Fitness Seller

Noten verhitten?

Rah Rah Man

Ripped Bodybuilder
Lid sinds
20 apr 2008
Berichten
4.102
Waardering
338
Lengte
1m71
Massa
90kg
Ik ben van plan om in mijn havermoutpannekoek ook wat amandelschilfers te doen ( 9.5 kh, 21.9 e, 50.6 vet, 581 kcal). Zijn amandelschilfers evengoed als gewone amandelen? En blijven bij verhitting de amandelen even gezond en dezelfde eigenschappen behouden?
 
Denk het wel hoor :P , kunt de voedingswaarde vergelijken ( ligt ook aan of ze zijn bij de verhitting olie hebben gebruikt )
 
Geroosterde amandelen zijn veel lekkerderder zelfs.
 
ik werk als kok in de horeca en ik weet dus dat geroosterde nooten lekkerde zijn.

Maar wat de meeste mensen niet weten is dat je noten kan roosteren zonder olie of toevoegingen.

Gewoon op een plaat in de oven op een kleine 165 170 graden en geregeld omroeren.

doe dit tot de noten de gewenste kleur hebben en eet smakenlijk:P
 
ik werk als kok in de horeca en ik weet dus dat geroosterde nooten lekkerde zijn.

Maar wat de meeste mensen niet weten is dat je noten kan roosteren zonder olie of toevoegingen.

Gewoon op een plaat in de oven op een kleine 165 170 graden en geregeld omroeren.

doe dit tot de noten de gewenste kleur hebben en eet smakenlijk:P

of in een droge koekenpan
 
Je kan ze zelfs flamberen...
 
ik werk als kok in de horeca en ik weet dus dat geroosterde nooten lekkerde zijn.

Maar wat de meeste mensen niet weten is dat je noten kan roosteren zonder olie of toevoegingen.

Gewoon op een plaat in de oven op een kleine 165 170 graden en geregeld omroeren.

doe dit tot de noten de gewenste kleur hebben en eet smakenlijk:P

En wat de meeste koks in de horeca niet weten is dat geroosterde amandelen normaal gesproken niet te vreten zijn tenzij je ze verwerkt in een gerecht met troep zoals boter en olie. Je kan ze beter vers uit de dop halen, dan zit er tenminste nog smaak aan.
 
Als je je noten roosterd dan gaat de kwaliteit van de olie erin achteruit, net alsof je onverzadigde vetten niet mag opwarmen.
 
En wat de meeste koks in de horeca niet weten is dat geroosterde amandelen normaal gesproken niet te vreten zijn tenzij je ze verwerkt in een gerecht met troep zoals boter en olie. Je kan ze beter vers uit de dop halen, dan zit er tenminste nog smaak aan.

uhm dit wist ik wel.

Maar over het algemeen zijn eiwit shakes en de rest van de suplementen ook niet te vreten.

En jah amandelen roosteren met eiwit en suiker is het normaal.

Maar ik vind geroostere amandelen zonder suiker ook wel lekker.

en er zit wel degerlijk smaak aan:P
 
uhm dit wist ik wel.

Maar over het algemeen zijn eiwit shakes en de rest van de suplementen ook niet te vreten.

En jah amandelen roosteren met eiwit en suiker is het normaal.

Maar ik vind geroostere amandelen zonder suiker ook wel lekker.

en er zit wel degerlijk smaak aan:P

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die ze lekker vinden, maar die zijn echt ver in de minderheid. Sommige mensen denken zelfs dat amandelen smerig zijn, alleen omdat ze "een keer" geroosterde hebben gegeten.

En je kan zo'n beetje alles lekker maken met zout, suiker, boter of zelfs met kruiden. En goede eiwitshakes zijn zelfs lekker, dat de markt verzadigd is met dure troep die niet te vreten is is een ander verhaal. Ik heb echter nog nooit geroosterde amandelen gegeten (en dan bedoel ik zonder olie/boter/kruiden) die niet smaakten naar kurk. Ze zijn te eten maar daar is ook alles mee gezegd, en waarom zou je ze roosteren als ze rauw veel lekkerder zijn?

Verder denk ik dat de kwaliteit van de olie in de noten achteruit gaat als je ze roosterd (zoals knikker al zei). Ik heb geen idee welke temperatuur nodig is voor de vitamine E, maar ik denk dat die na een minuut in de pan wel foetsie is. Dus op de originele vraag van de TS denk ik dat het antwoord eerder "niet zo handig" is dan "ja moet je doen, is lekker".
 
Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die ze lekker vinden, maar die zijn echt ver in de minderheid. Sommige mensen denken zelfs dat amandelen smerig zijn, alleen omdat ze "een keer" geroosterde hebben gegeten.

En je kan zo'n beetje alles lekker maken met zout, suiker, boter of zelfs met kruiden. En goede eiwitshakes zijn zelfs lekker, dat de markt verzadigd is met dure troep die niet te vreten is is een ander verhaal. Ik heb echter nog nooit geroosterde amandelen gegeten (en dan bedoel ik zonder olie/boter/kruiden) die niet smaakten naar kurk. Ze zijn te eten maar daar is ook alles mee gezegd, en waarom zou je ze roosteren als ze rauw veel lekkerder zijn?

Verder denk ik dat de kwaliteit van de olie in de noten achteruit gaat als je ze roosterd (zoals knikker al zei). Ik heb geen idee welke temperatuur nodig is voor de vitamine E, maar ik denk dat die na een minuut in de pan wel foetsie is. Dus op de originele vraag van de TS denk ik dat het antwoord eerder "niet zo handig" is dan "ja moet je doen, is lekker".


dat is waar.

Maar gewoon ongeroosterde amandelen vind ik ook lekker.

En wrrm neem je geen studenten haver:p
 
  • Topic Starter Topic Starter
  • #15
Ik doe de amandelen nu gewoon op het einde op de pannekoek, zodat er geen goede eigenschappen verloren gaan en het is zeker even lekker:D
 
Terug
Naar boven