AndroidHealthClinic

Welke aminozuren bestellen?

Dan begrijp jij niet alle werkzame stoffen :o
Maar hij heeft gelijk. En in essentie valt er weinig te begrijpen aan 3 aminozuren. Enige wat rest is of erin zit wat er op het potje staat, maar dat is een andere discussie, die notabene net zo hard van toepassing kan zijn op duurdere merken.
 
Een aminozuur heeft geen kwalitatieve waarde. Elke aminozuur is gelijk, ongeacht zijn bron. De kwaliteit van eiwitten wordt bepaald door zijn aminozuur profiel. Het relatief laag voorkomen van aminozuur leucine bv tov de behoefte maakt een bepaald product inferieur. Maar leucine van merk X en Y zijn hetzelfde. De vulstoffen eventueel, die kunnen een verschil maken. Zoals chinese bedrijven die met dierenharen hun producten opvullen. Maar of dat werkelijk schadelijk is: dunno.
De zuiverheid en opname kan wel degelijk verschil maken, evenals bepaalde toevoegingen. Zo zorgt bijvoorbeeld koffieboonextract niet voor cafeïne, maar voor een kleine insulinepiek waardoor het beter wordt opgenomen, zonder dat je suiker/koolhydraten eraan toevoegt

Maarja, hier op DBB is een koolhydraat natuurlijk ook gewoon een koolhydraat, ongeacht of die uit druivensuiker of uit zilvervliesrijst komt
 
De zuiverheid en opname kan wel degelijk verschil maken, evenals bepaalde toevoegingen. Zo zorgt bijvoorbeeld koffieboonextract niet voor cafeïne, maar voor een kleine insulinepiek waardoor het beter wordt opgenomen, zonder dat je suiker/koolhydraten eraan toevoegt
Welke onzuiverheden verwacht jij bij een BCAA product, en welke toevoegingen zouden volgens jou dan de absorptie verbeteren? Als er iets rete goed wordt opgenomen vanuit het GI zijn het wel kant-en-klare BCAAs.

Maarja, hier op DBB is een koolhydraat natuurlijk ook gewoon een koolhydraat, ongeacht of die uit druivensuiker of uit zilvervliesrijst komt
Dat is iets heel anders; mono-, di-, oli- en polysachariden maken wel degelijk verschil, als ook hun chemische structuur (zie bijv. HDP om een extreme te pakken). Er zijn daadwerkelijke chemische verschillen, dit ontbreekt bij BCAAs tussen verscheidene merken, BCAAs ZIJN BCAAs. Daarnaast uiteraard de bijkomende micronutrienten die uit natuurlijke bronnen er vaak bij zitten bij koolhydraten.

Een betere analogie zou zijn dat de glucose van merk A beter is dan de glucose van merk B, want daar komt dit feitelijk op neer.
 
Laatst bewerkt:
Hier is een discussie over het belang van de zuiverheid van de aminozuren:
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=147518883

Dat je niet te veel zware metalen of restjes van de oplosmiddelen van het productieproces binnen wilt krijgen lijkt me duidelijk. Ik denk alleen niet dat er studies zijn die naar een mogelijk verband tussen zuiverheid en opname hebben gekeken.
 
Terug
Naar boven