William92
Cool Novice
- Lid geworden
- 28 nov 2012
- Berichten
- 50
- Waardering
- 3
Beste DBB,
Ik zit met een aantal vragen. Er wordt mij verteld dat als je bij een maaltijd veel vetten of suikers in een keer binnen krijgt dat dit wordt opgeslagen als vet. Dit zou betekenen dat een kapsalon of ijs of welk ander vetrijk voedsel wordt opgeslagen in de vetcellen. Of in ieder geval een veel hogere kans hebt om dat op slaan als vetten.
Klopt dit? En zo ja, kan iemand mij linken naar wetenschappelijk bewijs of een website met informatie en de juiste bronnen?
Ik doe persoonlijk aan Intermittent Fasting. Ik zit op 3000 kcal onderhoud en 2500 kcal in de cut.
Die 2500 kcals eet ik binnen een zogenaamde 'time window' van 6-8 uur. Soms vast ik ook 20 uur.
Dus dan heb ik 2-3 maaltijden die redelijk groot zijn die dan binnen 4 uurtjes naar binnen gewerkt worden.
Kan het kwaad om zoveel vetten en carbs in een keer binnen te krijgen? Lijkt me van niet toch? Het gaat toch om de balans: Kcals in vs Kcals uit?
Of zijn er andere factoren in het spel die wel van invloed kunnen zijn? Denk aan lichaamstype, trage of snelle schildklier/metabolisme etc.
Wie heeft hier kennis over en kan mij een goede onderbouwde argumenten geven?
Ik zit met een aantal vragen. Er wordt mij verteld dat als je bij een maaltijd veel vetten of suikers in een keer binnen krijgt dat dit wordt opgeslagen als vet. Dit zou betekenen dat een kapsalon of ijs of welk ander vetrijk voedsel wordt opgeslagen in de vetcellen. Of in ieder geval een veel hogere kans hebt om dat op slaan als vetten.
Klopt dit? En zo ja, kan iemand mij linken naar wetenschappelijk bewijs of een website met informatie en de juiste bronnen?
Ik doe persoonlijk aan Intermittent Fasting. Ik zit op 3000 kcal onderhoud en 2500 kcal in de cut.
Die 2500 kcals eet ik binnen een zogenaamde 'time window' van 6-8 uur. Soms vast ik ook 20 uur.
Dus dan heb ik 2-3 maaltijden die redelijk groot zijn die dan binnen 4 uurtjes naar binnen gewerkt worden.
Kan het kwaad om zoveel vetten en carbs in een keer binnen te krijgen? Lijkt me van niet toch? Het gaat toch om de balans: Kcals in vs Kcals uit?
Of zijn er andere factoren in het spel die wel van invloed kunnen zijn? Denk aan lichaamstype, trage of snelle schildklier/metabolisme etc.
Wie heeft hier kennis over en kan mij een goede onderbouwde argumenten geven?