MuscleMeat

Wat betekent "Protein (as-is)" ?

Bezoekers in dit topic

als je goed in engels ben heb ik misschien het antwoord voor je..

[Link niet meer beschikbaar]
 
komt er op neer dat elk gedroogd product iets van water bevat
dry basis = als je dat water zou laten verdampen
dus eigenlijk is het een truukje van de producent om het eiwitpercentage hoger uit te laten vallen
 
Hallo,

misschien een domme vraag maar op de Nutritional Information van Soja eiwit isolaat staan 2 verschillende voedingswaarden op van eiwitten;

Protein (dry basis): 27.8g

en

Protein (as-is): 26.4g

Wat betekent "as-is" ?

http://www.myprotein.com/uk/products/soy_protein_isolate

Ik denk dat het product niet helemaal droog is zoals als het vers uit de verwarmingstrommel komt in de fabriek (27.8 g), maar omdat het in de praktijk altijd wel iets van vocht vast houdt (laat de pot maar eens open staan) is er a;ltijd wat vocht in het mengsel, waardoor het aantal gram proteine per 100 gram relatief iets terug loopt (26.4).

Denk ik.
 
Mijn Engels is niet zo goed, kan je even samenvatten?

Dat is dus ook mijn probleem.. anders had ik het wel samengevat voor je, maar misschien is er iemand die dit leest die wel goed Engels kan en die het samen kan vatten voor je.
 
Wat ik ervan begrip is dat 90% protein "as is" betekend dat het van het totaalgewicht is (zonder het vocht wat ook nog in het mengsel zit).
De site geeft zelf het voorbeeld van een poeder waar 5% water bij zit.
Sommige producenten vermelden dan 90% eiwit, terwijl die slaat op de 95% droge inhoud.
In feite komt het eiwitgehalte van het geheel dan neer op slechts zo'n 86%.

Simpelweg: De 27.8g eiwit is van droge stof, de 26.4g is in het totaal.
 
Back
Naar boven