Fitness Seller

Libië wel en Syrië niet?


Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 0)

Status
Niet open voor verdere reacties.

apfelstrudel

Monstrous Giant
+10 jaar member
Lid geworden
15 nov 2008
Berichten
13.127
Waardering
9.040
Lengte
1m86
Massa
96kg
Vetpercentage
20%
MZe zouden Syrië idd moeten helpen en al die opstandelingen moeten afschieten. Het regime van Assad is natuurlijk uitermate slecht, maar een regime van fanatieke moslims is nog veel slechter. Die islamitische broederschap zal echt niet beter zijn dan Assad. Kijk naar wat er in Egypte gebeurd sinds Mubarak weg is.

bij nader inzien zouden we eigenlijk helemaal niemand daar moeten helpen en ze elkaar gewoon laten afslachten.

Lang leven de Arabische lente..
http://gemi.st/14086384

1500 christelijke meisjes zijn de afgelopen 10 maanden ontvoerd in Egypte door fanatieke moslims. De meisjes worden onder marteling gedwongen zich te bekeren naar de Islam, afstand te nemen van hun familie en te trouwen met een ontvoerder. Ze worden o.a. gemarteld met zoutzuur en christelijke tatoos worden uit hun huid gesneden. De 1500 ontvoeringen zijn alleen de geregistreerde gevallen.
Sommige ontvoerder zijn opgepakt, maar meteen weer vrijgelaten. De strenge islamitische regering vindt het natuurlijk allemaal wel best.

En dit barbaarse achterlijke land, wat geleid wordt door deze nog achterlijkere religie, steunen wij met 5 miljardeuro!
Blijkbaar gaat het daar heel goed met de democratie en zijn dit soort berichten gewoon hersenspinsels waar niet naar gekeken moet worden door onze democratie beschermende eurocraten.

Te zot voor worden.
 
Laatst bewerkt:

TheUnknownKnown

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
4.745
Waardering
266
http://www.liveleak.com/view?i=9fc_1360719413

30 minuten

The 2nd Battle of Darayya, is the ongoing battle being fought from the end of 2012,
between the Syrian Army and the rebels in the Damascus suburbs of Daraya
Daraya is a rebellious suburb where rebels have attempted to create a stronghold near
Damascus center. In August 2012, the Syrian Army defeated the rebels and took control
of the town

In November 2012, rebels launched a second offensive and took back control of the
suburbs and recaptured Darayya.The rebels were successful at preventing the Syrian
Army from entering the town until mid-December when the Army intensified their
attacks with heavy shelling and Tanks raids into the city.
From dec. into febr. 2013 the rebels filmed this intense T-72 raids while under fire.
 

tbeest

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
9 mrt 2012
Berichten
2.275
Waardering
74
Is gewoon een oorlog tussen slecht vs slecht...
 

TheUnknownKnown

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
4.745
Waardering
266
Zware aanslag Damascus

Aanslag nabij hoofdkantoor partij Assad in Damascus

AMSTERDAM - Het centrum van de Syrische hoofdstad Damascus is donderdag opgeschrikt door een zware explosie, veroorzaakt door een autobom die ontplofte nabij het hoofdkantoor van de regerende Baath-partij en de Russische ambassade.

Het Amerikaanse persbureau AP meldt op gezag van bronnen uit de oppositie van president Bashar al-Assad dat er bij de aanslag zeker 31 mensen om het leven zijn gekomen

nu.nl


Hezbollah meer en meer betrokken

DAMASCUS — Als de Libanese beweging Hezbollah niet ophoudt zich te roeren in grensdorpen in Syrië zal het Vrije Syrische Leger de strijd aanbinden met de beweging.


Dat heeft de stafchef van het Vrije Syrische Leger, Salim Idriss, woensdag gezegd in een interview met de nieuwszender Al-Arabiya.

Een Libanese bron zei dat de strijders van Hezbollah de grens zijn overgestoken om sjiitische dorpen te beschermen. Twee Hezbollahstrijders zijn hierbij omgekomen, aldus de bron.
refdag.nl


Oorlog intensiveert, Hezbollah gaat nu officieel meehelpen en de Sunnijihadvechters worden ook steeds talrijker.
De gemiddelde vechter in Syrie ziet ook in dat de geharde vechters van de jihadgroepen echt nodig zijn anders kunnen ze niet winnen.

En Hezbollah weet dat ze Assad moeten helpen anders wint hij in ieder geval niet.


Apart is wel dat hoe sterker de jihadstrijders worden (en de gemiddelde revolutionist in Syrie heeft weinig problemen met ze, hebben ze zelfs nodig), hoe meer kans dat de jihads de oorlog winnen en hoe minder het Westen nog achter de revolutie zal staan en zelfs stiekempjes liever Assad nog aan de macht ziet blijven want hij is geen echte islamiet.
 
Laatst bewerkt:

TheUnknownKnown

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
4.745
Waardering
266
The Washington Post meldt woensdag dat in Washington wordt gewerkt aan plannen om de rebellen te ondersteunen met ''niet-dodelijke'' middelen: geen wapens, maar bijvoorbeeld wel kogelvrije vesten en voertuigen.

Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft de afgelopen dagen al gezinspeeld op grotere Amerikaanse betrokkenheid bij het conflict.

Leden van de Syrische oppositie dreigden de conferentie eerst te boycotten, omdat ze zich niet voldoende gesteund voelen door het Westen. De Syrische Nationale Coalitie (SNC) liet op het laatste moment echter weten toch te zullen komen.
http://www.nu.nl/buitenland/3353135/vs-overwegen-directe-steun-rebellen-syrie.html


Lijkt me persoonlijk een slecht plan, wel goed om Assad te verdrijven maar of de personen die daarna mogelijk de baas gaan spelen ´goed´ zijn is een andere vraag. Plus dat je nu andere landen ook het recht geeft om Assad te bewapenen¨zoals Rusland en Iran-Iraq.

Plus dat er mogelijk een dialoog komt tussen Assad en gewapende rebellen groepen en ik ga het snappen als Assad zegt, dat gaat dan niet door. Kijk die SNC (dat is een groep die niet echt met islam invoeren bezig is) is vast tot op zekere hoogte redelijk te vertrouwen maar er is ook een islamitisch verbond die los staat van SNC maar wel de betere vechters zijn en die mogelijk doorgaat met de jihad na een val van Assad tegen de SNC als die samen met de Amerikanen gaan heulen.
 
Laatst bewerkt:

kix

Huge Freak
Lid geworden
17 mei 2009
Berichten
7.367
Waardering
567
'VS trekken zestig miljoen dollar uit voor Syrische rebellen'
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, wil 60 miljoen dollar vrijmaken voor steun aan de Syrische rebellen die vechten tegen het regime van Assad.

Dat maakt nieuwszender NBC donderdag bekend. De rebellen krijgen vooral hulpgoederen, maar ook ondersteuning in de vorm van onderwijs en beveiliging.
Kerry maakte het nieuws bekend tijdens een bijeenkomst in Rome, waar vooral westerse landen over de kwestie in Syrië in beraad gingen. De bijeenkomst met vertegenwoordigers van de Syrische oppositie is gericht op directe samenwerking met de oppositie om het niveau van de steun te verhogen, zei de bron.
Donderdag overleggen westerse en Arabische landen in Rome over verdere steun aan de oppositiegroepen in het door een burgeroorlog verscheurde Syrië. Ook zullen de VS technische adviseurs naar Caïro sturen ter ondersteuning van stafmedewerkers van de oppositie.
hoppa.
 

TheUnknownKnown

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
4.745
Waardering
266
De leider van de Syrische rebellen heeft vrijdag gezegd dat zijn strijders 'wanhopig' behoefte hebben aan wapens en munitie.

Op het voedsel en de verbandmiddelen die de Verenigde Staten willen leveren zitten ze minder te wachten, aldus generaal Salim Idris.

Idris, stafchef van de hoogste militaire raad van de oppositie, zei dat het bescheiden Amerikaanse hulppakket van zestig miljoen dollar voor de rebellen hen niet zal helpen de strijd van het Syrische leger te winnen, dat een sterkere luchtmacht heeft.
http://www.nu.nl/buitenland/3356589/syrische-rebellenleider-wil-geen-voedsel-maar-wapens.html
 

Nicodemo Scarfo

killed the gentle don
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
50.723
Waardering
15.358
De stukjes ijzer knallen met ongelooflijke snelheid alle kanten uit met die granaten.
 

tbeest

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
9 mrt 2012
Berichten
2.275
Waardering
74
Turkije aangeklaagd door assad vanwege plundering industrie in Syrië.


[Afbeelding niet meer beschikbaar]

Syria's industry body has filed a case in a European court against the Turkish government for allegedly sponsoring terrorism and looting factories in strife-torn Syria, a report said on Monday.

The Syrian Chamber of Industry filed the case in an unspecified European country, and accused Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan of backing armed gangs against the national interest of Syria, pro-regime daily Al-Watan reported.

"This is a case aimed at asserting our rights, regardless of our political opinion," Al-Watan quoted the chamber's president Fares Shehabi as saying. He said that several Syrian unions have signed on to the complaint.

"We have the necessary documents... to prove Erdogan's obvious involvement in sponsoring acts of banditry and terrorism."

He said the chamber accuses Erdogan of contributing to the "transfer of factory (machinery from Aleppo province in northern Syria) to Turkey," and of "supporting armed gangs who are committing crimes against the national economy".

In January, Syria accused Turkey of plundering factories in Aleppo, once the country's commercial hub, and called on the United Nations to help put a stop to what Damascus described as "an illegal act of aggression that amounts to piracy".

"Some 1,000 factories in the city of Aleppo have been plundered, and their stolen goods transferred to Turkey with the full knowledge and facilitation of the Turkish government," the Syrian foreign ministry then said in letters sent to the UN.

Shehabi said the legal complaint is aimed at compelling Ankara to "change its policy towards Syria" and to bring back the stolen goods.

Once allied to President Bashar al-Assad's regime, Ankara broke ties with Damascus to support the revolt that erupted in March 2011.

Turkey is hosting some 200,000 Syrian refugees who fled the fighting in their country.

http://www.globalpost.com/dispatch/n...looting-report
 

TheUnknownKnown

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
4.745
Waardering
266
VVD-Europarlementariër Hans van Baalen pleit voor militaire steun voor de rebellen in Syrië. Hij deed de oproep woensdag samen met de leider van de liberalen in het Europees parlement, Guy Verhofstadt.

En net lees ik:

Syrische rebellen gijzelen twintig blauwhelmen

Gewapende mannen hebben ongeveer twintig VN-blauwhelmen gegijzeld op de door Israël bezette Syrische Golanhoogten. Dit hebben de Verenigde Naties woensdag meegedeeld.Dus rebellen steunen, rebellen gijzelen VN mannetjes. Even Apeldoorn bellen....
 

tbeest

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
9 mrt 2012
Berichten
2.275
Waardering
74
Excuses voor een nieuw topic te openen maar dit is belangrijk en breaking news


Syrische rebellen gijzelen 20 blauwhelmen

Gewapende mannen hebben ongeveer 20 VN-blauwhelmen gegijzeld op de door Israël bezette Syrische Golanhoogten. Dit hebben de Verenigde Naties woensdag meegedeeld. De volkerenorganisatie heeft een team ter plaatse gestuurd om naar een oplossing te zoeken.

De mededeling volgt op de publicatie van een video op YouTube eerder op de dag. Daarop zou te zien zijn hoe Syrische rebellen een VN-konvooi overmeesteren.

Een man in de video zegt dat hij van de 'Martelaren van Yarmouk' is, en dat het konvooi niet wordt vrijgelaten totdat de militairen van Assad zich hebben teruggetrokken tot het dorp Jamla. Hij beschuldigt de VN ervan dat zij het Assad-bewind eerder hebben geholpen om de rebellen uit Jamla te verdrijven.

Israël bezette de Golanhoogten in 1967. Volgens een bestandsakkoord uit 1973 moeten Syrische militairen wegblijven uit een bufferzone tussen het bezette gebied en de rest van Syrië. In die bufferzone patrouilleert een VN-vredesmissie.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aQMEtlHAPro


Syrische rebellen denken dat de EU Assad steunt :o:o

Komaan Europa, laten we nog wat wapens sturen naar daar!
 

TheUnknownKnown

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
4.745
Waardering
266
Komen vanuit omringende landen steeds meer versterkingen aan beide kanten als ik het goed begrijp.

Vanuit Iraq ladingen 'mujahideen' en vanuit Libanon, Hezbollah mensen.

Dit is ook wel een aardige ontwikkeling:

FSA units active in the Syrian Golan Heights, are approaching the Israeli border: While 21 United Nation peacekeepers were released by the rebels after being held for four days, Syrian President Bashar Assad 's opponents on Saturday evening posted videos showing them firing in the air not far from the border with Israel.

In one of the videos, the rebels are seen traveling in a vehicle within a demilitarized area. One of the rebels slams the Assad regime while conveying a message to Israel.
"We are now in front of the occupied Golan, the blessed land sold by Hafez Assad," he says in the clip. "For 40 years, not a single gunshot has been fired on this land. For 40 years, not a single gunshot has been fired towards Israel."

He goes on to declare that from now on, the rebels will fire on this land, and the men in the car with him fire in the air symbolically. He then says, "We will free the Golan and it will return to the free Syrian people, with the help of Allah."
ynetnews.com


Het zal Israel denk ik worst zijn wie de baas is in Syrie. Ik bedoel Assad/Hezbollah haten Israel maar de rebellen/Al Kaida stijl mannetjes haten Israel ook even erg.

Ook in Iraq zelf trouwens redelijk groeiende instabiliteit tussen sunni en shia islamieten....tijd voor een grotere oorlog ?
 

TheUnknownKnown

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
4.745
Waardering
266
'VS trainden al honderden Syrische rebellen'

Een eerste lichting van ongeveer 300 Syrische rebellen heeft een training door Amerikaanse officieren afgerond en er zullen er meer volgen.

Dat heeft een hooggeplaatste commandant van de opstandelingen donderdag gezegd. De rebellen leerden volgens de anonieme bron antitankwapens en luchtdoelgeschut te hanteren.

De Britse krant The Guardian en het Duitse blad Der Spiegel kwamen eerder deze week met soortgelijke berichten.


http://www.nu.nl/buitenland/3369933/vs-trainden-al-honderden-syrische-rebellen.htmlMooi nu mag Iran ook officieel mensen sturen en mag Rusland gelegitimeerd gaan klagen dat de VS de oorlog aanwakkeren.
 

TheUnknownKnown

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
4.745
Waardering
266
Jep zijn Nederlanders zo te horen. Schijnen relatief veel Belgen ook te zijn maar dat is dan weer niet vreemd omdat men in Belgie alle imams kennelijk subsidies geeft ongeacht visie. En als jij radicale imams vrijbaan geeft zullen meer jongeren relatief radicale visies van de islam belijden.

Reynders is gewaarschuwd door Arabische leiders dat Belgische extremisten actief zijn in het Midden-Oosten. Ze worden daar blijkbaar naartoe gestuurd door radicale imams - die ook nog eens op subsidie van de Belgische staat kunnen rekenen.
destandaard. 13 maart 2013

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/03/belgi-wil-radicale-imams-aan-banden-leggen
 
Laatst bewerkt:

tbeest

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
9 mrt 2012
Berichten
2.275
Waardering
74
Jep zijn Nederlanders zo te horen. Schijnen relatief veel Belgen ook te zijn maar dat is dan weer niet vreemd omdat men in Belgie alle imams kennelijk subsidies geeft ongeacht visie. En als jij radicale imams vrijbaan geeft zullen de jongeren gretig geloven.

België is topleverancier... Proportioneel levert België het meeste jihadisten naar Syrië, wat een apenland is België ook

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenl...kt-topleverancier-jonge-strijders-Syrie.dhtml
 

TheUnknownKnown

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
4.745
Waardering
266
88b45e3b19d47c0a24486a338f2cb574o.jpg


Wat ik ergens las vermoedelijk:

Groen = Syrisch Leger

Rood = islamisten/vrijeSyrischeleger /Kurds (?)

Geel = conflictzones
 

Nicodemo Scarfo

killed the gentle don
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
16 mei 2006
Berichten
50.723
Waardering
15.358
zo een plaatje staat al een tijdje op wiki
 

TheUnknownKnown

Freaky Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
1 mrt 2009
Berichten
4.745
Waardering
266
zo een plaatje staat al een tijdje op wiki
Hetzelfde ? Oke dan wellicht achterhaald.

Het is te laat om militair in te grijpen in Syrië om de oorlog te stoppen. Ook het bewapenen van partijen in het conflict maakt het waarschijnlijk alleen maar erger.

Dat zegt Kofi Annan, de voormalige gezant van de Verenigde Naties en de Arabische Liga voor Syrië.


"Verdere militarisering van het conflict, ik weet niet of dat de manier is om het Syrische volk te helpen. De enigen die graag zien dat wapens naar Syrië worden gestuurd, zijn degenen die ver weg zijn", zegt Annan.
http://www.rtl.nl/components/actuee...nan-te-laat-voor-militair-ingrijpen-syrie.xml


Dat het te laat is, dat is zeker. Maar eerdere inmenging had ook niet perse slim geweest. Als je nu Westerse troepen binnen gaat laten krijg je geheid een oorlog a la Irak waarbij Westerse opzeker ook doelwit worden.

Kan bij inmeninging de grote botsing worden tussen Iran(Assad) + Navo(Amerika) + radicaal islamist (Al Kaida en verwanten) maar denk dat niemand dat echt wilt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Bovenaan