verzadigd vet is net zo nodig als elk ander niet essentieel onverzadigd vetzuur(dus alles behalve omega-3 en -6).1) Alle stoffen (in voeding) zijn chemische stoffen.
2) Magere melk wil gewoon zeggen: geen room toegevoegd.
Technisch gezien worden er dus chemische stoffen (room/vetzuren) toegevoegd aan halfvolle en volle melk, en niet aan magere. Alle melk wordt namelijk eerst volledig afgeroomd, en daarna pas maken ze er halfvolle of volle melk van.
Halfvolle melk is niet beter dan magere melk, het bevat gewoon meer verzadigd vet. Vet dat je overigens eigenlijk niet nodig hebt in je lichaam.
maar oke, essentieel is het dus niet, maar dat is ook bv omega-9 niet.
En niet alles wat je niet echt nodig hebt in je lichaam is slecht. (weet niet of je dat bedoelde, maar zo klonk het een beetje)
Laatst bewerkt:

Verzadigd vet is net zoals veel nutriënten in gematigde hoeveelheden niet schadelijk. Er zijn zelfs situaties waar omega 6 schadelijker is dan verzadigd vet, vanwege verkeerde verhoudingen. Westerse diëten bijv. bevatten vaak teveel omega 6 (in verhouding tot omega 3).
