubliek. We kunnen ons meten met landen als Turkije, Cuba en Rusland. Neder-Korea aan Zee. Ik had van de week iemand te gast bij mij thuis. Hij was een Marokkaanse Nederlander. Of een Nederlandse Marokkaan, zo u wilt. Hij was van mening dat je niet "zomaar alles mag vinden". FOUT! Ik voelde wijlen mijn opa en oma zich omdraaien in hun graf. Zij vochten voor de vrijheid van ons Nederland (foto Theetuin Het Witte Paard te Hilversum, deze was van mijn grootouders. Dit was een succesvol onderduikadres tijdens WOII). Zij stonden aan de goede kant van de geschiedenis.

En hoe meer ik zie, lees en hoor ben ik er meer van overtuigd: wij staan ook aan de goede kant van de geschiedenis. U bent geen facist, racist, xenofoob of anderszins een eng mens als u kiest voor een alternatief op de partijen die ons land al decennia lang in de uitverkoop doen aan Brussel. U bent een realist, geen opportunist of populist. Uit de ervaringen van de afgelopen 30 jaar ziet u welke problemen reeds spelen en welke zich aan het ontwikkelen zijn. U kiest voor duidelijkheid, democratie, daadkracht, vrijheid en veiligheid. Voor uzelf, uw kleinkinderen, achterkleinkinderen etc. Dus weet wat u stemt in maart.

Ik sluit af met mijn meest favoriete quote, ooit gesproken door Michiel Adriaanszoon de Ruyter en misschien wel het allerbelangrijkst om ons te blijven herinneren: "Indien 't hier in 't Vaderland zoo gelegen is, dat men de waarheid niet mag spreken, zoo ist er ellendig gesteld. Nochtans zal ik die spreeken, zoo lang als myne oogen open staan."

- Tamara Wulffelé
 
OP
A

Ano_040123

Massive Warrior
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
23.439
Karma
21.164

[Afbeelding niet meer beschikbaar]

Hey. En wij maar denken dat na het befaamde etentje met wijlen prof. Jansen en nadat Greets wrakingsrechter Frans Bauduin in 2010 een dubbelspion voor de Marokkaanse inlichtingendienst bleek, 's lands rechtsprekende macht zichzelf wel weer voldoende had gepersifleerd. Maar nee. Aldaar denkt men dat het nog steeds de 19e eeuw is en je als een ware communist dingen uit de realiteit kunt gummen. Schaamteloos, zonder dat het volk het door heeft, en zonder dat dit het vertrouwen in de rechtelijke macht nog verder erodeert. [Link niet meer beschikbaar] (@), baas van het OM en daarmee toch heus wel een beetje de scherprechter van dossier Wilders, doet het het gewoon. Kan allemaal maar hier achter de dijken.

[Afbeelding niet meer beschikbaar]
 

TheUnknownKnown

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
4.745
Karma
266
Ik heb tot op heden in mijn leven landelijk alleen maar PVV/Groep Wilders gestemd en nu ook weer.

Kort gezegd heeft NL een harde ingreep nodig op een aantal elementen in de samenleving, maatschappij om er zorg voor te dragen dat de balans terugkomt op diezelfde elementen.

Het is geen opper briljante partij maar ik kijk naar de grote lijnen en die gaan het meest helpen voor een betere toekomst. Zachte heelmeesters (VVD regeren met iedereen als ze maar kunnen regeren ten koste van eigen agenda) of zelf verkeerde heelmeesters (Pvda, slinks is bron van vele onbalans in de maatschappij) gaan niks structureel verbeteren.
 
OP
A

Ano_040123

Massive Warrior
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
23.439
Karma
21.164
Kort gezegd heeft NL een harde ingreep nodig op een aantal elementen in de samenleving, maatschappij om er zorg voor te dragen dat de balans terugkomt op diezelfde elementen.
Zo denk ik er grof gezegd ook over. Nog niet eerder op Wilders gestemd maar denk er wel over. We leven in een land met een meerpartijenbestel, dus hoofddoekjesbelasting en andere onrealistische punten kunnen dan van tafel en ingeruild worden. Redenen om eventueel op Wilders te stemmen; zie onderstaande alinea 2 & 4.

Even een post in een ander topic tijdje terug;

Oneens. Wilders is echt van een ander kaliber dan J-M Le Pen. Wilders is min of meer een zegen voor de NL politiek. Hij toont hypocrisie aan bij tegenstanders die de inhoud ontvluchten, trekt kiezers aan die anders niet stemmen en is wars van politiek correct geneuzel. En in plaats van telkens te praten over de toon van het debat, ingaan op de inhoud.

In het programma van Wilders zit iets waar anderen zich niet (meer) over durven uit te spreken; de immigratiestop. Wanneer je problemen in het onderwijs, de gezondheidszorg, integratie en alle andere kwesties waar ze al decennia over vallen echt wilt aanpakken heb je rust in de tent nodig (bijvoorbeeld om sociale eenheid te bevorderen). Dat Straatsburg dan lastig gaat doen moet maar, volgens veel kiezers. Dit is tevens iets dat de SP in de jaren '90 ook riep, maar is in de vergetelheid geraakt.

Wanneer je dubbele nationaliteit hebt en bij herhaling in de fout treedt; wegwezen. Wat dacht je dat er in Amerika met je gebeurde? Australie?Zwitserland? Er zijn er meer maar deze schieten mij zo 123 binnen. Wanneer uitzetting tot beleid gemaakt wordt moet je eens zien hoe 'ze' daarop reageren, zijn ze als de dood voor. Het heeft veel te lang geduurd voor men in NL de dingen bij de naam ging benoemen, zowel goede als slechte dingen. Het probleem met o.a. Marokkanen is decennia lang weggemoffeld.

Op Wilders stemmen doe je niet vanwege het verbod op de koran of een hoofddoekjesbelasting (al denkt Sarkozy daar hetzelfde over). Als je het niet weet kan je prima uit compassie op Wilders stemmen, omdat hij al 12 jaar dag en nacht bewaakt moet worden vanwege zijn overtuiging (heeft nooit opgeroepen tot geweld) en zijn prive leven moet inleveren. Uit rancune kan je ook op hem stemmen. Dan maar die zgn. boze witte man.
De linkse kerk komt dan weer met paradepaardje 'onderbuik' aanzetten maar als je kijkt naar de gescnhiedenis is de onderbuik in NL van oudsher altijd links geweest (kapitalisten enz enz). Toen kon het prima, nu niet omdat die plotseling 'rechts' zou zijn. Wanneer je uit rancune stemt waardoor Wilders een significante rol kan gaan spelen zullen de gevestigde partijen standpunten overnemen, gedeeltelijk of helemaal. Dan is het volledig gelegitimeerd wat mij betreft en zou de grootste verdienste kunnen zijn van Wilders. Dit zie je al gebeuren als je de afgelopen 10 jaar bekijkt.
 
Laatst bewerkt:
OP
A

Ano_040123

Massive Warrior
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
23.439
Karma
21.164
Oekraïnedebat – Mark Rutte heeft zijn meerderheid in Tweede- én Eerste Kamer
Met dank aan D66, GroenLinks en het CDA


“Er is verraad gepleegd.” Dat zei PVV-woordvoerder Harm Beertema tijdens het debat over het associatieverdrag met Oekraïne dinsdagavond. Vervolgens diende de PVV’er een eerder aangekondigde motie van wantrouwen in. Beertema noemde Rutte “Een nuttige idioot om het radicaal experiment dat de EU is in stand te houden.” De PVV’er wilde de motie van wantrouwen gelijk in stemming brengen. Beertema werd hierin gesteund door Jacques Monasch en VNL-woordvoerder Louis Bontes. De rest van de Kamer wachtte eerst het vervolg van het debat af. Hoe dan ook: Rutte heeft zijn meerderheid in beide Kamers voor ratificatie van het Associatieverdrag met Oekraïne bleek aan het eind van de avond. De coalitie en D66 en GroenLinks zijn voor, de rest van de oppositie is tegen, waaronder ook ChristenUnie en SGP. In de Eerste Kamer is het CDA om.

Update 22.23 – De PVV motie van wantrouwen tegen minister-president Rutte werd gesteund door 50PLUS, SP, Partij voor de Dieren, VNL en Jacques Monasch en werd dus verworpen.


Update 22.06 – De NOS meldt dinsdagavond dat er in de Eerste Kamer nu een meerderheid is voor ratificatie dankzij het CDA. Omdat in de senaat pas na de verkiezingen over het verdrag gestemd wordt is op dat moment eenheid in de partij van de christen-democraten niet meer nodig. In de Tweede Kamer is het CDA tegen ratificering van het verdrag. Dit weekeinde werd bekend dat GroenLinks is gedraaid in het dossier: de partij is nu ook voor ratificatie.
 
Naar boven