- Lid sinds
- 16 okt 2002
- Berichten
- 1.493
- Waardering
- 1
Rosbiefsalade met tomatendressing
1 eetlepel pindakaas, ½ dl tomatensap, citroensap, 2 theelepels honing, tabasco, zout, 2 eetlepels pinda's 1 klein blikje maïs, 1 zakje gemengde sla (200 g), 1 bosuitje, 120 g rosbief (vleeswaar), peper
Roer de pindakaas los met het tomatensap. Maak er met wat citroensap, de honing, enkele druppels tabasco en wat zout een dressing van.
Hak de pinda's grof. Laat de maïs uitlekken, meng de maïs door de sla en doe dit in een schaal. Was het bosuitje, snijd het in smalle ringen en strooi ze over de sla. Vouw de plakjes rosbief dubbel en schik ze op de sla. Strooi er wat peper over. Schenk de dressing er over en bestrooi het geheel met de gehakte pinda's.
Voedingswaarde per persoon:
1100 kJ / 265 kcal,
24 g eiwit,
13 g vet,
14 g koolhydraten,
150 g groente
Vervang de tomatendressing eventueel door een dressing van 3 eetlepels cocktailsaus verdund met wat azijn en melk. Serveren met brood.
1 eetlepel pindakaas, ½ dl tomatensap, citroensap, 2 theelepels honing, tabasco, zout, 2 eetlepels pinda's 1 klein blikje maïs, 1 zakje gemengde sla (200 g), 1 bosuitje, 120 g rosbief (vleeswaar), peper
Roer de pindakaas los met het tomatensap. Maak er met wat citroensap, de honing, enkele druppels tabasco en wat zout een dressing van.
Hak de pinda's grof. Laat de maïs uitlekken, meng de maïs door de sla en doe dit in een schaal. Was het bosuitje, snijd het in smalle ringen en strooi ze over de sla. Vouw de plakjes rosbief dubbel en schik ze op de sla. Strooi er wat peper over. Schenk de dressing er over en bestrooi het geheel met de gehakte pinda's.
Voedingswaarde per persoon:
1100 kJ / 265 kcal,
24 g eiwit,
13 g vet,
14 g koolhydraten,
150 g groente
Vervang de tomatendressing eventueel door een dressing van 3 eetlepels cocktailsaus verdund met wat azijn en melk. Serveren met brood.